reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzień dobry mamusie. Przyjmiecie jeszcze jedną ciężarówkę? ?Jestem Aga.Napisałam słowo w " przedstawiam się".Obecnie jestem w 9 tygodniu( ptp 03.08.2017). W domu mam dwójkę fantastycznych nastolatków .Będę obecna..ale póki ci pracuję więc nie 24h/ dobę.

Witam imienniczke tez mam termin na 3 sierpnia

reklama
Dzień dobry mamusie. Przyjmiecie jeszcze jedną ciężarówkę? ?Jestem Aga.Napisałam słowo w " przedstawiam się".Obecnie jestem w 9 tygodniu( ptp 03.08.2017). W domu mam dwójkę fantastycznych nastolatków .Będę obecna..ale póki ci pracuję więc nie 24h/ dobę.
Witaj Aga :-) sporo mamusiek nam dzisiaj przybyło. I w ogole sporo sierpnioweczek :-)

Witam Was wszystkie bardzo ciepło. Moje cudo 22 grudnia miało 15 mm i pięknie bijące serduszko. Z racji na ukończony 35 r.Ż. zapisano mnie na prenatalne- jadę 20 stycznia.

Dziewczyny pytanko.
Czy któraś z Was miała w 6/7 tygodniu minimalne brązowe plamienie? Jednorazowo mi się to dziś przytrafiło i na prawdę było niewielkie. Półtora tygodnia temu miałam 2 razy betę ( wyszlo wzorcowo), na usg pęcherzyk widoczny, wszytsko ok, żadnych wskazań do leżenia czy nadmiernego oszczędzania się. Miałam bóle brzucha więc lekarka przepisała mi duphaston, który cały czas 2x1 biorę. Trochę się niepokoję, to moja 2 ciąża, poprzednia przebiegła bez żadnych komplikacji.

I ja po pierwszej wizycie. Wieści Hmm takie sobie. Plus ze ciąża w macicy:) Z OM 6 tydz i 2 dni, z Usg 5 tydz i 5 dzień. Narazie jest pęcherzyk z echem zarodka ok 2 mm. Podobno na ten wiek ciąży tak to moze wyglądać. Co do luteiny i duphastonu powiedziała mi ze moze mi dac, ale jak podchodzę do tej ciąży zdroworozsądkowo to nie jest mi to potrzebne, No chyba ze sie będę psychicznie z tym lepiej czuła. Juz druga ginekolożka z która sie spotkałam ma to samo podejście. Powiedziała ze ani te leki nie hamują krwawienia,plamienia itp, ani nie ożywia ciąży, a nie spowodują ze sie prawidłowo rozwinie. Działają tylko w 2 przypadkach , w przypadku poronień nawykowych i jak ktoś jakiejś tam fazy nie ma, ale wtedy Wogole nie można zajść w ciąże i przed sie przyjmuje....
Ostatecznie podziękowałam za tabletki i kolejna wizyta po 9 stycznia. Wtedy juz bedzie wiadomo co z dzieciaczkiem. Eh znów odliczanie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Może owulacja Ci sie przesunela i ciąża jest młodsza. Do 9 szybko zleci a wtedy będzie juz serduszko ❤

Dziewczyny pytanko.
Czy któraś z Was miała w 6/7 tygodniu minimalne brązowe plamienie? Jednorazowo mi się to dziś przytrafiło i na prawdę było niewielkie. Półtora tygodnia temu miałam 2 razy betę ( wyszlo wzorcowo), na usg pęcherzyk widoczny, wszytsko ok, żadnych wskazań do leżenia czy nadmiernego oszczędzania się. Miałam bóle brzucha więc lekarka przepisała mi duphaston, który cały czas 2x1 biorę. Trochę się niepokoję, to moja 2 ciąża, poprzednia przebiegła bez żadnych komplikacji.
Wiesz jeśli to nie jest nic " na ostro" jak mówi mój gin to nie ma się czym martwić. Jednak jeśli Cię to niepokoi to zadzwoń do lekarza.

reklama
Wiesz jeśli to nie jest nic " na ostro" jak mówi mój gin to nie ma się czym martwić. Jednak jeśli Cię to niepokoi to zadzwoń do lekarza.

Do tej pory nic więcej się nie działo więc cierpliwie czekam. Jakby się sytuacja zaostrzyła to pojadę do szpitala niech mnie zbadają. Z doświadczenia wiem, ze profilaktycznie często kładą na oddział, a ja niestety nie mogę sobie pozwolić, ze względu na Syna.

Do góry