reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aveline, tez slyszalam o dzialaniu maki ziemniaczanej, szczegolnie o kapielach. Jest zalecana nawet przez lekarzy dla dzieci z AZS.
Masz racje, ten piaty miesiac jest niesamowity w nowe osiągnięcia i zmiany. Nam wyszly ząbki, zaczął wkładać stopy do buzi, plynnie przewraca sie na brzuszek ale odwrotnie nie za bardzo, bawi sie zabawka w dwóch raczkach oraz wczoraj wylał matce wode mineralna na twarz :szok::-) :) Wesolo z takim szkrabikiem. Starszy byl spokojniejszy, dużo później te wszystkie umiejętności osiągnąl ale to w niczym nie przeszkadzało i nie miało żadnego znaczenia. Każdy bobas rozwija się w swoim tempie, co nie znaczy ze gorzej! Ja czasem tęsknie za chwilami gdy sobie tylko lezal i moglam zostawic go na łóżku i isc do toalety :D

reklama
Czesc dziewczyny
Od kilku dni mój krolewicz budzi się w nocy jak noworodek, o 1 i o 5. Powiem wam ze sie tego nie spodziewalam. Przeciez od kilku miesięcy przesypial noce. Powiedzialam starszemu ze wystawi ogloszenie na Olx ze oddam lobuza w dobre rece :p Starszy powiedział ze odpowie na to ogłoszeniu i będzie jak dawniej :-) :)
Aniu, jakie to słodkie.
Mój Miki jak wraca ze szkoły to daje buziaka Zojce i mówi witaj moja księżniczko. Jak mówię do niej "ty grubasku", to brat mówi, żebym jej nie obrażała.:-D

Aveline, tez slyszalam o dzialaniu maki ziemniaczanej, szczegolnie o kapielach. Jest zalecana nawet przez lekarzy dla dzieci z AZS.
Masz racje, ten piaty miesiac jest niesamowity w nowe osiągnięcia i zmiany. Nam wyszly ząbki, zaczął wkładać stopy do buzi, plynnie przewraca sie na brzuszek ale odwrotnie nie za bardzo, bawi sie zabawka w dwóch raczkach oraz wczoraj wylał matce wode mineralna na twarz :szok::-) :) Wesolo z takim szkrabikiem. Starszy byl spokojniejszy, dużo później te wszystkie umiejętności osiągnąl ale to w niczym nie przeszkadzało i nie miało żadnego znaczenia. Każdy bobas rozwija się w swoim tempie, co nie znaczy ze gorzej! Ja czasem tęsknie za chwilami gdy sobie tylko lezal i moglam zostawic go na łóżku i isc do toalety :D
To my jeszcze mamy prawie 2tyg do 5miesiaca i u nas jest okres maruda.
Zaczęliśmy chodzić codziennie na spacery, bo nie możemy że sobą wytrzymać:oo:

Czesc dziewczyny
Od kilku dni mój krolewicz budzi się w nocy jak noworodek, o 1 i o 5. Powiem wam ze sie tego nie spodziewalam. Przeciez od kilku miesięcy przesypial noce. Powiedzialam starszemu ze wystawi ogloszenie na Olx ze oddam lobuza w dobre rece :p Starszy powiedział ze odpowie na to ogłoszeniu i będzie jak dawniej :-) :)
Ania to Ty masz luksusowe noce. U nas od 5dni wygląda to tak: 20.30 grzecznie zasypiam po karmieniu. I od 23 rowno co 2 godziny pobudka i płacz. Chwilka karmienia i z powrotem spanko na 2 godziny. Chodzę jak zombi i modlę się żeby w dzień zasnął żebym mogła odespać. A on jak nakręcony chce się bawić... jak był noworodkiem spał więcej. Nie wie może robie coś nie tak, bo on przecież ie jest głodny bo je minute i zasypia. Musze go jakoś wytrenować z tym spaniem bo się zajade...

