reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie tez rosół. :)
Ja tez lubie cytrusy, ale chyba dostalam od nich alergii na twarzy, a moze to od czegos innego, nie wiem w kazdym razie jestem zaskoczona bo nigdy nie mialam tak koszmarnej cery jak teraz. A moze to hormony? Ktoras wie??

ckaiskjor0y12g1h.png
Kochana ja kg zjadam pomarańczę i mandarynki, to zapewne hormony z synem byłam tak wysypana na buzi i plecach do co najmniej 13 tyg, już mi mówili ,że dziewczynka, bo urodę mi zabiera, a to po prostu hormony tak mi robiły, za to teraz mam problem z włosami po jednym dniu są jak smalec

reklama
WspóŁczuję tych wymiotow.
Ja w pierwszej ciąży wymiotowalam do 7 miesiaca.Teraz mam tylko mdłości. A raczej od rana mnie szarpie. ..mycie zębów to masakra .
Kupiłam wczoraj migdały bo ponoć też na mdłości pomagają.

Adeline troche głupio by było gdyby w radach na poranne mdłości e internecie było napisane "wpierdziel paczkę krakersów przed wstaniem z łóżka" [emoji23][emoji23][emoji23]
Dla mnie mycie zębów to katorga...
Wstałam, ledwo zjadłam, bo juz mnie cofało i położyłam sie na drzemkę i mi lepiej. Poszłam spac dosyc głodna o teraz mam...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi ginek pozwolila zjesc oscypka wedzonego albo grillowanego na cieplo. Jeden czy dwa nie zaszkodzi, podobno.

ckaiskjor0y12g1h.png
No właśnie powinno być z pasteryzowanego mleka.
Ja też wcinam pomarańcze - wcześniej mogły leżeć aż do zgnicia.
W ogóle ciąża to jedyny stan kiedy mi owoce wchodzą same, ale ten cukier w nich....
Przy córce byłam piękna, więc nie ma reguły że zabiera urodę ;)
A teraz mam "kłopoty" na buzi, dekolcie, plecach. Na wiosnę pewnie minie bo twraz to człowiek taki poubierany po same uszy.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@GuaRaNa to jest w ogole zagwozdka z tymi produktami zakazanymi, niby nie mozna camembertow, a mamaginekolog na swoim profilu wspomniala, ze te nasze sklepowe camemberty typu president sa z mleka pasteryzowanego i mozna wcinac, a na opakowaniu nie ma wzmianki jakie to mleko. Po prostu mleko. I jestem troche skolowana, bo camembert z pieprzem plus zielone oliwki to moj najlepszy przysmak a tu klops.

ckaiskjor0y12g1h.png

Ja to już 3 kg mam na minusie ale cieszy mnie to bo zaczynałam ciążę z wagą 80 kg niestety.
Ruda23 mi w pierwszej ciąży na wymioty pomogło zjedzenie jabłka bez skòrki jeszcze przed wstaniem z łóżka.Napewno już niedługo poczujesz się lepiej.
Adeline mi też się tak bardzo podobają ciuszki dziewczęce więc jak będzie 3 córeczka też się będę cieszyć.
Katy83 jak u Ciebie?
Adeline mnie też najbardziej do nabiału ciągnie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
o.paulina ja też mam okropny stan skóry teraz.Niektóre kobiety w ciąży tak mają.
A cytrusy zawsze lubiłam ale teraz często mam po nich biegunkę.
Dziś na obiad ogòrkowa ale pewnie też mnie po niej przeczyści.
Adeline w anemię tak szybko się nie wpada.Ja w pierwszej ciąży 6 tygodni nic nie jadłam tak rzygałam a morfologia była wzorcowa.
Ja włosy mam fajne tak jak w każdej ciąży.
A zębów też myć nie potrafię.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry