reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Rosną te maluszki u Nas rozmiar 62. Mój synek też wola nas ej. Nasz Filip praktycznie nie płakał a teraz miał katar to nawet na 2 minuty nie mogłam odłożyć bo płakał i tylko rączki. Po jednym dniu byłam zmęczona to co z mamami których dzieci kolkują tygodniami. W końcu postawiłam wózek koło okapu i zasnął sam jak zaczarowany. Siostra zamówiła mu misia szumisie z funkcją niani myślę że dla niego strzał w 10. Lubi też spać na balkonie i słuchać gwaru wtedy sam zasypia. No chyba że wieczór to cisza. Na szczęście nie budzi go szczekanie naszego psa.

reklama
Witajcie dziewczyny :)
U mnie znowu na odwrót, śpi cały czas. Czyzby wyczuł ze pogoda barowa? ;-)
Przewinę, zje, odbije, potule i śpi. Gdy za długo śpi to zanim tesknie :-)

Kamila, mialas racje! Włosy umyte szamponem synka są super.

Olgierda, nic nie szkodzi, żartowałam ;-) Po prostu z tych wszystkich jego objawów najbardziej boje się wymiotów. Dlatego biore nawet w trakcie karmienia do odbicia. Karmie go na lezaco ale on leży na klinie, nie na płasko. Az boje sie cieszyc ale brzuszek nam się trochę uspokoił . I maly spokojnie je. On bardzo mało, właściwie wcale nie płacze, wiec tym bardziej bolalo mnie serce gdy płakał przy karmienia :-(
Kupilam mu bobotic forte zamiast espumisanu bonie było w aptece i maja ten sam składnik aktywny a ten bobotic dział lepiej. Dziwne...

Byłam u pediatry. Mały przez 7 tyg przybrał ponad 2 kg . Przepisał a mi inne kosmetyki na problemy skorne na glowce i pekajaca skore za uszkami. Nawet nie mieli w aptece , zamowilam na dzisiaj. Przepisala tez do noska steryd na tydzień :-\ Balam sie podać ale ta moja dieta eliminacyjna narazie nie działa. Może za krotki czas? Jutro 2 tygodnie odkąd na niej jestem.

Jutro szczepienie.

Miłego dnia ! I milych spacerow. Ja uwielbiam i mały tez. Wystarczy ze otwoerze drzwi a on juz spi:-D

Cześć dziewczyny. Fajnie by było zrobić tabelkę kto się kiedy urodził. Tylko jak? Masz pomysł asinka?
My już po fizjoterapeutce. Okazuje się że odginanie główki to efekt złego podnoszenia i noszenia. Staś jest ogólnie bardzo spięty i muszę się nauczyć podnosić go bokiem co dla mnie jest mega skomplikowane i nosić przodem do świata albo na fasolkę albo na ramieniu przewieszony. Nie mogę niestety nosić brzuszkiem do brzuszka bo wtedy się odgina. A tak lubimy chodzić najbardziej. Poza tym masaże brzuszka na zaparcia i lepsze trawienie. Będziemy się też uczyć masażu szantala. Znacie tą metodę? Czy ktoras z Was próbowała?. Ogólnie babka stwierdziła duże spiecie mięśni i myślę że jak zmienimy nawyki i pocwiczymy to Staś będzie spokojniejszy i będzie mniej kolek. Mam nadzieję. Na razie nie podobają mu się nowe nawyki bo się przyzwyczaił do tego odginania. A ja ciągle walczę z alergią. Zaczęło się jakieś 2 tyg. przed porodem i do tej pory muszę łyka zyrtek bo inaczej utone w Katarze. Lipa bo myślałam że mi przejdzie po urodzeniu. Muszę się wybrać do alergologa.
Na spanie albo uspokojenie okapu nie próbowałam ale suszarka sie sprawdza i mój dzwonek od telefonu. Wiecie że Staś wybrał ten dzwonek jeszcze w brzuszku ? Ruszał sie jak wybierałam najbardziej przy tym dzwonku hihi. I teraz też lubi. Rowniez milego dnia i spacerkow :)

A jeśli chodzi o rozmiary ubranek to roznie i w zależności od firmy. Ostatnio kupilam zestaw body w smyku bo byla okazyjna cena 7 sztuk za 79 zł w rozmiarze 68 i sa idealne na teraz.Z pepco tez raczej 68. Inne firmy 62-68.

Olgierda napisz cos więcej o sposobach noszenia jakie zalecił fizjo i przyczynach pójścia do niego.

Asinka, to rob tabelke :-)

Witajcie
My dzisiaj na pierwsze szczepienie idziemy. Mam nadzieje ze Mały zniesie je dobrze. Teraz sobie smacznie śpi po pierwszym śniadaniu a ja trochę ogarniam domowe sprawy i starszego do szkoly wyprawilam.
Dobrego dnia!

reklama
Do góry