reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny gratuluję pięknych dzieciaków. U mnie dzisiaj termin, byłam na KTG ale skurczów nie ma. Wczoraj byłam na USG, Mała ma już 4040g wagi i dzisiaj dostałam skierowanie na cc. Jeśli akcja się nie zacznie to 16.08 idę na cc, jeśli będą skurcze to wcześniej mi zrobią. Niestety przy moim 158 cm wzrostu nie dam rady jej urodzić naturalnie :p Jak do tej pory przytyłam 14 kg, z wagi 54 kg do 68, podobno mieście się to w normie przy BMI 21.
Avelina, to nieźle Ci córka wyrosła wiesz, nie wiedziałam że przy takiej wadze jest już CC. Mój Miki miał 4kg i jestem niższa niż Ty a zaczęłam rodzić naturalnie. Co prawda zakończyło się CC, bo tętno synkowi zaczęło spadać. Jestem ciekawa ile moja mała waży, ale USG mam dopiero 16.08

reklama
Kamila, a bolą Ciebie te skurcze?
Jejuś ale miałyście szczęście ze starszymi dziećmi. Mój Miki był bardzo wymagającym dzieckiem. Dopiero jak skończył 4 lata, zaczął przesypiać całe noce, a my cały czas mamy darmowy fitness w domu, bo nasz syn nie jest w stanie usiedzieć w miejscu. Na szczęście dużo energii traci w szkole, bo jest w klasie sportowej. Ja mam nadzieję, że nasza Zoja będzie spokojna i sprawdzi się to, że drugie dziecko jest inne;-) ;)
Ból to dużo powiedziane. Czuję jak idzie od dołu brzucha coraz mocniej i wyżej aż podchodzi na górę mocno się napina i chwilę trzyma lekki ból jak przed miesiączką i mocno napięty podobny do skurczu łydki jak kiedyś miałaś

Dziewczyny czy Wam też tak wszystko puchnie w ta pogodę? Ja się czuje jak pączek. Najgorsze ze w nocy jak nie dam nóg wyżej to nie mogę spać z bólu. Stosuje się jakieś maści na to? Czy cokolwiek?
I mi od wczoraj puchną. Nie aż tak że budzi. Od dawna śpię w rogali i z poducha pod nogami. Wczoraj robiłam spa dla stóp sposob na domowy peling: zimna woda namoczyć potem peeling cukier z cytryną i oliwą jak masz cynamon i znowu chłodna woda potem krem do stóp i było przyjemniej. Do Pelingu wmasowania parę minut chociaż zatrudnij partnera

Kamila mi czop nie odszedł jeszcze. W poprzednim porodzie odszedł mi ok.18-19, a potem o 23:30 odeszły mi wody. Ale z tego co słyszałam/czytałam to czasami podczas porodu może odejść.

reklama
anitek mi lekarka powiedziała wcześniej, że jeśli dziecko będzie miało 4 kg to cc, a nawet 3800g. W rozpoznianiu mam dysproporcję miednicowo-płodową. Mam koleżankę o moim wzroście, miała syna i córkę po 3800g i też miała cc, niestety z synem się najpierw męczyła naturalnie, ale poród nie postępował i zrobili cc. Z córką od razu miała cc.

Do góry