reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Podejrzewam, że w czasie Świąt wszyscy z rodziny się dowiedzą z resztą mój mąż tak się cieszy, że najchętniej pochwaliłby się już teraz wszystkim [emoji14]
Dziadkowie od strony męża będą chyba w szoku, bo w lipcu szykuje im się też wnuk od strony szwagra, a zaraz za nimi my :D

Nie wiem jak wy ale ja się teraz obawiam, biegać, ćwiczyć, chyba się za dużo naczytałam o tym, że każdy wstrząs może zaszkodzić no nie wiem sama czy po jakimś czasie mi przejdzie ale jakoś tak na razie zastopowałam. Dzisiaj miałam ostatni dzień pracy, więc na razie odpoczywam, a po nowym roku będę szukać sobie zajęcia :) :p
W UK położne mówią by zachować aktywny tryb życia i kontynuować te sporty które się uprawiało o ile są w sam raz dla kobiety ciężarnej ale nie zaczynać niczego nowego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,
Nieśmiało dołączam po raz trzeci do przyszłych mam.
Mam juz 8-letniego synka i 5-letnią córkę.
Obecna ciąża jest zupełnym zaskoczeniem i na razie jestem na etapie oswajania sie z myślą o kolejnym niemowlaku w domu.
Podobnie jest u mnie.Mam 2 córeczki siedmioletnią i pięcioletnią a 3 ciąża nieplanowana i niespodziewana.

U mnie nie było problemów w pracy w temacie ciąża.Wszyscy znajomi z pracy się cieszą i gratulują.W UK pracować trzeba bo ciąża to nie choroba więc nikt Ci tu nie da zwolnienia tylko dlatego że jesteś w ciąży.Dlatego może mniej zawiści i dziwnych sytuacji nas spotyka.
AniaCk super nowiny.

Luska, ja mieszkam w stanach i u nas to samo, tu sie pracuje do końca ciazy jak Bóg da [emoji87][emoji23]
ja prowadzę swój biznes wiec tym bardziej nie ma opcji niepracowania. No ale sie jakoś strasznie nie przepracowuje wiec luz[emoji41]

Tylka, cieszę sie ogromnie z rezultatu twojej wizyty, jeszcze tu nie pisałam, choć podczytywalam Was w nadzieji, ze tez zostanę sierpniowka i wiem jak bardzo sie martwiłas cały ten tydzień.
A wszystko dobrze i dzidzi tez[emoji846]

Guarana, piękne zdjecie! Coś pokręcili pewnie z pomiarem, nie martw sie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W ogole to gratuluje wszystkim Dziewczynom, przepraszam, ze nie wymieniam z imienia ale jeszcze mi jest ciezko Was spamietac[emoji4]
Duzo tu nas[emoji6]

Ja dzis bylam na takiej wstępnej wizycie, mam odstawione leki na nadciśnienie bo liczą na to ze hormony ciążowe obniża cis samoistnie( tak sie podobno dzieje), a jak nie to mnie ustawia na jakichś bezpiecznych dla brzuszka.
Usg w drugim tyg stycznia, nie chciałam wczesniej, bo w pierwszej ciazy poszłam 5/6 tydz i tylko sie stresu najadłam.
A tak to dostałam witaminki i broszurki, rownież o tym żebym w czasie ciazy nie paliła marihuany bo w moim stanie ja zalegalizowali kilka lat temu wiec widzę ze wola chuchać na zimne[emoji23][emoji23]

Fajki udało mi sie rzucić dla samej siebie ponad dwa lata temu, udało sie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cheebay, ja mieszkam w Nowym Jorku
Pierwsza wizyte umowilam na 4 stycznia.

Kurcze, troche sie tu gubię. W pierwszej ciazy udzielałam sie na forum e-mama, ale od tamtego czasu juz tyle minęło...

Do góry