reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny nie wiem czy znacie, ale jeśli nie to polecam Wam blog mamapediatra.blog.pl
Pisany przez lekarza pediatrę i jednocześnie mamę trzech dziewczynek. Mnóstwo fajnych wpisow o rozwoju dziecka, szczepieniach, różnych zdrowotnych zawirowaniach.

reklama
Oj u nas już od dawna jedna kupa na 2 dni i to muszę jeszcze pomóc. Lekarz mi mowił, że jeżeli nic nie boli, to na piersi nawet do 5 dni może nie być kupy. Znaczy, że dobrze przeyswaja.

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas jakieś 4 kupy dziennie....jestem w szoku że i Was tak rzadko. Ale mój je bardzo dużo to pewnie dlatego . A jak tam tabelka ? ;-) ;)

Olgierda, nie czytaj ulotek bo się tylko wystraszysz. My już po szczepieniu i mały był po nim po prostu senny. Szczepilam 6 w 1 i pneumokoki. Chciałabym tez rotawirusy ale na razie czekam ze wzgl na problemy z brzuszkiem Olka , tak jak u Twojego Stasia. U nas jest w tym względzie dużą poprawa. Po prostu trzeba metoda prob i błędów ustalić ilosc kropelek. I u nas o dziwo lepiej działa bobotic forte niż espumisan, a maja te sama substancje, tylko w innym stężeniu chyba. Dwoje znajomych dzieci miało po tej szczepionce sensacje w brzuszny, bóle, placzliwosc, niepokój i bardzo się tego boje :-(Kamila u na ze spaniem roznie. Bardzo często zasypia przy odbiciu juz, czasem sam w lozeczku ale trwa tona ogół dłużej bo macha lapkami, gada do siebie :-D
Bardzo szybko zaś nie gdy go przytule do pieluchy tetrowej i do siebie jednocześnie. Pielucha działa na niego usypiajaco.

Czy wasze dzieci tez coraz krócej siedzą przy piersi? Martwie się tym. Olek bije rekordy szybkości. Czesto je tylko 5-7 minut. Położna mówi ze to normalne bo efektywniej ssie i szybciej mleko leci.
Sama nie wiem. Napisze, proszę,jak to jest u was.
Miłego dnia!
U Nas już od dawna je kilka minut ale w dzień często na noc dłużej. Coś w tym jest że dzieci które tak ładnie przybierają dużo jedzą i ulewają. Filip przybrał od masy urodzeniowej 1440gr ulał może 3-4 razy i to tylko po nocnym karmieniu gdzie je właśnie dłużej i to tak że miał mokry kącik ust. Za to często je w dzień nie ma mowy o drzemie 3 godziny bardziej 30 minut

Każde dziecko inne, jedno szybko zje a inne wisi na piersi, jedno długo śpi a drugie ma proc i ogóle drzemki. Moje chlopaki to spiochy i leniuchy :-D Starszy jeszcze więcej spał niż Olek, który śpi po każdym posiłku od 1,5 do 2,5 a czasem nawet trzech godzin. Wiem, ze to sie zmieni jak aktywnie zacznie poznawac świat.
Kamila to ile minut i co ile je Filipek?
Dobrej nocy dziewczyny :**

Witajcie Moje Drogie, ale się rozpisałyście :happy: u nas jest super, aktywnie. Moje dzieci są bardzo ciekawskie, więc w dzień śpią po 30 min, no chyba, że idziemy na spacer lub jedziemy samochodem, wtedy śpią 3 godziny. Dzisiaj byłam z Zoją u kosmetyczki i fryzjera i ... daliśmy radę. Także mama zadowolona;-) ;) i gotowa na chrzest córki.
Apropo spania to ja aktualnie śpię w jednym łóżku z Zoją i Mikim, więc mam wesoło:huh: Zojka w nocy wstaje ok 3,4 i później między 6a7, więc nie jest źle, ale usypia ok 22:no2:.

Asinka super wymyśliłaś z tabelą:yes:

Moja waży w 6 tyg ponad 5 kg:-D i przegoniła brata, który w tym wieku ważył mniej. Zojka rzadko ulewa, w dzień je co 2 godziny, no i robi po min 8 kup:oo: także pampersy idą u nas w zawrotnym tempie.

Aneczqa, jak Wasza pirania złagodniała?

