reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Opinie są różne dlatego postanowiłam postawić na gotowość dziecka. Będę to robiła mega powoli a gluten z moim mleczkiem bo czuje ze będzie uwielbiał jeżeli nie to poczekamy :-)

reklama
Nam na pobudki nocne i jedzenie minute cyca pomógł smoczek. Tylko się kręcił dawał smoczka ciągnął i zasypiał. Potem śmiesznie się przebudzał to udaje że ciągnie smoka i sam zasypia. Idzie spać po 20 i je około 4 czasami przed 6 więc luz. Ale ostatnio jak idzie spać po 20 budzi się po pół godziny i sprawdza czy to drzemka nie przypadkiem :-) daje smoczka głaskam i zasypia. Ale są też noce raz na jakiś czas ze i 4 razy się obudzi albo wstanie zamiast o 8:30 to o 7 bo siostrę słyszy. Wcześniej otwierał oko jak wychodziła przed szkołą a teraz woła. Ona wyjdzie to usypiam i śpimy dalej
:-) czas słodkiej zabawy godzinami na macie się skończył. Filip miał ksywke Czyczyn nic to nie znaczy ale było gdzieś w kabarecie i jakoś wyszło synek Czyczynek. To teraz jak krzyczy żeby zabrać z podłogi to już nie Czyczyn tylko Krzyczyn mówimy na niego. Dzisiaj wzięłam spacerówke na półleżąco i poszłam pokazywać świat. Już 2 raz. Byłam też w galerii na poczcie wysłać kartki na dzień dziadków i tak słodko zasną. Najbardziej podobało mu się na wystawie pleymobil coś gadał to tych wielkich klocków ludzików. Chcę mu pokazać ruchliwe miejsca rzeczy potem w aquaparku nie doznał szoku. Najbardziej lubi ptaki patrzy jak zaczarowany. Wybrał dzisiaj sobie sam książeczkę w empiku. Pokazywałam 3 i wziął zdecydowanie 1. Potem pomieszalam i znowu wybrał ta samą
:-)

Link do: Pacynka na paluszek. Gąsienica
Ale masz fajnie Kamila że tak Ci daje pospać. Mój na macie dopiero zaczął spędzać czas bo jest nowa. Jest postęp w przywracaniu na boczki, nie ma krzyku i wytrzymuje całą piosenkę z takiej kostki grającej. Nie martw się pracą. Pociesze Cie że ja też zmieniam wszystko. Pracę, miasto, dom, dla mnie pierwsze dziecko więc też nowość.. Ale mąż ten sam całe szczęście. Tez bylam dzis w empiku i ogladalam te ksiazeczki. Była owieczka, ślimak i costam jeszze. Stas ogląda każdą, spogląda raz na jedną raz na drugą...i z tego niezdecydowania zaczyna plakac:-/. Więc nie wzięłam żadnej. Chyba brak zdecydowania w zakupach odziedziczył po mamusi...ale znalazłam coś fajnego z drewna w Internecie superkolorowe https://www.feedo.pl/bino-drewniana-ksiazeczka-krecik/
..tez już myślimy o rozszerzaniu diety. Kupiłam na razie łyżeczkę i marchewkę ekologiczną. Jeszcze może poczekamy z tydzień lub dwa i spróbujemy...a jutro basen:))))))

Ale masz fajnie Kamila że tak Ci daje pospać. Mój na macie dopiero zaczął spędzać czas bo jest nowa. Jest postęp w przywracaniu na boczki, nie ma krzyku i wytrzymuje całą piosenkę z takiej kostki grającej. Nie martw się pracą. Pociesze Cie że ja też zmieniam wszystko. Pracę, miasto, dom, dla mnie pierwsze dziecko więc też nowość.. Ale mąż ten sam całe szczęście. Tez bylam dzis w empiku i ogladalam te ksiazeczki. Była owieczka, ślimak i costam jeszze. Stas ogląda każdą, spogląda raz na jedną raz na drugą...i z tego niezdecydowania zaczyna plakac:-/. Więc nie wzięłam żadnej. Chyba brak zdecydowania w zakupach odziedziczył po mamusi...ale znalazłam coś fajnego z drewna w Internecie superkolorowe Link do: BINO Drewniana książeczka - Krecik
..tez już myślimy o rozszerzaniu diety. Kupiłam na razie łyżeczkę i marchewkę ekologiczną. Jeszcze może poczekamy z tydzień lub dwa i spróbujemy...a jutro basen:))))))
Fajna ta książeczka ma zdecydowane kolory no i krecik jest czarny. I do tego tania jak na wyrób z drewna. Fajnie ze ćwiczenia idą lepiej wszytko sie rozluźni i będzie dobrze. Niestety u nas nie ma takich zajęć na basenie. Szkoda :-( Dzisiaj na poprawę humoru zrobiłam paznokcie u kosmetyczki i byłam z Julcia na sankach. Potem wojna na śnieżki. Wróciliśmy i Filip tak blogo spał na ramieniu tatusia. Jest mega śmiesznie bo są baaaaardzo do siebie podobni. I ostatnio jak oboje mieli granatowe bluzki to bracia ksero. Fajna to moja rodzinka. Wczoraj Julka się kąpaała poszłam umyć jej włosy i żeby Filip zobaczył jak to się robi wzięłam go w foteliku. Na chwilę przyszedł mąż bo coś śmiesznego chciał powiedzieć i śmiejemy się w tej łazience. Filipowi też się udzieliło i pies drapie w drzwi to go wpusciliśmy i śmiech bo jesteśmy już w 5 w tej łazience hmmm może wydać się to dziwne ale to było takie piękne i poczułam taką miłość.

