reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aneczqa superowy jest ten Twój maluch. Apropo usypiania to u nas tak jest od początku, ale to mąż usypia Zojke.

I sto lat dla solenizanta

reklama
Filip nauczył się przemieszczać. Na plecach odpycha się nogami i przesuwa. Najlepiej wychodzi na przewijaku. W krótka chwilę jest w stanie tak się przesunąć odpychając nogami do góry że głowa jest za przewijak iem. Kładę przewijak na łóżko a on mi zwiewa z uśmiechem na twarzy. Duża zmiana też w komunikacji śmieje się na głos ale też już coraz lepiej przedrzeźnia Nasze odgłosy i cmokania :-)
Kamila ja nie mogę się już doczekać aż mała zacznie się śmiać w głos. Robi to już przez sen, ale to nie to samo.

Anitek, u nas mąż pracuje na trzy zmiany wiec nie zawsze moze usypiac.
Olek obudził sie dzisiaj ok 5 z czerwoną glowa a później o 10, z krwią na poduszce :szok:
Zdrapal strupka z ranki która sobie wydrapal na policzku :baffled:
Starszy to oaza spokój, mlodszy- wilka energii. Starszy budził sie w nocy zeby go przewrócić na drugi boczek, młodszy prawie od poczatku lata sobie po całym lozeczku. Woda i ogień :-) :)
Ale za to mamy wesoło. Mówimy na niego Śmieszek, bo ciagle uśmiechnięty. Tez juz smieje się w glos, tylko pozniej ma czkawke :growl:
My juz po spacerku, wróciła wczesniej bo bylam głodna :p:Dale mały dosypia na tarasie.

Hej dziewczyny. Aneczqa sto lat dla starszego synka:). Ten Twój Olek to niezły maratończyk jest skoro tak się przemieszcza ale faktycznie to bym założyła te ochraniacze. Mój Staś raczej do spokojnych należy bo jak zasypia tak sie budzi. Na pleckach tylko raz głową w lewo raz w prawo. Troche sie martwię bo na boku nie lubi lezec a niedlugo niby powinien sie przemieszać z boku na bok.ale jak mu pokazuje szeleszczace zabawki robi wielkie oczy i tak kopie nozkami z radosci ze jest niezly halas. Mój nie śmieje się w głos tylko czasami wydaje taki odgłos jak sie glosno nabiera powieyrze ustami. Hihi. I to przypomina smiech:). Jeszcze jakis tydzien temu gadal jak najety gi, gu, gie, agu, itp....ale od kilku dni jakos zamilkl. Z usypoaniem jest różnie. Mi mąż mówi żeby nie przyzwyczajać ż usypianiem na rękach bo potem inaczej nie zaśnie. Więc robimy tak ze uspokajam na rękach albo przy piersi a potem jak jest spokojny ale jeszcze nie śpi to prżekladam do łóżeczka. Najgorzej jak go coś boli to wtedy sam nie zaśnie. Wczoraj się skręcal ż bólu (brzucha) ale dałam dicoflor i jest o niebo lepiej. Fajnie ze spiwacie kolysanki. Ja zadnej nie znam. Jaka byście rekomendowaly?Kamila ja też gram na skrzypcach tak jak Twoja cora ale zagralam mu wczoraj i chwile posluchal i zrobił podkowke i zaczął tak strasznie płakać jak po szczepionce:(. I musiałam uspokajac. Ooo właśnie się rozgadal;)

Dziękuje za życzenia! :)
Dziewczyny nie przejmujcie się fałszowaniem! Myślę ze nasze dzieci się na tym nie znają a lubią gdy się im śpiewa.
Olgierda, pewnie Staś wystraszył się dźwięku skrzypiec bo to dla niego nowość. Polecam Ci kołysanki Magdy Umer i Grzegorza Turnaua na you toube. Olek jak słyszy jak mu spiewam "Ta Dorotka" w duecie z Magda Umer to piszczy z radości:biggrin2:
Jeśli masz konto na chomikuj (bardzo prosto je założyć) to polecam płytę z kolysankami "Stos poduszek i maluszek". Ja mam te płytę w domu bo kupilam wraz z książka i korzystam w szkole do relaksowania dzieci np przed sprawdzianem. Uwielbiam te piosenki i widzialam ze są na chomikuj.
Może gdzieś można jeszcze kupić te książkę z płyta ale rozgladalam się w internecie bo chciałam kupić koleżance na prezent dla córeczki i nie było juz niestety :baffled:
Pozdrawiam

Dziewczyny możliwe żeby już ząbki rosły w 3 miesiącu? Bo Staś trochę marudzi i wkłada ciągle palce do buzi jakby coś mu nie pasowało....

Dziękuje za życzenia! :)
Dziewczyny nie przejmujcie się fałszowaniem! Myślę ze nasze dzieci się na tym nie znają a lubią gdy się im śpiewa.
Olgierda, pewnie Staś wystraszył się dźwięku skrzypiec bo to dla niego nowość. Polecam Ci kołysanki Magdy Umer i Grzegorza Turnaua na you toube. Olek jak słyszy jak mu spiewam "Ta Dorotka" w duecie z Magda Umer to piszczy z radości:biggrin2:
Jeśli masz konto na chomikuj (bardzo prosto je założyć) to polecam płytę z kolysankami "Stos poduszek i maluszek". Ja mam te płytę w domu bo kupilam wraz z książka i korzystam w szkole do relaksowania dzieci np przed sprawdzianem. Uwielbiam te piosenki i widzialam ze są na chomikuj.
Może gdzieś można jeszcze kupić te książkę z płyta ale rozgladalam się w internecie bo chciałam kupić koleżance na prezent dla córeczki i nie było juz niestety :baffled:
Pozdrawiam
Ok dzięki. Zobacze:)

Niestety możliwe. Mój wkłada cale pięści ale mam nadzieje ze po prostu jest to zabawa. Ja miałam pierwszego zęba gdy mialam 2 miesiące i 3 tygodnie . Oby mały nie wydal się za mną.

reklama
To moja Zoja ślini się mocno od miesiąca a od ok 2tyg wkłada rączki do buzi. Podobno zaczątki ząbków zaczynają się kształtować długo przed pojawieniem się zębów. Więc pewnie dobrze by było zaopatrzyć się w gryzaki.

Do góry