Witajcie! :-)
Muszę przyznać ze nasze sierpniowe dzieciaczki ladnie śpią w nocy :) Jedna pobudka, a przecież wszystkie jedzą lekkostrawne mleko mamy :-)
Moj dzisiaj obudził się o 3 wiec jestem zadowolona :-D Moja mama mówi ze chyba oszalalam ze chce żeby dziecko budziło sie w nocy :p

Anitek, tak, pirania zlagodniala :) Nie jest tak ze nic nie boli ale boli duuuzo mniej, właściwie jeśli tak zostanie to będzie ok. Nie bolaloby nic gdyby szerzej otwierał paszczę a on tak leciutko tylko a później sobie tego cyca wciąga głębiej wiec ssie dobrze. Ale nie moge przekonac go żeby szerzej otworzył, po prostu zle utrwalony nawyk. Ale dajemy jakoś rade ;)
Chociaż...od wczoraj boli mnie piers , spalam na tym boku długo bo mały nie obudzil sie na karmienie. Juz tak kiedys miałam i niestety przyszla goraczka, oby tym razem obylo sie bez . Nie ma zaczerwienienia ani nic. Kurcze, nie mogę przyzwyczaić się do spania na plecach a piersi mam duże i później problemy.
Mojej koleżanki coreczka tez śpi tak krótko Jak Zoja, 30- 40 min w dzien i na spacerze. Zoja ladnie przybiera :) Jaka miala wagę wyjściową?
Mój mały ma sucha skore na głowie, dosłownie biala, Za uszkami tez i na karku i szyi. Pediatra kazał kupić kosmetyki aderma exomega . Nie ma żadnej poprawy! Wrecz po posmarowaniu tych suchych miejsc robia sie one żywo czerwone! Nie wiem co dalej. Pediatra powiedziała ze to najlepsze kosmetyki! I nie działają? Cale ciałko ma jak aksamit tylko okolice głowy tak mocno przesuszone. Smaruje kilka razy dziennie.

A mój mały za dwa dni kończy dwa miesiące! A dzisiaj ma imieninki :biggrin2:

To u nas Brat tak się opiekuje siostrą a Zojka jest z tego powodu szczęśliwa :)
MIKI i Zoja.jpg Zoja smile.jpg

Załączniki

• MIKI i Zoja.jpg
    MIKI i Zoja.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 77
  • Zoja smile.jpg
    Zoja smile.jpg
    67,9 KB · Wyświetleń: 61
Anitek, tak, pirania zlagodniala :) Nie jest tak ze nic nie boli ale boli duuuzo mniej, właściwie jeśli tak zostanie to będzie ok. Nie bolaloby nic gdyby szerzej otwierał paszczę a on tak leciutko tylko a później sobie tego cyca wciąga głębiej wiec ssie dobrze. Ale nie moge przekonac go żeby szerzej otworzył, po prostu zle utrwalony nawyk. Ale dajemy jakoś rade ;)

Mojej koleżanki coreczka tez śpi tak krótko Jak Zoja, 30- 40 min w dzien i na spacerze. Zoja ladnie przybiera :) Jaka miala wagę wyjściową?

To nasza Zojka też podobnie nie potrafi otwierać szeroko pyszczka :) i raz mniej raz bardziej boli.

Zoja ważyła prawie 3800, a jak wychodziliśmy ze szpitala miała ok 3400, więc przez 5 tyg przytyła 1600 :)

reklama
Każde dziecko inne, jedno szybko zje a inne wisi na piersi, jedno długo śpi a drugie ma proc i ogóle drzemki. Moje chlopaki to spiochy i leniuchy :-D Starszy jeszcze więcej spał niż Olek, który śpi po każdym posiłku od 1,5 do 2,5 a czasem nawet trzech godzin. Wiem, ze to sie zmieni jak aktywnie zacznie poznawac świat.
Kamila to ile minut i co ile je Filipek?
Dobrej nocy dziewczyny :**
W dzień tak co 2 godziny ale zajmuje mu to tak może z 7-8 minut na noc je dłużej i wtedy długo śpi. Dużo że spaniem w dzień zależy od pogody dzisiaj śpi cały dzień a wczoraj drzemki po 15 minut tylko w południe ponad godzinkę. Potrafi się już fajnie bawić, gada po swojemu, krzyczy żeby mu karuzele włączyć i dziwnie się przemieszcza. Dzisiaj w łóżeczko wsadziłam słonika robił dziwne mostki pełzy na plecach aż dotarł do barierki i gada do słonia. Próbuję też już się przekręcić z pleców na bok jeszcze nie wychodzi ale determinacja ogromna. Jak go coś zaciekawi jak karuzela potrafi bitą godzinę albo i lepiej machać do niej rączkami i nogami gadając po swojemu.

Do góry