reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Matko, ile wy piszecie!
Co sobie kilka stron nadrobię, to już milion kolejnych :D

Bardzo miło się czyta, jak pięknie się wasze ciąże rozwijają, i że coraz więcej nas tu jest :)

reklama
Zgadzam się z Tobą, że jest to takie odrealnione trochę. Niby wszystkie symptomy i dowody ciąży są, ale nadal to do Ciebie nie dociera. Ja poczułam ulgę i radość, że wszystko jest ok, ale świadomość, że będzie jeszcze poród, a potem zostanę matką jeszcze do mnie nie dociera.
Po to też jest te 9 miesięcy, żeby do tego dojrzeć, tak mnie się wydaję ;)
Jak urodzisz to dopiero będzie nierealne na początku :-) ja byłam wyczerpana fizycznie i psychicznie po porodzie, patrzyłam na leżącego synka i czułam się jakby w jakimś filmie, jakby z boku..pierwsze tygodnie też były ciężkie ale miłość rośnie z dnia na dzień a ty nabierasz matczynej tożsamości[emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kleo gratulacje !!! Piekna fasoleczka <3

Faktycznie się rozpisałyście dziewczyny :D Zdążyłam z dziecmi iśc na Mikołaja na rynek a tu mam stron do ndrobienia ha ha

Hej[emoji18] ja wiem od tygodnia ze jestem w ciazy [emoji5][emoji5] za tydzien ide na kontrole do ginekologa. Zrobiłam az 3 testy[emoji23] tak dla pewnosci. Jak narazie troszeczke mnie mdli i jestem senna [emoji18] ale pech chcial ze zachorowalam [emoji20] pracuje w sklepie i niestety... Katar i bol gardla. Jakas rada jak to leczyc bedac w 1 trymestrze?? Jak narazie robie sobie syrop z korzenia z imbiru i miodu, duzo herbaty z cytryna i plukanie gardla szalwia... Jakies jeszcze rady? Jest to moja 1 ciaza i mega sie stresuje!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

@marlena00183 witaj :) jest seria *spam* dla kobiet w ciąży i tam są m.in. tabletki na ból gardła. Poza tym mi pomaga płukanka z wody i soli. Z naturalnych sposobów to ja robię sobie jeszcze herbatę z imbirem, cytrynę i sokiem z malin

@marlena00183 witaj :) jest seria *spam* dla kobiet w ciąży i tam są m.in. tabletki na ból gardła. Poza tym mi pomaga płukanka z wody i soli. Z naturalnych sposobów to ja robię sobie jeszcze herbatę z imbirem, cytrynę i sokiem z malin
Dzieki [emoji5] jesli nie przejdzie po domowych sposobach to moze siegne po tabletki na bol gardla. Chociaz jakos boje sie stosowac leki.. Nie wiem. Nakrecilam sie jakos !![emoji12] chyba wariuje... Czy wy tez nie mozecie spac w nocy czujecie jakos taki lęk..?? Budze sie o 6-7 gdzie moglabym spac do 8 i koniec..
Czuje stres ale tez i radosc[emoji16] tym bardziej ze z narzeczonym mamy zaplanowane wesele na 14 lipca. [emoji12] moze stad tez ten stres..??
Ogolnie wszyscy dookola dowiedza sie w grudniu na swieta, ciesze sie bo bede miala juz zdjecia usg[emoji85][emoji86][emoji87]

Dzieki [emoji5] jesli nie przejdzie po domowych sposobach to moze siegne po tabletki na bol gardla. Chociaz jakos boje sie stosowac leki.. Nie wiem. Nakrecilam sie jakos !![emoji12] chyba wariuje... Czy wy tez nie mozecie spac w nocy czujecie jakos taki lęk..?? Budze sie o 6-7 gdzie moglabym spac do 8 i koniec..
Czuje stres ale tez i radosc[emoji16] tym bardziej ze z narzeczonym mamy zaplanowane wesele na 14 lipca. [emoji12] moze stad tez ten stres..??
Ogolnie wszyscy dookola dowiedza sie w grudniu na swieta, ciesze sie bo bede miala juz zdjecia usg[emoji85][emoji86][emoji87]

Adrenalina i podniecenie nowym stanem, stąd ta bezsenność :-) na chorobę dużo czosnku itp, na gardło płukanka z wody utlenionej polecam, powiedzenia. W sumie takie przeziębienia na początku ciąży sae normalne, jesteśmy osłabione :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie.Mam chwilkę żeby wpaść na BB,a tu tyle stron do czytania.Świetnie że jest nas coraz więcej .Wszystkim z całego serca gratuluję. Ja wizytę mam na 19.12,ale chyba będę musiała zmienić,bo tam nie ma usg,więc słabo.Jutro spróbuję zarejestrować się gdzieś . Ja teraz czuję się świetnie . Nawet tak jakby mi sił dodało.Zachcianekonomia brak,no może poza jednym ,stałe bym wodę piła .

reklama
@marlena00183 seria *spam* jest stworzona z naturalnych skadników także spokojnie :) akurat to maleństwu nie zaszkodzi ;) ja nie mam problemu ze snem bo mogłabym spać cały czas :p niestety mój dwulatek mi na to nie pozwala :p

Do góry