reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Rosną te maluszki u Nas rozmiar 62. Mój synek też wola nas ej. Nasz Filip praktycznie nie płakał a teraz miał katar to nawet na 2 minuty nie mogłam odłożyć bo płakał i tylko rączki. Po jednym dniu byłam zmęczona to co z mamami których dzieci kolkują tygodniami. W końcu postawiłam wózek koło okapu i zasnął sam jak zaczarowany. Siostra zamówiła mu misia szumisie z funkcją niani myślę że dla niego strzał w 10. Lubi też spać na balkonie i słuchać gwaru wtedy sam zasypia. No chyba że wieczór to cisza. Na szczęście nie budzi go szczekanie naszego psa.

reklama
Witajcie dziewczyny :)
U mnie znowu na odwrót, śpi cały czas. Czyzby wyczuł ze pogoda barowa? ;-)
Przewinę, zje, odbije, potule i śpi. Gdy za długo śpi to zanim tesknie :-)

Kamila, mialas racje! Włosy umyte szamponem synka są super.

Olgierda, nic nie szkodzi, żartowałam ;-) Po prostu z tych wszystkich jego objawów najbardziej boje się wymiotów. Dlatego biore nawet w trakcie karmienia do odbicia. Karmie go na lezaco ale on leży na klinie, nie na płasko. Az boje sie cieszyc ale brzuszek nam się trochę uspokoił . I maly spokojnie je. On bardzo mało, właściwie wcale nie płacze, wiec tym bardziej bolalo mnie serce gdy płakał przy karmienia :-(
Kupilam mu bobotic forte zamiast espumisanu bonie było w aptece i maja ten sam składnik aktywny a ten bobotic dział lepiej. Dziwne...

Byłam u pediatry. Mały przez 7 tyg przybrał ponad 2 kg . Przepisał a mi inne kosmetyki na problemy skorne na glowce i pekajaca skore za uszkami. Nawet nie mieli w aptece , zamowilam na dzisiaj. Przepisala tez do noska steryd na tydzień :-\ Balam sie podać ale ta moja dieta eliminacyjna narazie nie działa. Może za krotki czas? Jutro 2 tygodnie odkąd na niej jestem.

Jutro szczepienie.

Miłego dnia ! I milych spacerow. Ja uwielbiam i mały tez. Wystarczy ze otwoerze drzwi a on juz spi:-D

Cześć dziewczyny. Fajnie by było zrobić tabelkę kto się kiedy urodził. Tylko jak? Masz pomysł asinka?
My już po fizjoterapeutce. Okazuje się że odginanie główki to efekt złego podnoszenia i noszenia. Staś jest ogólnie bardzo spięty i muszę się nauczyć podnosić go bokiem co dla mnie jest mega skomplikowane i nosić przodem do świata albo na fasolkę albo na ramieniu przewieszony. Nie mogę niestety nosić brzuszkiem do brzuszka bo wtedy się odgina. A tak lubimy chodzić najbardziej. Poza tym masaże brzuszka na zaparcia i lepsze trawienie. Będziemy się też uczyć masażu szantala. Znacie tą metodę? Czy ktoras z Was próbowała?. Ogólnie babka stwierdziła duże spiecie mięśni i myślę że jak zmienimy nawyki i pocwiczymy to Staś będzie spokojniejszy i będzie mniej kolek. Mam nadzieję. Na razie nie podobają mu się nowe nawyki bo się przyzwyczaił do tego odginania. A ja ciągle walczę z alergią. Zaczęło się jakieś 2 tyg. przed porodem i do tej pory muszę łyka zyrtek bo inaczej utone w Katarze. Lipa bo myślałam że mi przejdzie po urodzeniu. Muszę się wybrać do alergologa.
Na spanie albo uspokojenie okapu nie próbowałam ale suszarka sie sprawdza i mój dzwonek od telefonu. Wiecie że Staś wybrał ten dzwonek jeszcze w brzuszku ? Ruszał sie jak wybierałam najbardziej przy tym dzwonku hihi. I teraz też lubi. Rowniez milego dnia i spacerkow :)

A jeśli chodzi o rozmiary ubranek to roznie i w zależności od firmy. Ostatnio kupilam zestaw body w smyku bo byla okazyjna cena 7 sztuk za 79 zł w rozmiarze 68 i sa idealne na teraz.Z pepco tez raczej 68. Inne firmy 62-68.

Olgierda napisz cos więcej o sposobach noszenia jakie zalecił fizjo i przyczynach pójścia do niego.

Asinka, to rob tabelke :-)

Witajcie
My dzisiaj na pierwsze szczepienie idziemy. Mam nadzieje ze Mały zniesie je dobrze. Teraz sobie smacznie śpi po pierwszym śniadaniu a ja trochę ogarniam domowe sprawy i starszego do szkoly wyprawilam.
Dobrego dnia!

reklama
Do góry