Dziewczyny ale heca! Dzisiaj przy śniadaniu mały tak patrzyl jak jemy i zrobiło mi sie go tak strasznie zal ze wyjelam marchewke bobo vita, podgrzalam w kąpieli wodnej, dodalam mojego mleka i mały siedział z nami przy stole i wsuwal az mu sie uszy trzesly! Szok! Taki malutki dzióbek a tak slicznie usteczkami zbierał te marchewke z łyżeczki. Cos pięknego! Za trzy tygodnie będzie miał pol roku i miałam czekać do tego czasu ale może nic się nie stanie jak od czasu do czasu zje trochę tej marchewki?
Sama wie sobie dziwie bo zawsze nastawiona byłam ze pol roku tylko mleko i koniec kropka a tu dzisiaj tak na spontana wyszło z marchewka.

Nocki mamy ostatnio kiepskie. Nie wysypiam się bo nie dosc ze dwa razy chce jeść w nocy (raz o 1 a raz o 6 a przeciez 6 to noc ) to jeszcze za każdym razem gdy wypadnie smoczek mały się budzi.

Dziewczyny jaka kaszke mozna zrobić na wodzie i jest bez dodatku mleka. I czy taki posiłek bedzie cos wart? Bo widzę ze sa kaszki bezmleczne ale w przepisie kaza robić na mleku modyfikowwnym. Która najlepiej podac jako pierwsza?

Dziewczyny ale heca! Dzisiaj przy śniadaniu mały tak patrzyl jak jemy i zrobiło mi sie go tak strasznie zal ze wyjelam marchewke bobo vita, podgrzalam w kąpieli wodnej, dodalam mojego mleka i mały siedział z nami przy stole i wsuwal az mu sie uszy trzesly! Szok! Taki malutki dzióbek a tak slicznie usteczkami zbierał te marchewke z łyżeczki. Cos pięknego! Za trzy tygodnie będzie miał pol roku i miałam czekać do tego czasu ale może nic się nie stanie jak od czasu do czasu zje trochę tej marchewki?
Sama wie sobie dziwie bo zawsze nastawiona byłam ze pol roku tylko mleko i koniec kropka a tu dzisiaj tak na spontana wyszło z marchewka.

Nocki mamy ostatnio kiepskie. Nie wysypiam się bo nie dosc ze dwa razy chce jeść w nocy (raz o 1 a raz o 6 a przeciez 6 to noc ) to jeszcze za każdym razem gdy wypadnie smoczek mały się budzi.

Dziewczyny jaka kaszke mozna zrobić na wodzie i jest bez dodatku mleka. I czy taki posiłek bedzie cos wart? Bo widzę ze sa kaszki bezmleczne ale w przepisie kaza robić na mleku modyfikowwnym. Która najlepiej podac jako pierwsza?

Ania :-) przeczytałam Twój post i z wrażenia nie wytrzymała dałam 2 łyżeczki 1 marchewki :-) smakowało. Dzieki za post bo non stop o tym myślałam a jakoś się bałam :-) ja chyba dam kaszkę na wodzie jako wprowadzenie glutenu a z czasem pomyślę o innych.

Kamila :) Ale fajnie, nie? On jak widział ze łyżeczka zbliża się do ust to otwierał buzke :) Cały dzień byliśmy tym faktem podekscytowani :)
A konkretnie jaka kaszke podasz Filipowi? Ja patrzylam na skład to wszystkie maja tyle dodatkowych składników , jakichś tłuszczy palmowych, czegoś tam. Znalazlam kaszki Humany , np pszenna bezmleczna albo ryżowa i w składzie tylko pszenica i witaminaB. Znacie?
Widziałam tez np sloiczki : marchewkę z ryżem, dynie z ryżem. To może być chyba w tym poczatkowym okresie.

Zacznę od zwykłej mannej bez dodatków ze zwykłego sklepu. Dodam przygotowanej na wodzie łyżeczkę do warzywa że słoiczka. Ja i słoiczki kupiłam humany organic. Też niestety od 2 dni kiepsko ze spaniem. A tak bylo cudnie :-( może to od wrażeń Ja od kilku dni widzę inne dziecko. Nie mogę go położyć na płasko w gondoli. Muszę dać poziom wyżej. Po paru minutach zasypia to wtedy robię na płasko. Jak spał co godzinę w dzień teraz popołudniu bawi się i 3 godziny. Obraca się bawi zabawkami w obu rączkach piszczy krzyczy zalewa się śmiechem. Jest ruchliwy. Mate opuszcza w minute. Bawi się z psem, ciąg go za uszy. Ostatnio leżała na łóżku i gadałam przez telefon i się do mnie przesuną odchylenia koszule w ręce wziął cyca i się obsłużył. Nie wiem co to będzie jak zacznie raczkować jak już go wszędzie pełno. W czwartek jedziemy na baseny więc nie szaleje z rozszerzaniem do końca tygodnia zostanę przy marchewkce. Po powrocie pójdzie dynia i potem gluten dodam do dyni. Potem inne warzywa i kasza bezglutenowa i owoce.

reklama
Dziewczyny co dajecie maluchom na katar? Od kilku dni slyszalam w nosie cos a dzisiaj parę razy wyciagnelam z nosa katar przezroczysty.

Do góry