Ania to Ty masz luksusowe noce. U nas od 5dni wygląda to tak: 20.30 grzecznie zasypiam po karmieniu. I od 23 rowno co 2 godziny pobudka i płacz. Chwilka karmienia i z powrotem spanko na 2 godziny. Chodzę jak zombi i modlę się żeby w dzień zasnął żebym mogła odespać. A on jak nakręcony chce się bawić... jak był noworodkiem spał więcej. Nie wie może robie coś nie tak, bo on przecież ie jest głodny bo je minute i zasypia. Musze go jakoś wytrenować z tym spaniem bo się zajade...
Olgierda, my co jakiś czas też mamy cykl takich nocek. Dla nas normą są 2 pobudki w nocy, czyli między 21a 7. Ja już się przyzwyczaiłam.

Nam na pobudki nocne i jedzenie minute cyca pomógł smoczek. Tylko się kręcił dawał smoczka ciągnął i zasypiał. Potem śmiesznie się przebudzał to udaje że ciągnie smoka i sam zasypia. Idzie spać po 20 i je około 4 czasami przed 6 więc luz. Ale ostatnio jak idzie spać po 20 budzi się po pół godziny i sprawdza czy to drzemka nie przypadkiem :-) daje smoczka głaskam i zasypia. Ale są też noce raz na jakiś czas ze i 4 razy się obudzi albo wstanie zamiast o 8:30 to o 7 bo siostrę słyszy. Wcześniej otwierał oko jak wychodziła przed szkołą a teraz woła. Ona wyjdzie to usypiam i śpimy dalej
:-) czas słodkiej zabawy godzinami na macie się skończył. Filip miał ksywke Czyczyn nic to nie znaczy ale było gdzieś w kabarecie i jakoś wyszło synek Czyczynek. To teraz jak krzyczy żeby zabrać z podłogi to już nie Czyczyn tylko Krzyczyn mówimy na niego. Dzisiaj wzięłam spacerówke na półleżąco i poszłam pokazywać świat. Już 2 raz. Byłam też w galerii na poczcie wysłać kartki na dzień dziadków i tak słodko zasną. Najbardziej podobało mu się na wystawie pleymobil coś gadał to tych wielkich klocków ludzików. Chcę mu pokazać ruchliwe miejsca rzeczy potem w aquaparku nie doznał szoku. Najbardziej lubi ptaki patrzy jak zaczarowany. Wybrał dzisiaj sobie sam książeczkę w empiku. Pokazywałam 3 i wziął zdecydowanie 1. Potem pomieszalam i znowu wybrał ta samą
:-)

Link do: Pacynka na paluszek. Gąsienica

Oj ciężki dzień zamykają firmę w której pracuję i jestem kierownikiem muszę pożegnać 14 pracowników ze swojego zespołu. W grudniu już pożegnałam się z 2 osobami. Znajdę pracę ale takiego zespołu już nie będę miała. Dzisiaj 5 lat dokładnie minęło mojej pracy i taki prezent. Hm szukałam pozytywów i znalazła dłużej posiedzę w domku z Filipkiem to bezcenne. Dużo się nauczyłam przez te lata. Praca była wspaniała a ludzie wyjątkowi. Mieliśmy bardzo dobry socjal i byliśmy szanowni jako pracownicy. Trudno czas na zmiany. Nowe dziecko, nowe mieszkanie to i nowa praca. Dobrze ze mąż stary
:-)

Czyli jednak:oo: przykro mi
Trzeba zamknąć stare rozdziały i zacząć pisać nowe. Mój zespół też się posypał podczas mojej nieobecności. Jak wrócę będę musiała stworzyć go od nowa :-D ja w sumie lubią wyzwania:-D

Witajcie dziewczyny :)
Nie odzywalam się ostatnio bo byłam w szale porządków. Robilam generalne sprzątanie w domu. Ostatni takie porządki robilam pod koniec ciąży wiec juz dawno temu. Jestem zmęczona ale zadowolona :)
Motywacja był nowy stół który jutro przyjedzie do jadalni. Nie postawie go przecież kolo brudnych mebli :p

reklama
Kamila, a jednak stało się..Przykro mi. Szkoda ze tracisz taką dobra prace ale dobrze ze szukasz pozytywow i bycie dłużej z Filipkiem wynagrodzić Ci te strate. Kiedy ruszacie na ferie?

Do góry