reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
GuaRaNa pisze:
dzag82 u mnie jak dobrze pójdzie wszyscy z sierpnia będą ;p mąż i córka mają urodziny w ten sam dzień. Chwalę sobie bo robię jedną dużą imprezę
O nieźle! :laugh2: Ale wbrew pozorom takie spotkania dat często się zdarzają. Ja mam urodziny 21 grudnia i tak miałam ustaloną cesarkę drugą. Ale moja lekarka widziała, że tak bardzo nie chcę w moje urodziny rodzić :-p. Ostatecznie miałam cesarkę 20-go. Z kolei mój starszy syn urodził się 4 lipca, dokładnie tego dnia co mój młodszy brat i dzień po urodzinach mojego taty. Brat męża ma dwójkę dzieci, obydwoje z 5 lipca, tylko 6 lat różnicy :blink:. Moja przyjaciółka ma tak samo - ten sam dzień, tylko lata nie te.

Życzę wszystkim samych dobrych wieści na dzisiejszych wizytach :tak:.
Ruda23, Truskaweczka to ja trzecia do czwartkowych wizyt jestem. Jednocześnie to będzie moja pierwsza.

Adeline pisze:
Powiem ci ,ze moja szwagierka ma rok po roku trójkę i same sie dzieciaczki razem bawią , a jak ja tyle czasu mialam jedynaka to musiałam sie ja z nim bawic
Adeline, to przebabka Twoja szwagierka, naprawdę :tak:. Podziwiam, bo to naprawdę harówka z takimi Maluchami.

Witaj, Andi77.

Atfk, o matko!!! To pech :-( :(. Szczęście w nieszczęściu, że "tylko" lekko skręcona. Zdrówka dla córki.

Aga,b, Luska chyba też jest ze Szkocji z tego co pamiętam :blink:.

Ja w pierwszych dwóch ciążach też byłam dręczona luteiną. To chyba tak "na wszelki wypadek", bo nie miałam żadnych poronień.

Ja dzisiaj z rana tournee zaliczyłam. Jestem the best :-p. Zwlokłam się z łóżka o 6:40, oczywiście po nocce częściowo zarwanej przez Witka. Tymka do przedszkola wyprawiłam, pojechałam na pobranie krwi, potem z Witkiem na pobranie krwi gdzie indziej, wszystko na głodniaka. Tak mi słabo i niedobrze było, a Witka na rękach musiałam tachać, bo mój punkt punkt pobrań maleńki i stado ludzi i wózka nie wcisnę, a w przychodni Witka badania na piętrze, bez windy :dry:. Ale luz. Po 9:00 byliśmy już w domku, szybkie śniadanie, odkurzanie, mycie podłóg i Witek już od godziny. A ja nic nie robię :-p.

reklama
@ratatujek mój też ostatnio był dwa razy pod rząd, ale powiem ci ,że nie mam z nim problemu wcale nie płaczę, tak samo jak miał trzy szczepionki pod rząd zero płaczu było,
@Tyllkaaa mam to samo co ty wiem co czujesz właśnie latałam do wc, bo mnie ciśnie i nic nie rusza, brzuch to mnie boli jak nie wiem dzisiaj muszę coś kupić w aptece , bo zwariować idzie ,pamiętam jak z synem w ciąży byłam i jechałam autem i wstrzymałam, to później myślałam,że rodzę taki ból miałam

@Andi77 witaj :)

@cheebay mam to samo najgorzej to po nocach mnie bolą są jak kamienie

@Dorotea. ja już miesiąc temu kupiłam stanik tak mi cyce się powiększyły i ten co go kupiłam jest już za mały nie wiem co dalej, chyba z materiały kupię jakiś rozciągany czy co , bo nie wyrobie jak będę co trochu wymieniać staniki

@za_necia11 nie wolno zachodzić w ciąże po ciąży zaraz, bo to jest nie odpowiedzialne, może się coś stać kobiecie i dziecku, taki organizm nawet nie dochodzi do siebie . Wiadomo jak się stanie to trudno co zrobić trzeba liczyć ,że będzie w porządku Po poronieniu też by może się udało zaraz, ale dla własnego bezpieczeństwa i żeby było dobrze lepiej poczekać, mi mówili,że wystarczy 3 miesiące

A ja jak tylko wstałam zabrałam się za sprzątanie i gotowanie i dopiero jem śniadanie , zawsze ten brud się zbiera, niby człowiek ogarnia i dba. Ja i tak codziennie odkurzam i ścieram kurzę, ale najchętniej myłabym jeszcze podłogę.

@ratatujek ja jestem po trzech, ale tym razem lekarz nie dał mi luteiny troszkę się dziwiłam , któraś dziewczyna pisała kiedyś ,ze czytała ponoć,że nie do końca ta luteina tak pomaga, dużo daje nastawienie psychiczne. Z tego co wiem luteine bierze się do 12 tyg, nie którzy lekarze twierdzą, że lepiej żeby natura zawalczyła nie wiem jak to jest. Z synem miałam ze wzgląd na krwawienia, bo miałam krwiaka.

Dzięki Adeline tak wlasnie myslalam, macica nieobkurczona w ogóle... I jak z piersiami? Skoro karmisz a one znów takie bolesne?
Jest min 3 miesiące, zależy w jakim statdium była ciąża i czy miałaś zabieg po tym... Ja miałam bo nie urodziłam łożyska. Z reszta po 3 miesiącach byłam w takiej rozsypce psychicznej Że to na pewno za krótko. Cieszę sie ze odczekałam ten czas, u mnie to było 8 miesiący w zasadzie bo przekładali mi zabieg pózniej...
Tu w uk w ogóle nie dostaniesz luteiny, najwyżej paracetamol [emoji4]
Ja w ogóle miałam brać aspirynę gdybym miała złe wyniki krwi... Nie pytajcie dlaczego.
Ja tez uważam ze natura wie co robi... Chociaż czasami cholernie boli... Wiem ze tak moze było lepiej niz gdybym miała całe zycie płakać ze mam chore dziecko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem po leczeniu niepłodności, trwało to ponad rok. Oczywiście luteina była w użyciu w każdym cyklu w drugiej fazie, aż do momentu kiedy trafiłam do kliniki do mojego lekarza. On ten lek odstawił i tłumaczył to tym, że zdrowy zarodek produkuje własny progesteron i jego podawanie jest bez sensu.

Także jak się udało zajść w ciąże to powiedział, "jest pani przykładem, że można bez luteiny".

No i póki co, nic się nie dzieje, nie plamię ani nic. Oby tak do końca.

Dla mnie za sztywny taki[emoji23][emoji23] kupie sobie taki odpinany do karmienia moze pod koniec bo teraz bez sensu, na pewno jeszcze urosną. Ja mam taki jak sie pierwsze staniki miało bawełniane na gumce [emoji4] tylko w takim mi wygodnie. Zaraz sobie cos na eBayu poszukam. Moze jakieś spodnie tez .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry