reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
I po Chrzcinach :-) było super. Nawet 1 łzy nie uronił przez cały dzień. Uśmiechał się do wszystkich i pełen pokaż dziąseł. Na zdjęciach uśmiechnięty. Gadał sobie z fotografem. Czysta radość. W kościele na początku spał obudził się przed samych chrztem z wielkim uśmiechem aż ksiądz się uśmiechał :-) Na przyjęciu też pogugał każdemu pokazał dziąsła i z każdym zrobił fotkę. Teraz sobie już piżamce grzecznie śpi i nawet przez sen się uśmiechał.
To pięknie. Radosnego masz synusia:). Nasz też coraz częściej się uśmiecha.
A czy zdarza Wam się że się wygina do tyłu i prezy? Staś tak robi, dziś szczególnie, nie wiem czy co coś boli...czy to ze zmęczenia...bo zazwyczaj po chwili zasypia. A i jeszcze ciekawa jestem czy czytacie dzidziusiom bajki do spania albo śpiewacie kołysanki?

reklama
U Nas preżenie rano oznacza chodzące w brzusio powietrze. Biorę jak do odbicia lekko masujące brzuch i odchodzą bąki. Bez płaczu czasami przez sen. Ja heh śpiewam kołysanki a fałszuje jak pies. Mąż gra na fortepianie a starsza córka na skrzypcach i mówią że biedny Filip. Nie czytam. Wymyśla sama bajki na podstawie tych książeczek obrazkowych ale super pomysł już chyba pora zacząć. Do brzusio czytatalismy i w sumie trzeba cały czas. Jeszcze mamy do jutra gości od środy planujemy jakieś wspólne ćwiczenia z netu takie mama z dzieckiem. A wy już ćwiczycie. Kilogramy bardzo mi lecą i aż chce się utrzymać.

Witam!
Olgierda, mój się przeciąga po wyspaniu i wówczas odgina się do tylu. Śpiewak mu duuuuuzo Ucze w 0-3, znam setki piosenek i sobie śpiewany. Bardzo to lubi. Czytam książeczki , wierszyki ale nie przed snem.
Olek tez ciągle radosny i szczęśliwy. Natomiast gdy ktoś spoza domu chce go na ręce to minę ma nietega Starszy tak reagował około 7 miesiąca a on dużo wczesniej. Ale po chwili się uśmiecha chociaż widać ze u mamusi to u mamusi

Mój mały dostał krzeselko na chrzciny wiec wyboru nie miałam, ale podoba mi się. Bloom to nie mój styl.

Kamila fajnie ze juz po chrzcinach. Nasz tez nie płakał, cala msze przespał ;-)

Podobają mi się ręcznie szyte książeczki sensoryczne. Są cudne, tylko dlaczego takie drogie?

Witam!
Olgierda, mój się przeciąga po wyspaniu i wówczas odgina się do tylu. Śpiewak mu duuuuuzo Ucze w 0-3, znam setki piosenek i sobie śpiewany. Bardzo to lubi. Czytam książeczki , wierszyki ale nie przed snem.
Olek tez ciągle radosny i szczęśliwy. Natomiast gdy ktoś spoza domu chce go na ręce to minę ma nietega Starszy tak reagował około 7 miesiąca a on dużo wczesniej. Ale po chwili się uśmiecha chociaż widać ze u mamusi to u mamusi

Mój mały dostał krzeselko na chrzciny wiec wyboru nie miałam, ale podoba mi się. Bloom to nie mój styl.

Kamila fajnie ze juz po chrzcinach. Nasz tez nie płakał, cala msze przespał ;-)

Podobają mi się ręcznie szyte książeczki sensoryczne. Są cudne, tylko dlaczego takie drogie?
Nie widziałam takich podeślij link

Sliczne są ale rzeczywiście cena wysoka. Sa tez takie ksiazeczki dużo tansze ale nie recznie szyte np firmy Smily Play. Mamy trochę zabawek z tej firmy i są bardzo fajne np Mis Smilus Śpioszek. Oli bardzo go lubi bo szumi , gra mile dla ucha melodyjki i świeci mu brzuszek.

Filip nauczył się przemieszczać. Na plecach odpycha się nogami i przesuwa. Najlepiej wychodzi na przewijaku. W krótka chwilę jest w stanie tak się przesunąć odpychając nogami do góry że głowa jest za przewijak iem. Kładę przewijak na łóżko a on mi zwiewa z uśmiechem na twarzy. Duża zmiana też w komunikacji śmieje się na głos ale też już coraz lepiej przedrzeźnia Nasze odgłosy i cmokania :-)

reklama
Witajcie dziewczyny!
Co u Was i u Waszych maluszkow słychać?
Mam pytanie, czy uzywacie ochraniaczy na lozoczko? Bo ja nie chciałam stosować i nie kupilam ale mały dzisiaj obudził się z doslownie obita głową, wczoraj obudził się w poprzek a nogi dyndaly mu poza lozeczkiem. I do niedawna było to zabawne ze tak "biegał" po lozeczku ale dzisiaj pewnie będzie siniak! Szalone to moje drugie dziecko jest :-)
Za to pierwsze ma dzisiaj 13 urodziny!

I mamy od pewnego czasu kłopot, czy raczej trudność. Mały po kąpieli nie moze zasnąć! Jest zmęczony ale nie może. Jak wezme go na ręce , usiade z nim na kanapie i przytule to zasypia od razu ale po przełożeniu do lozeczka robi oczy jak 5 zł! Obojętnie czy go podłoże po 5 minutach czy po 30. I cały wieczor mija na takim usypianiu. Mam nadzieje ze to minie bo nie mam nawet kiedy z mężem pogadac ;-)

Do góry