reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziękuję jutro spróbuję w razie pytań napisze. A jak ten olej kokosowy? Polecasz? Nigdy nie używałam. Nie uczula?
Trochę ma krostek po nim ale jak kapiemy z dodatkiem oleju to skóra jest idealna. Więc do masażu próbuje różnych mazidel.dzis np. kremem weledy, zobaczymy jutro jak skóra zareaguje. Albo może zacznę zmywac olej kokosowy wacikiem z woda po masażu...

reklama
Olgierda, dzięki za instruktaż, tylko nie wiem kiedy mialabym to robić...Bo pomiędzy karmieniami śpi a jak sie obudzi to głodny. Natomiast po na jedzeniu to by wymiotowql albo co najmniej ulewal. Ale sprobuje .
Oleju kokosowego nigdy nie uzywalam ale teraz mam przepisane przez pediatrę żeby używał kosmetyki A-derma exomega. Czekam na niego od kilku dni i dzis ma w koncu być. Zobaczymy jaksie będzie spisywał na przesuszona skór na glowce, za uszami i szyjce.

Kamila, ja nie wiem czy to alergia czy nietolerancja. Pediatra mowila o alergii bo objawy sa ze strony układ oddechowego oraz na skórze ale mowila ze ulewanie i bole brzuszka tez moga o tym świadczyć. Jestem na diecie eliminacyjnej i najbardziej brakuje mi słodyczy. Zjadlabym kilo na raz!

Pozdrawiam

Witam!
Zastanowilam się nad tabelką. A więc tak: nick, data i godz. urodzenia, waga i wzrost, cc czy sn, chłopak czy dziewczynka, imię. Coś jeszcze chcecie?

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Asinka , mogłoby być jeszcze imię i wiek mamusi :)

Moj mały po wczorajszych szczepionkach śpi i śpi. Obudzi się, zje, porozglada, porozdaje uśmiechy i znowu sen. To normalna reakcja? Jak długo bedzie tak spal? Bo on generalnie dużo śpi ale od wczoraj to jak noworodek

A co tu taka cisza. Jak zasypia Wasze maluszki. Czy ogólnie w takim wieku potrafią same zasypiać. Mój Filip zaśnie jak dołożę go pół przytomność bo przysypiał przy cycu albo sam zaśnie jak coś szumi. Ale tak odłożyć w dzień nie przysypiajacego bez szumu rączek i bujania tak porostu do łóżeczka to gada 2 godziny potem domaga się cyca jak dostanie to przy nim przysypia. Nie przeszkadza mi to absolutnie tylko się zastanawiam czy inne małe też tak mają

A co tu taka cisza. Jak zasypia Wasze maluszki. Czy ogólnie w takim wieku potrafią same zasypiać. Mój Filip zaśnie jak dołożę go pół przytomność bo przysypiał przy cycu albo sam zaśnie jak coś szumi. Ale tak odłożyć w dzień nie przysypiajacego bez szumu rączek i bujania tak porostu do łóżeczka to gada 2 godziny potem domaga się cyca jak dostanie to przy nim przysypia. Nie przeszkadza mi to absolutnie tylko się zastanawiam czy inne małe też tak mają
Hej, Staś wieczorem jest raczej zbyt pobudzony żeby miał sam zasnąć. Szczególnie wczoraj było ciężko. Zasnął dopiero 22.30, po czym po godzinie znów się obudził ale tylko na karmienie. A od 20 płakał chyba że zmęczenia. W końcu usnal przy cycu, jak to zwykle u nas bywa. A w dzień potrafi sam zasnąć jak go samego położę w łóżeczku. Chwilę pogaworzy i jeśli jest śpiący to zasypia. Ciągle jeszcze steka nad ranem, jakby mu się w kiszkach zapychalo. Daje kropelki i chyba jest lepiej. A Wasze maluszki mają takie problemy?
My jutro się szczepimy, szczepionka 5w1 pentaxim. Poczytałam ulotkę i tak strasznie się boję, bo efekty uboczne są masakrycznie...

