reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@atfk podziwiam cię,że wybierasz się nad morze, ja bym się bała ,że zacznę gdzieś tam rodzić i później jak z malcem takim wrócę, a daleko masz nad morze? Ja też z synem miałam cc

@kotomiś ja też nie raz mam syfki, ale przeważnie przez to ,ze dotykam twarzy i wyciskam, teraz nic nie robię to mam ładną . Za to z synem miałam mega syfy i gadali ,że będzie dziewczynka a tu chłopak także zabobony chyba się nie sprawdzają

@miodulka na pewno z każda z nas ma obawy, ale miną , ja się boję, że coś się wydarzy przy porodzie , bo się na oglądałam tv, myślę o tym jak to będzie, ale ja bardzo chciałam drugie. Powiem szczerze,że na trzecie bym się nie zdecydowała podziwiam te kobiety co mają, trzeba też mieć czas i stalowe nerwy w nie których chwilach, gdy dziecko ma bunty, a najgorzej gdy zachoruję to jest najgorsze w macierzyństwie, gdy dziecko jest chore, a ty jesteś bezradna i byś wzięła tą chorobę na siebie, a nie możesz i musisz patrzyć jak dziecko cierpi. Chociaż sama powiedziałam, że jakbym miało być coś nie tak to wolałabym nawet teraz bliźniaki byle by zdrowe były ;) Jeśli chodzi o strach przed poronieniem mam, bo straciłam trzy ciąże i naprawdę odbiło się to na moim zdrowiu, ale staram się myśleć pozytywnie.

@za_necia11 jeszcze troszkę, np , pod koniec ciąży lekarze nawet pozwalają na współżycie lepiej , bo niby nie rodzi się po terminie wtedy dziecko. Jak ciąża przebiega normalnie to też można

reklama
Adeline89 tak pod koniec zalecane bo moze Ci przyspieszyć poród nawet[emoji4] ale pytałam lekarki i zabroniła[emoji20] boje sie ze zacznie mi sie szyjka skracać i rozwierac...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie prawie w południe :) ja dopiero jem śniadanie bo wcześniej nie mogłam nic przełknąć :/ ostatnio na okrągło mogę jeść jajka i ser żółty :D
My też zawsze chcieliśmy mieć 3 dzieci :) Nam zależało na w miarę małej różnicy wieku. Między synkiem a maluchem będzie niecałe trzy lata różnicy więc będziemy jeszcze na bieżąco :D
Co do seksu to ja nie mam kompletnie ochoty. W pierwszej i drugiej ciąży moje libido też wynosiło zero :p

Adeline89 tak pod koniec zalecane bo moze Ci przyspieszyć poród nawet[emoji4] ale pytałam lekarki i zabroniła[emoji20] boje sie ze zacznie mi sie szyjka skracać i rozwierac...

Szyjka reaguje na prostaglandynę zawartą w spermie. Potwierdzam teorię bo tak ja miałam. Zawsze może być seks z gumką :)
Ja też czekam na zielone światło od lekarza [emoji14]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nad morze mam jakieś 1,5-2 h drogi a Jeszce bedzie miesiąc do porodu więc mysle ze gin nie będzie miał nic przeciwko.Czas pokaże.
Co do decyzji odniesie trzeciej pociechy to u nas dojrzewała ona kilka lat i proszę. Dzieci oszalał z radości. ..i dla takich chwil warto żyć. Damy radę.

Hejka po Świętach!

O widzę, że w większości macie raczej starsze dzieci i się odzwyczaiłyście od pieluch :D ja jestem na bieżąco, z pieluch w pieluchy, między dziećmi po 2 lata różnicy, ideolo jak sobie wymarzyliśmy. Ale potem przerwa, chciałabym jeszcze po 30 jedno dzieciątko, ale zobaczymy co życie przyniesie ;)

Ooo marzy mi się morze w wakacje, ale nie wiem czy damy radę, bo po pierwsze mamy daleko, a po drugie chyba szykuje się wesele kuzynki. Ale w górki mamy blisko, więc może w tym roku górki ;)

Współżycie w ciazy jest całkowicie niezalecane jeśli ma sie za sobą poronienia lub porodyprzedwczesne. Wydziela sie hormon zwany oksytocyna który odpowiedzialny jest za skorcze macicy [emoji20]
Nawet o seksie nie mowię tylko o innych przytulankach... Ale to ze sperma to dla mnie nowość, dzięki [emoji4]

@za_necia11 pewnie jeśli masz później też się stresować to lepiej poczekać

@GuaRaNa szczerze mówiąc też nie widziałam o spermie, ja uprawiałam przy synie seks normalnie nie często, ale uprawiałam i do końca, a przed terminem częściej i syn nie chciał wyjść na świat , ale dobrze ,że napisałaś, bo teraz też już parę razy było i nie byłam świadoma tego co piszesz

A takie pytanie jak to u was było z pierwszym razem po porodzie długo zwlekaliście z tym? Ja zastanawiam się jak teraz, bo już będę mieć dwójkę, a wtedy miałam jedno to się bałam nawet wpadki, przez pierwsze pół roku, bo potem założyłam sobie spirale i tak miałam ją 4,5 roku byłam z niej zadowolona zero stresu i pilnowania się, seks bez obaw do końca, ja się nie nadaję, do tabletek za bardzo zapominam, ponieważ jestem taka anty lekom nawet przeciwbólowych nic nie biorę także bym zapominała i by był co rok to prorok.

Ja nie miałam problemów z seksem po porodzie byliśmy tak za sobą stesknieni ze do max 5 tyg wytrzymywalismy po drugim porodzie założyłam wkładkę i teraz jak urodze tez założę ja też nie nadaje się do tabletek

reklama
Ja przez 5 lat tego związku zaufałam kalendarzykowi. żadnej wpadki, 2 razy planowana ciąża za pierwszym razem.
Ja sie po tabletkach zle czułam bardzo psychicznie , wiecznie nerwowa i płacząca.

Do góry