reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hejka,

Mam pytanie, bo wizyte u gin w PL mam 23.12. Mogę się umówić na wizytę tutaj, w NL, do położnej to mi też usg zrobi i bedzie szybciej, tylko, że to tak ok 6 tyg. I teraz moje pytanie: liczycie te tyg. od daty miesiaczki? Ja mialam mega pozno owulacje 20.11 i zastanawiam sie czy jak teraz pojdę to coś będzie widać?

Dzwonił dziś do mnie endokrynolog, żebym w piątek zrobiła bad. Tsh i zobaczymy jaką dawkę thyraxu mam dostac, bo od poprzedniej ciaży rodzinny nie może z moją tarczycą dojść do ładu, a tu już ponad 3 lata...

Ja się czuję dobrze, brak zachcianek, tzn jest, na slodycze, ale to i bez ciąży miałam
Poza tym jestem zmeczona troche i delikatne mdłości, ale staram się myśleć, że jest ok i nic mi nie jest i to pomaga.

reklama
Ciekawa jestem czy poczuję jakieś emocje, widząc na USG coś tak małego i niewyraźnego. Z jednej strony, cała ciąża to cud, a z drugiej strony, momentami rozczarowuje prozaicznością :D Przeczytałam gdzieś, że "kobieta w ciąży cała jest oczekiwaniem" i to prawda, myśli się cały czas o ciąży, dużo o niej mówi, ale jednocześnie w pierwszym trymestrze jeszcze trudno poczuć, że to co się dzieje ma związek z rozwijającym się we mnie życiem.

@madzialenka316 oj były, ale jakoś podświadomie byłam spokojna. Ale wiadomo, dopóki się nie zobaczy i lekarz nie potwierdzi to niepewność jest :)
Mamy plan w ten weekend powiedzieć rodzicom, bo czekaliśmy do momentu bicia serca właśnie, nawet już mini skarpetki są kupione na tę okoliczność:-) :)
To powodzenia. I mnie już praktycznie wszyscy wiedzą. Szkoda że ja tak jeszcze na 100 procent nie wiem

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawa jestem czy poczuję jakieś emocje, widząc na USG coś tak małego i niewyraźnego. Z jednej strony, cała ciąża to cud, a z drugiej strony, momentami rozczarowuje prozaicznością :D Przeczytałam gdzieś, że "kobieta w ciąży cała jest oczekiwaniem" i to prawda, myśli się cały czas o ciąży, dużo o niej mówi, ale jednocześnie w pierwszym trymestrze jeszcze trudno poczuć, że to co się dzieje ma związek z rozwijającym się we mnie życiem.
Zgadzam się z Tobą, że jest to takie odrealnione trochę. Niby wszystkie symptomy i dowody ciąży są, ale nadal to do Ciebie nie dociera. Ja poczułam ulgę i radość, że wszystko jest ok, ale świadomość, że będzie jeszcze poród, a potem zostanę matką jeszcze do mnie nie dociera.
Po to też jest te 9 miesięcy, żeby do tego dojrzeć, tak mnie się wydaję ;)

reklama
Ja tak samo czułam co innego jak się staraliśmy. Tak tego pragnelam. A ja zobaczyłam test to się cieszyłam Ale też dziwnie się poczułam. Wystraszylam się trochę. Co innego chcieć A co innego mieć

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry