reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Super, że Święta Wam się udały.
My mamy Wielkanoc w tą niedzielę, bo jesteśmy prawosławni.

Olgierda, super. Kiedy się przeprowadzacie?
Nie wiem tylko czy Twój syn wytrzyma temperament mojej córki;-) ;) życzę Ci aby czas rozłąki zleciał jak najszybciej.

Zoja ma dwa zabki. Raczkuje na całego. Zaczyna się wspinać na pierwszy stopień schodow:-p
No i zaczęła jeść. Ulubione potrawy to chleb, melon, kaszka i potrawka z ryby :-D

reklama
Super, że Święta Wam się udały.
My mamy Wielkanoc w tą niedzielę, bo jesteśmy prawosławni.

Olgierda, super. Kiedy się przeprowadzacie?
Nie wiem tylko czy Twój syn wytrzyma temperament mojej córki;-) ;) życzę Ci aby czas rozłąki zleciał jak najszybciej.

Zoja ma dwa zabki. Raczkuje na całego. Zaczyna się wspinać na pierwszy stopień schodow:-p
No i zaczęła jeść. Ulubione potrawy to chleb, melon, kaszka i potrawka z ryby :-D
A jaką kaszke dajesz? Oli najbardziej lubi zwykłą mannę z pogniecionym bananem. To jego ulubione sniadanko.

Olgierda...niech szybko minie Wasza rozlaka i oby Stas jak najlepiej ją zniósł. Bedzie u Dziadków wiec przynajmniej o opieke mozesz byc spokojna.
Trzymam kciuki!

Dziewczyny co juz jedzą Wasze maluchy? Ile posiłków w ciągu dnia, jakich dużych ? Czy mniej/ krócej karmicie przez to piersią?

Anitek jakie ryby dajesz?

Dziewczyny co juz jedzą Wasze maluchy? Ile posiłków w ciągu dnia, jakich dużych ? Czy mniej/ krócej karmicie przez to piersią?

No dziewczyny masakra właśnie się teraz rozstalismy ja się rozkleilam a Staś omijal mnie wzrokiem. Skręca mnie w brzuchu. Tak strasznie tęsknię. Jak wychodzilam zlapalam się na tym żeby zabrać smoczek.chyba dla siebie na uspokojenie;)...wiem że zostaje w dobrych rękach ale i tak mi źle. Aneczqa nie mieszkamy w Wawie tylko dużo dalej- w Wielkopolsce. Staś jadł wczoraj halibuta ale się zajadal. Trzymajcie kciuki żebym nie uschla ż tesknoty...

No dziewczyny masakra właśnie się teraz rozstalismy ja się rozkleilam a Staś omijal mnie wzrokiem. Skręca mnie w brzuchu. Tak strasznie tęsknię. Jak wychodzilam zlapalam się na tym żeby zabrać smoczek.chyba dla siebie na uspokojenie;)...wiem że zostaje w dobrych rękach ale i tak mi źle. Aneczqa nie mieszkamy w Wawie tylko dużo dalej- w Wielkopolsce. Staś jadł wczoraj halibuta ale się zajadal. Trzymajcie kciuki żebym nie uschla ż tesknoty...
Ja tez w Wielkopolsce!! :) W jakim miescie mieszkasz lub kolo jakiego wiekszego miasta?
Olgierda a teście wyprowadzaja się z Wami?
Olgierda, czas szybko mija Sciskam Cie kochana i wierze ze szybko minie Wasza rozłąka.

U nas pierś jest pokarmem podstawowym. Zoja wszystko zapija mleczkiem. Daję jej zazwyczaj w południe jakiś obiadek i wieczorem dostaje kaszkę. Ja mam z Bobovita banan. Rybkę jej kupilak z HiPP. Daję jej też jako przegryzkę owoce do reki lub chrupka

Podziwiam. Wyobrażam sobie jakie to przeżycie

U nas z karmieniem po staremu. 11 owoce z kaszką o 15 obiadek. Dawałam już łososia i dorsza. Cyca je 4 razy po ok. 5-7 minut. Wydaje sie malo ale przybrał w miesiąc 750g to dużo na taki wiek wiec ok. Dzisiaj byłam na spacerku 2 razy po 1,5 h i ponad godzinę na basenie i nogi mi w tyłek wlazły. Zastygłam przez tą zimę.
Mama kupiła mi 2 króliki i mam ponad 30 pulpecików w zamrażarce dla młodego. Jutro dostanie z batatem i korzeniem pietruszki.
Ulubione danie to pomidorowa.

reklama
U nas z karmieniem po staremu. 11 owoce z kaszką o 15 obiadek. Dawałam już łososia i dorsza. Cyca je 4 razy po ok. 5-7 minut. Wydaje sie malo ale przybrał w miesiąc 750g to dużo na taki wiek wiec ok. Dzisiaj byłam na spacerku 2 razy po 1,5 h i ponad godzinę na basenie i nogi mi w tyłek wlazły. Zastygłam przez tą zimę.
Mama kupiła mi 2 króliki i mam ponad 30 pulpecików w zamrażarce dla młodego. Jutro dostanie z batatem i korzeniem pietruszki.
Ulubione danie to pomidorowa.
Kamila a pomidorową gotujesz tradycyjną z makaronem czy ryzem czy jak? Mój tez lubi pomidorową zupkę. Dorsza mu kiedys upieklam w piekarniku ale mu nie smakowal wiec zrobilam mu potrawke z warzywami i kasza i taka rybka mu smakowała.
Dzisiaj mam pstrąga, zobaczymy czy mu posmakuje.

Do góry