reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
No nie wiem czy to jest tak z wiekiem bo moja teściowa swego czasu mieszkała z nami i opiekowała się moimi dziewczynkami a Wiki miała tylko roczek i naprawdę o wszystkim myślała.Może dlatego że ona 4 dzieci miała i wiedziała na co ma zwrócić uwagę.

Ja zbieram się na miasto po prezent na urodziny dla Wiki na jutro.Potem obiad i basen z dziećmi.A na noc do pracy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Adeline historia z okiem masakra. Dobrze że tak się skończyło...teściowa jakaś w ogóle z kosmosu...jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi.
Moja młoda kiedyś w chodziku walneła z betonowego schodka bo jej babcia nie upilnowała...normalnie głową o beton na szczęście skończyło się na zadrapaniach i nie mamy kontaktu bo to nie jest moja teściowa [emoji14]

Dziewczyny z seriali polecam też Vikingowie i Breaking Bad - z mężem. Jak jestem sama w domu to katuje Grey's Anatomy - Chirurdzy jest 13 sezonów więc mam co oglądać na L4.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Musze poszukac w necie Vikingow bo kiedys nie moglam znalezc, a slyszalam ze jest dobry.
Breaking Bad ogladalam, polecam Narcos i Gomorre. No i oczywiscie wisienka na torcie- Gra o tron. :)

ckaiskjo61tpn0j8.png

Cześć dziewczyny, byłam tu jakieś 200 stron temu :D ale czytam w miarę codziennie.
Widzę sporo nowych nicków, cześć Wam :)

Mi mdłości przechodzą, jeszcze jest kiepsko wieczorem, muszę pić ciągle okropną czarną gorzką herbatę, bo inaczej mam taki posmak, że zaraz mi niedobrze. Dzisiaj zaczęliśmy 10 tydzień, w poniedziałek idę na usg i odebrać cytologię, wyniki z krwi i moczu. U nas dzisiaj -24 stopnie w nocy;) teraz -14.

matko boska, a ta historia z okiem mnie powaliła!!! :O

Powiedzcie mi, pochwaliłyście się już wszystkim ciążą, czy czekacie do 12 tygodnia, albo później?

Cześć dziewczyny, byłam tu jakieś 200 stron temu :D ale czytam w miarę codziennie.

Mi mdłości przechodzą, jeszcze jest kiepsko wieczorem, muszę pić ciągle okropną czarną gorzką herbatę, bo inaczej mam taki posmak, że zaraz mi niedobrze. Dzisiaj zaczęliśmy 10 tydzień, w poniedziałek idę na usg i odebrać cytologię, wyniki z krwi i moczu. U nas dzisiaj -24 stopnie w nocy;) teraz -14.

Powiedzcie mi, pochwaliłyście się już wszystkim ciążą, czy czekacie do 12 tygodnia, albo później?
O ja też mam wizytę w poniedziałek :)

U mnie już w sumie wszyscy wiedzą, jakoś ciężko mi było to utrzymać w tajemnicy szczególnie jak trafiłam do szpitala oraz jak poszłam na L4 :) jedynie moja mama nie wie bo jest daleko może z okazji dnia babci jej powiem :)

p19uflw1vekq68fq.png

U mnie też Ci co mają Wiedzieć to wiedzą .
Moja corcia mnie wyręczyła...jak wyklepala hii wszystkimi .
Ja już nie mogę się doczekac kolejnej wizyty ale to Jeszce 12 dni.
U mnie trwa dyskusja na temat imienia. Jejku...nie wiedziałam że to będzie taki problem hii.Każde z nas po inna wizję. Chce żeby dzieci miały duży udział w tej ważnej kwestii☺, ale widzę ze będzie ciężko.

Witam sobotnio!!
My się już pochwaliliśmy! Chcieliśmy żeby Mała od początku we wszystkim uczestniczyła i dlatego jak udało mi się przed świętami zrobić USG i potwierdziłam że ciąża rozwija się tam gdzie powinna a maleństwu bije serduszko to w Wigilijny poranek Lenka znalazła pod choinką prezent z koszulką na której napisałam BĘDĘ STARSZĄ SIOSTRĄ
Wspolnie to przeczytaliśmy ale Młoda potrzebowała kilku minut żeby do niej dotarło[emoji16]
Potem na Wigilii Lenka pod bluzą miała na sobie tą bluzeczkę a po przeczytaniu Biblii i przemowie mojej Babci przed łamaniem się opłatkiem Lenka zdjęła bluzę i z radością wszystkim obwieściła że będzie starszą siostrą[emoji8]
Jestem z Niej dumna że mimo że ją skręcało z niecierpliwości to nikomu nic nie powiedziała!!!
Ogólnie było wiadomo że jak już Lenka się dowie to z tego żadnej tajemnicy nie będzie i już pierwszego dnia po świętach pochwaliła się całemu przedszkolu...

Eh...to to nic...bo przy okazji uświadomiła koleżankę i pokłóciła się z nią że dziecko rodzi się przez cipcię...
No cóż moje dziecię z racji tego że dawno temu studiowałam położnictwo(niestety nie skończyłam[emoji20] ) i poniekąd interesuje mnie kwestia ciąży i porodów a przy tym w rozmowach na temat cielesności jakoś tak nie mam oporów w rozmowie z Nią(oczywiście wiedzę przekazuję stosownie do wieku i jej zainteresowania i jej wrażliwości).

W temacie seriali to z racji zainteresowania wciągneło mnie "Z pamiętnika położnej" Film oparty na wspomnieniach bodajże angielskiej akuszerki w latach 50-60?
Choć myślę że nie każda dziewczyna zwłaszcza w ciąży powinna go oglądać, bo jak to w życiu bywa nie wszystko jest tam kolorowe, ale serial jest naprawde bardzo przyjemny!
Pozatym z seriali to ostatnio po raz kolejny zaczęłam oglądać "CZYSTĄ KREW" "Gotowe na wszystko" i "Kości"
Polecam jeszcze "Sherlocka"

Wspólczuję przygody z dziećmi!!
Sama z racji pracy jaką wykonuje wiem że nie wszystko da się przewidzieć, ale zawsze jak mojemu podopiecznemu coś się dzieje to bez względu na wszystko informuję rodzica. Bo sama też chciałabym byc poinformowana w takiej sytuacji.

1483789974-aaaaaa.jpeg

reklama

U mnie wie malo osób mama, tesciowa, w swieta rodzina meza i nasi bracia sie dowiedzieli. Teściowa tez juz pewnie po ciotkach rozgadala. A moj tata, dziadek dowirdza sie na dzień dziadka. A i jeden chlopak w pracy wie. A tak reszta sie dowie jak brzuch bedzie widac :-)

Do góry