reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny :-D
Ja dla odmiany miałam święta w ten weekend, bo jesteśmy prawosławni.
Zoja w końcu dostała swoje prezenty, no i najlepszy jest gryzak. Co tam szczeniaczek, projektor tego nie da się pogryźć :-D
Przez dwa dni mieliśmy sporo gości, Zojka na szczęście zniosła to dzielnie. Najbezpieczniej czuła się u mamusi na rączkach.

reklama
Hej dziewczyny,
Mnie trochę kciuk boli od komórki i musiałam trochę odpuścić pisanie. Teraz siedzę u fryzjera więc mogę pisać dwoma rękami. Ale lewy kciuk strasznie mnie boli. Muszę to oszczędzać dla Stasia. Aneczqa polecam masaż byłam bo też mnie bark bolał i przeszło.a ten pryszczyk na pewno boli dlatego marudzi. A nie polknie tej maści? Staś od kilku dni kochany uśmiechnięty i też coraz bardziej świadomy. Tylko ma problem z zasypianiem. Tuż przed jest nieszczęśliwy wygina się spina jakby co coś bolało i krzyczy. Po chwili jakby go ktoś wyłączył i śpi. Macie Tak? Jak go nauczyć samodzielnego zasypianai. Wiem że może jeszce za wcześnie ale tylko rączki a już trochę się ciężki robi...w sobotę znów był basen mąż tym razem w wodzie. Super było tak się ekscytowal pływaniem. Kochany mój. Rośnie mega już się prawie nie mieści w gondoli. Jeszcze miesiac o będzie za mała. A i ma w słowniku takie śmieszne buuu ale jakby po francusku;))))..albo nad ranem powiedział zdanie po angielsku ale nie pamiętam co bo byłam zaspana . Ale normalnie krotki zdanie wyszło przez przypadek. Będzie poliglota:p

Anitek polecam dużą dawkę się c. Jedyny efekt uboczny to śmierdzące baki za przeproszeniem;). Ale biorę i się trzymam bez choroby a normalnie co miesiąc chorowalam.

Olgierda, tez myślę ze od tego pryszczyka taki marudny bo on jest w bardzo wrażliwym miejscu, miedzy noskiem a ustami. A tam boli. Dzisiaj wypłynęło trochę ropy i nie jest juz spuchniete. Ciekawe od czego mu się to zrobiło?
Serio masz chory palec od komórki???:szok:

Anitek, zdrowia! A jaki dostała Zojka ten gryzak, ze tak pokochała? Czy te gryzaki zyrafki są dobre dla dzieci które juz maja ząbki? Nie odgryzie czegoś? Moje dziecko ciągle przyjmuje postawę gryzonia: dzikość w oczach, Buzka otwarta, kapiaca śliną i wyciąga ręce w kierunku ofiary. Masakra.Kupilam mu gryzak dr browns, ale bez entuzjazmu przyjął. Za to jak widzi nakładkę silikonowa która zakładam na palec to aż się trzesie.

Kamila, widzę ze juz nie możesz doczekac się rozszerzania diety :tak::D. Ja wręcz przeciwnie. Boje się ze nie będzie chciał jeść .

Olgierda, u mnie była podobna sytuacja ze spaniem, kilka tyg temu. Przed pójściem spać wyginanie się, płacz,. Samo przeszło. Choć strasznie się umeczylam. Tez usypiam go na rekach, ale nie nosze go, tylko na siedząco przytulam, daje smoczek, pieluszke i zasypia.

Olgierda, tez myślę ze od tego pryszczyka taki marudny bo on jest w bardzo wrażliwym miejscu, miedzy noskiem a ustami. A tam boli. Dzisiaj wypłynęło trochę ropy i nie jest juz spuchniete. Ciekawe od czego mu się to zrobiło?
Serio masz chory palec od komórki???:szok:

Anitek, zdrowia! A jaki dostała Zojka ten gryzak, ze tak pokochała? Czy te gryzaki zyrafki są dobre dla dzieci które juz maja ząbki? Nie odgryzie czegoś? Moje dziecko ciągle przyjmuje postawę gryzonia: dzikość w oczach, Buzka otwarta, kapiaca śliną i wyciąga ręce w kierunku ofiary. Masakra.Kupilam mu gryzak dr browns, ale bez entuzjazmu przyjął. Za to jak widzi nakładkę silikonowa która zakładam na palec to aż się trzesie.

Kamila, widzę ze juz nie możesz doczekac się rozszerzania diety :tak::D. Ja wręcz przeciwnie. Boje się ze nie będzie chciał jeść .
Filip będzie uwielbiał. Ma w końcu nasze geny. Nie zapomnę jak Jula jak miała 4 lata pojechała z nami do dziadków. Dziadek po obiedzie wziął za rączkę i poszedł z nią do Lidla. Co będziesz jadła na kolacje wnusiu pyta. Możesz wybrać co chcesz. Julcia to ja poproszę polkrwistego steka z sałatka bo tu dobra wołowina mają. To jak lubisz wysmazone te steki ciągnie. Polkrwiste żeby w środku pasek surowy był.

Tata nastawiał się na naleśniki albo płatki.

Lubi np. Krewetki z ogona i bo dobry sok się wysysa z ogona. A w restauracji bierze coś czego nie jadła aby spróbować.

U nas dużo się kręci niestety wokół jedzenia. Co widać po wadze męża i mojej :-)

reklama
Ale my z mężem tez jesteśmy smakoszami a Filip nienawidzi nowych rzeczy próbować. Zazdroszcze takiej otwartej na nowości córki. Jak to się robi żeby takie dziecko było?;) Bo może popelnilam błędy?

Do góry