reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Asinka, u nas do niedawna tez tak mniej wiecej pobudki wyglądały ale teraz mały budzi się właściwie rano, bo po 5 dzisiaj. Wolalabym żeby raz w nocy się budził. Przystawianie na spiocha nie działa bo jeśli nie jest głodny to nie zje, nawet jak ma czkawke a jest najedzony to nie wypije.
Może powinna się cieszyć ze praktycznie przesypia noc ale wolalabym jednak żeby raz zjadł.

Asinka, u nas do niedawna tez tak mniej wiecej pobudki wyglądały ale teraz mały budzi się właściwie rano, bo po 5 dzisiaj. Wolalabym żeby raz w nocy się budził. Przystawianie na spiocha nie działa bo jeśli nie jest głodny to nie zje, nawet jak ma czkawke a jest najedzony to nie wypije.
Może powinna się cieszyć ze praktycznie przesypia noc ale wolalabym jednak żeby raz zjadł.
Oj zazdroszczę, choć i tak wspominając starszaka, to teraz jest cudownie. Ja bym się cieszyła, że przesypia całą noc. Jak tylko dobrze przybiera, to korzystaj ze spania [emoji4]

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Asinka, bylabym spokojniejsza gdyby tyle jadł ale wczoraj wieczorem do snu jadł 20 minut i zwymiotowal. Jednak za dużo dla niego. Zobacze jak będzie teraz przybierał na wadze bo do tej pory ładnie. W 7 tyg ok 2200.

Olgierda, po posiłku obchodze się z nim jak z jajkiem zeby nie ulał albo zwymiotowal. Nawet jak leży w lozeczku i cieszy się na widok karuzeli wymachujac lapkami i nóżkami to wypycha jedzenie z brzuszka ;-)

Oj u nas też problem z ulewaniem. Ogromny!! Ale lekarz mówił, że jeżeli tylko dobrze przybiera, mam się nie przejmować. W 9 tyg.przybrał 2400g, więc jest bardzo dobrze. W DE ponoć się mówi, że te dziecko, które dużo ulewa, najlepiej przybiera. I ponoć to 3 miesiące może trwać, a i nawet do 6 [emoji32]

Moj starszy ulewal do 8 miesięcy! A przybierał w zastraszającym tempie! Urodził się z waga 3600 a na pierwszych szczepieniach, jak miał 7 tyg ważył 6240! Sprawdzała ostatnio w książeczce.
To może one się przejadaja i dlatego ulewaja? Mój juz podczas odbicia robi Kleksa na podłogę. Po prostu słychać jak mu z buzki wylatuje.

Anitek co tam u Ciebie i Zoi?

Ostatnia edycja:
Ja w życiu tak często się nie przebierałam jak teraz, a stos do prania, to rośnie w zatrważającym tempie... to mnie pocieszyłaś z tym ulewaniem [emoji6]

Ja jestem poobkladana tetrowymi pieluchami :p

Dziewczyny a jak z kupkami? U nas do niedawna przy każdym karmieniu, później kilka razy dziennie, następnie raz a teraz byla jedna na dwa dni. Normalne to? Brzuszek miękki.

Oj u nas już od dawna jedna kupa na 2 dni i to muszę jeszcze pomóc. Lekarz mi mowił, że jeżeli nic nie boli, to na piersi nawet do 5 dni może nie być kupy. Znaczy, że dobrze przeyswaja.

reklama
Dzięki:)
W sumie jak sie tak zastwnowie to im mniej kupek robi tym mniejsze problemy z brzuszkiem. Nie wiem czy to ma związek i czy dobrze myślę ale tak mi się wydaje.
Raz na dwa dni, ale za to jaka! :p Wszystko do prania po takiej kupce ;)

Do góry