Hej!
U Nas jakoś coraz lepiej te usypiania wieczorne wyglądają. Po 21 lądujemy w łóźku, mycie, przebieranie, kropelki - Dicoflor i D3, karmienie, czyli taki rytuał. Potem Leon ląduje w swoim łóżeczku i zazwyczaj do 10 min.sam zasypia, czasami trwa to dłużej. I o dziwo zasypia bez problemu bez smoczka, gdzie przy starszakach to było niemożliwe. I do teraz Leon spał zamotany, że tylko głowa wystawała. Od 2 dni śpi już normalnie w śpiworku i śpi super. Dzisiaj obudził się o 3 a potem dopiero o 7. Oby tak zostało [emoji4]
A co do szczepień, to w DE tylko szczepienia 6w1. Dodatkowo przy pierwszym szczepieniu pneumokoki i rotawirusy. Czyli 2 wkłucia jednocześnie w nogi i jedno do wypicia. Jeszcze mam się zastanowić nad meningokokami.

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Olgierda, dzięki za instruktaż, tylko nie wiem kiedy mialabym to robić...Bo pomiędzy karmieniami śpi a jak sie obudzi to głodny. Natomiast po na jedzeniu to by wymiotowql albo co najmniej ulewal. Ale sprobuje .
Oleju kokosowego nigdy nie uzywalam ale teraz mam przepisane przez pediatrę żeby używał kosmetyki A-derma exomega. Czekam na niego od kilku dni i dzis ma w koncu być. Zobaczymy jaksie będzie spisywał na przesuszona skór na glowce, za uszami i szyjce.

Kamila, ja nie wiem czy to alergia czy nietolerancja. Pediatra mowila o alergii bo objawy sa ze strony układ oddechowego oraz na skórze ale mowila ze ulewanie i bole brzuszka tez moga o tym świadczyć. Jestem na diecie eliminacyjnej i najbardziej brakuje mi słodyczy. Zjadlabym kilo na raz!

Pozdrawiam
Faktycznie lepiej nie masować po karmieniu. Lepiej chwilę odczekac. Zauważyłam też że jak już płacze i ma spięty brzuszek to lepiej nie ruszać bo wczoraj np. zwymiotowal. Ja masuje przy zmianie pieluszki jeśli jest spokojny i nic go nie boli. Wtedy odwdziecza się pięknym uśmiechem bo bardzo to lubi.

reklama
Olgierda, nie czytaj ulotek bo się tylko wystraszysz. My już po szczepieniu i mały był po nim po prostu senny. Szczepilam 6 w 1 i pneumokoki. Chciałabym tez rotawirusy ale na razie czekam ze wzgl na problemy z brzuszkiem Olka , tak jak u Twojego Stasia. U nas jest w tym względzie dużą poprawa. Po prostu trzeba metoda prob i błędów ustalić ilosc kropelek. I u nas o dziwo lepiej działa bobotic forte niż espumisan, a maja te sama substancje, tylko w innym stężeniu chyba. Dwoje znajomych dzieci miało po tej szczepionce sensacje w brzuszny, bóle, placzliwosc, niepokój i bardzo się tego boje :-(Kamila u na ze spaniem roznie. Bardzo często zasypia przy odbiciu juz, czasem sam w lozeczku ale trwa tona ogół dłużej bo macha lapkami, gada do siebie :-D
Bardzo szybko zaś nie gdy go przytule do pieluchy tetrowej i do siebie jednocześnie. Pielucha działa na niego usypiajaco.

Czy wasze dzieci tez coraz krócej siedzą przy piersi? Martwie się tym. Olek bije rekordy szybkości. Czesto je tylko 5-7 minut. Położna mówi ze to normalne bo efektywniej ssie i szybciej mleko leci.
Sama nie wiem. Napisze, proszę,jak to jest u was.
Miłego dnia!

Do góry