reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kamila, ładną ksiazeczke wybrał sobie Maly :) Ostatnio ogladalam program i pokazywali książeczki wspierajace rozwój mowy dziecka. Zapisalam gdzieś tytuly, to później napisze albo wrzuce linki.

reklama
Olgierda to nie Twoja wina ze mały przestawił się z tym spaniem. Mojej przyjaciółki córka 6,5 miesięczna budzi się co godzinę. Dosłownie tylko dotknie piersi i juz spi dalej. Ona ja odkłada do lozeczka i za godzinę znowu pobudka. Przyjaciółką mówi ze gdy mała śpi w łóżku z rodzicami to jest ok a w lozeczku takie cyrki. Ale jej maz nie chce się zgodzić żeby mała spala z nimi.

Kamila, u nas z kolei smoczek pogarsza sprawę ze spaniem bo mały zaczął się chyba po niego budzić. Wloze smoczek i śpi dalej. Jak często się budzi to biorę do piersi. Zaczynam przyzwyczajac się do myśli ze to spanie juz będzie tak wyglądać :sorry2:

Fajne te książeczki podoba mi się ta o odgłosach. Masz rację uzupełnię biblioteczkę na zająca. Mam jeszcze dużo nieprzeczytanych książeczek po córce. A zabawek nawet ostatnio nie oglądam. Teraz lubi książeczki i tą kule z dziurami bo można przekładać i obracać i niestety ulubiona zabawka którą się długo bawi codziennie ślimak smily Play. Niestety bo jest głośny co mu zupełnie nie przeszkadza. To lusterko i jak naciśniesz jeden z kilku przycisków na lusterku pojawia się np. Pszczoła i bzyczy. Ma mega duże wygodne przyciski więc Filip sam sobie włącza. Szkoda że taka głośna bo zdecydowanie wygrywa z wszystkimi.

Dużo czytam o wprowadzaniu pokarmów. Zdania są różne. Różne że względu na prawdopodobieństwo alergia ale też różne w Polsce Europie i na świecie. Mam w rodzinie dużo alergików astmatykow i siostrę z totalna nietolerancja nawet śladowych ilości glutenu. Przekonuje też mnie zdania o gotowości malca. Filip nie tylko patrzy jak się je ale próbuję zabrać np jabłko i cmotkać. Idę w teorie o wprowadzeniu glutenu w 6 m-cu i za 2 tygodnie rozszerzam dietę.

Jak się objawia nietolerancja glutenu? Czy jeśli my mamy w diecie gluten to dziecko poprzez mleko mogłoby mieć objawy gdyby było uczulone?
Ja tez juz myślę o rozszerzaniu diety.
A dajecie cos maluchom do spróbowania?
Ja właśnie wczoraj czytalam hafije o rozszerzaniu diety. Ona twardo stoi przy 6 miesiącach. Jak znajdę ten artykuł to wrzuce link.

reklama
Do góry