reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Olgierda, ode mnie masz podziwu owacje na stojąco!!!
Ale jestem w szoku ze przez dwa dni tak się zmniejszyla ilosc mleka. Moze to rzeczywiscie czas żeby konkretnie rozszerzyć dietę. Olek tez uwielbia najbardziej to co u nas na talerzu :)
A po kapusniaczku który mu ugotowalam byla mega kupa :p

reklama
Olus tez chce coraz mniej mleka. Konkretnie pije ok 19:30, 22:30 i 6:30. Reszta to male "popijawki. Taki dorosły niemowlak nam sie trafił :p
Na czworaka zasuwa po domu, staje w lozeczku. Nie ma chwili spokoju!!! :D

Filipek dzisiaj po 16 wymiotował 3 razy w ciagu pół godziny. Bardzo obficie. Zadzwoniłam do lekarki umówiłam się po 18. Zadzwoniła przed i spytała czy wymiotował. Powiedziałam że nie to powiedziała żeby nie przyjeżdżać bo nic nie zrobi. Jak bedzie dalej wymiotował to na zastrzyk na pogotowie a jak nie to nie. Na szczęście nie wymiotował. Nie ma gorączki ale zastanawiam się co to było. I tak poerwszyvraz jadł 2 łyżki mango. Żółtko całe jajka no i co wydaje się najbardziej prawsopodobne. Pierwszy raz dostał pół banana do ręki a wymiotował jego sporymi kawałkami więc może były za duże do stawienia dla takiego malego brzusia.

Ja tez w Wielkopolsce!! :) W jakim miescie mieszkasz lub kolo jakiego wiekszego miasta?
Olgierda a teście wyprowadzaja się z Wami?
Olgierda, czas szybko mija Sciskam Cie kochana i wierze ze szybko minie Wasza rozłąka.
W Poznaniu a Ty? Teście zostają ale będą nas często odwiedzać na szczescie:)

Filipek dzisiaj po 16 wymiotował 3 razy w ciagu pół godziny. Bardzo obficie. Zadzwoniłam do lekarki umówiłam się po 18. Zadzwoniła przed i spytała czy wymiotował. Powiedziałam że nie to powiedziała żeby nie przyjeżdżać bo nic nie zrobi. Jak bedzie dalej wymiotował to na zastrzyk na pogotowie a jak nie to nie. Na szczęście nie wymiotował. Nie ma gorączki ale zastanawiam się co to było. I tak poerwszyvraz jadł 2 łyżki mango. Żółtko całe jajka no i co wydaje się najbardziej prawsopodobne. Pierwszy raz dostał pół banana do ręki a wymiotował jego sporymi kawałkami więc może były za duże do stawienia dla takiego malego brzusia.
Ojej biedny Filipek :( możliwe ze ten banan mu stanął ale i tak dziwne bo przecież jest śliski. ...pewnie się strachu najadłaś. I teraz już jest ok?

Puk puk. Co dobrego. My z Filipem codziennie po 3 godziny na podwórko chodzimy. Zagaduje wszystkie dzieci w wózkach. Wczoraj w pepco przeprowadził żywą dyskusję z nowo poznaną koleżanką. No i gada z psami przywiązanymi pod sklepami. Nawet z tymi które stoją do niego tyłem...

Kamila, to ładnie Ci Filip śpi. A karmisz go jeszcze w nocy?
Zojka że spaniem ma różnie. W dzień śpi 2 lub 3 razy. Od 20 minut do nawet 2 godzin, ale to się rzadko zdarza.

reklama
Co dajecie dzieciom na śniadanko? Moja córka ewidentnie potrzebuje czegoś konkretnego. W południe je obiadek, preferuje pokrojone kawałeczki i sama wkłada je do buzi. Wieczorem je kaszke ryżową, bananową.

A w ramach zabawy, robi wyścigi że starszym bratem w raczkowania, włazi pod stół, gania koty i próbuje zabrać im karmę, no i bardzo zainteresowana jest schodami

Do góry