reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hejka,

Mam pytanie, bo wizyte u gin w PL mam 23.12. Mogę się umówić na wizytę tutaj, w NL, do położnej to mi też usg zrobi i bedzie szybciej, tylko, że to tak ok 6 tyg. I teraz moje pytanie: liczycie te tyg. od daty miesiaczki? Ja mialam mega pozno owulacje 20.11 i zastanawiam sie czy jak teraz pojdę to coś będzie widać?

Dzwonił dziś do mnie endokrynolog, żebym w piątek zrobiła bad. Tsh i zobaczymy jaką dawkę thyraxu mam dostac, bo od poprzedniej ciaży rodzinny nie może z moją tarczycą dojść do ładu, a tu już ponad 3 lata...

Ja się czuję dobrze, brak zachcianek, tzn jest, na slodycze, ale to i bez ciąży miałam
Poza tym jestem zmeczona troche i delikatne mdłości, ale staram się myśleć, że jest ok i nic mi nie jest i to pomaga.

reklama
Ciekawa jestem czy poczuję jakieś emocje, widząc na USG coś tak małego i niewyraźnego. Z jednej strony, cała ciąża to cud, a z drugiej strony, momentami rozczarowuje prozaicznością :D Przeczytałam gdzieś, że "kobieta w ciąży cała jest oczekiwaniem" i to prawda, myśli się cały czas o ciąży, dużo o niej mówi, ale jednocześnie w pierwszym trymestrze jeszcze trudno poczuć, że to co się dzieje ma związek z rozwijającym się we mnie życiem.

@madzialenka316 oj były, ale jakoś podświadomie byłam spokojna. Ale wiadomo, dopóki się nie zobaczy i lekarz nie potwierdzi to niepewność jest :)
Mamy plan w ten weekend powiedzieć rodzicom, bo czekaliśmy do momentu bicia serca właśnie, nawet już mini skarpetki są kupione na tę okoliczność:-) :)
To powodzenia. I mnie już praktycznie wszyscy wiedzą. Szkoda że ja tak jeszcze na 100 procent nie wiem

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawa jestem czy poczuję jakieś emocje, widząc na USG coś tak małego i niewyraźnego. Z jednej strony, cała ciąża to cud, a z drugiej strony, momentami rozczarowuje prozaicznością :D Przeczytałam gdzieś, że "kobieta w ciąży cała jest oczekiwaniem" i to prawda, myśli się cały czas o ciąży, dużo o niej mówi, ale jednocześnie w pierwszym trymestrze jeszcze trudno poczuć, że to co się dzieje ma związek z rozwijającym się we mnie życiem.
Zgadzam się z Tobą, że jest to takie odrealnione trochę. Niby wszystkie symptomy i dowody ciąży są, ale nadal to do Ciebie nie dociera. Ja poczułam ulgę i radość, że wszystko jest ok, ale świadomość, że będzie jeszcze poród, a potem zostanę matką jeszcze do mnie nie dociera.
Po to też jest te 9 miesięcy, żeby do tego dojrzeć, tak mnie się wydaję ;)

reklama
Ja tak samo czułam co innego jak się staraliśmy. Tak tego pragnelam. A ja zobaczyłam test to się cieszyłam Ale też dziwnie się poczułam. Wystraszylam się trochę. Co innego chcieć A co innego mieć

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry