reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kamila, ładną ksiazeczke wybrał sobie Maly :) Ostatnio ogladalam program i pokazywali książeczki wspierajace rozwój mowy dziecka. Zapisalam gdzieś tytuly, to później napisze albo wrzuce linki.

reklama
Olgierda to nie Twoja wina ze mały przestawił się z tym spaniem. Mojej przyjaciółki córka 6,5 miesięczna budzi się co godzinę. Dosłownie tylko dotknie piersi i juz spi dalej. Ona ja odkłada do lozeczka i za godzinę znowu pobudka. Przyjaciółką mówi ze gdy mała śpi w łóżku z rodzicami to jest ok a w lozeczku takie cyrki. Ale jej maz nie chce się zgodzić żeby mała spala z nimi.

Kamila, u nas z kolei smoczek pogarsza sprawę ze spaniem bo mały zaczął się chyba po niego budzić. Wloze smoczek i śpi dalej. Jak często się budzi to biorę do piersi. Zaczynam przyzwyczajac się do myśli ze to spanie juz będzie tak wyglądać :sorry2:

Fajne te książeczki podoba mi się ta o odgłosach. Masz rację uzupełnię biblioteczkę na zająca. Mam jeszcze dużo nieprzeczytanych książeczek po córce. A zabawek nawet ostatnio nie oglądam. Teraz lubi książeczki i tą kule z dziurami bo można przekładać i obracać i niestety ulubiona zabawka którą się długo bawi codziennie ślimak smily Play. Niestety bo jest głośny co mu zupełnie nie przeszkadza. To lusterko i jak naciśniesz jeden z kilku przycisków na lusterku pojawia się np. Pszczoła i bzyczy. Ma mega duże wygodne przyciski więc Filip sam sobie włącza. Szkoda że taka głośna bo zdecydowanie wygrywa z wszystkimi.

Dużo czytam o wprowadzaniu pokarmów. Zdania są różne. Różne że względu na prawdopodobieństwo alergia ale też różne w Polsce Europie i na świecie. Mam w rodzinie dużo alergików astmatykow i siostrę z totalna nietolerancja nawet śladowych ilości glutenu. Przekonuje też mnie zdania o gotowości malca. Filip nie tylko patrzy jak się je ale próbuję zabrać np jabłko i cmotkać. Idę w teorie o wprowadzeniu glutenu w 6 m-cu i za 2 tygodnie rozszerzam dietę.

Jak się objawia nietolerancja glutenu? Czy jeśli my mamy w diecie gluten to dziecko poprzez mleko mogłoby mieć objawy gdyby było uczulone?
Ja tez juz myślę o rozszerzaniu diety.
A dajecie cos maluchom do spróbowania?
Ja właśnie wczoraj czytalam hafije o rozszerzaniu diety. Ona twardo stoi przy 6 miesiącach. Jak znajdę ten artykuł to wrzuce link.

reklama
Do góry