reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja w pierwszej ciąży pracowałam normalnie przez pierwszy trymestr. Później niestety zaczęły się straszne wymioty i musiałam iśś na zwolnienie. Poza tym sporo lekarzy jeśli kobiecie nic nie dolega to po prostu nie chce dać zwolnienia.
Ja dostaje tylko z tego wzgledu, ze trzy razy poronilam i z synem tez mialam ciaze zagrozona. Chociaz pewnie sa tacy lekarze co za kase daja,ale nie kazdy, moj mi da dopiero jak ciaza bedzie pptwierdzona na 100% ze sie rozwija,ale znam przypadki,ze dostaja w 4tyg

reklama
No to idź do rodzinnego, niech da Ci zwolnienie do następnej wizyty u ginekologa. A później weźmiesz już od niego. powiesz jak wygląda sprawa to na pewno zwolnienie dostaniesz
@Adeline89 no właśnie wszystko zależy od lekarza. Jeden da zwolnienie a drugi nie

Czesc wszystkim przyszlym mama. Gratuluje pozytywnych testow.
Ja dzis zrobilam test i dwie kreski. Okres spoznia mi sie 6 dni. Z terminu ostatniej@ wychodzi 12 sierpień. Czyli teraz jest 5 tydzien. Pewnie jeszcze przed swietami pojde do gin zeby juz bylo cos widac.
To moja druga ciąża. Urodzilam 22.04.2016 mam 7 miesiecznego synka :-)

Ja dzis zrobilam test i dwie kreski. Okres spoznia mi sie 6 dni. Z terminu ostatniej@ wychodzi 12 sierpień. Czyli teraz jest 5 tydzien. Pewnie jeszcze przed swietami pojde do gin zeby juz bylo cos widac.
Gratulacje :) witaj

Cześć dziewczyny :)
To moja pierwsza ciąża, więc sytuacja jest dla mnie nowa i pomyślałam, że porady i wymiana doświadczeń z innymi mamami na pewną będą pomocne.
Wg daty OM, od jutra zaczynam 7 tc (6t1d). Robiłam bete tylko raz wyszła odpowiednia na 5 tc.
Pierwszą wizytę usg mam dopiero za 2 tyg, bo tak się zapisałam jak tylko się dowiedziałam o ciąży z testu.
Jestem jednak bardzo niecierpliwa i myślę, czy by nie pójść w tym tygodniu. Myślicie, że serduszko będzie już biło? Ta niepewność nie daję mi spokoju, choć podświadomie czuję, że wszystko będzie ok, ale intuicja czasami zawodzi :unsure: Pozdrawiam

Hej :) Mamy termin blisko siebie, mi z kalkulatora wychodzi 13.08. Jutro właśnie będę dzwonić do gina i też chce jakoś przed świętami, żeby było już coś widać. Wtedy zrobimy niespodziankę na Wigilii :)
Fajnie, że coraz nas więcej :)

A właśnie, czekacie z informowaniem rodziny i bliskich aż minie pierwszy trymestr czy już teraz będziecie ogłaszać nowinę?

Witajcie nowe sierpnióweczki :)
@kleo90 myślę, że serduszko już powinno bić ;)
@Mitka89 my przez to co nas spotkało w sierpniu to najchętniej trzymalibyśmy to w tajemnicy do dnia porodu. No ale niestety tak się nie da więc nie będziemy nikomu mówić najdłużej jak się da

reklama
Cześć dziewczyny, nowe i 'stare' ;)

ale ja mam dzisiaj okropny dzień! Od rana mdłości i biegunka... Ciąża całkowicie inna niż poprzednie, ma sa kra!

Do góry