reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Asinka85 w sumie nie wiem czy to od tej macicy czy zapalenie piersi czy co innego. Jak dostanę wypis to zobaczę co tam wyszło. A wypis miała mi ciocia odebrać jak będzie schodzić z dyżuru.

E-O gratulacje

U nas ogólnie ok mała grzeczna, ładnie sypią. Dostanie mleczko o 22.00 to budzi się o 4.00 na jedzonko i dosypia do 9.00 w ciągu dnia też spokojna. Może mi wynagradza ten trud po porodzie.
A tu dla was cioteczki.
1502432622-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Olisia, cieszę się że u Was wszystko dobrze. Mała jest superaśna, no i kocyk śliczny.

reklama
No to aneczqa i Dziobo za chwile coś mi się wydaje będziecie po wszystkim. Truskawa83 powodzenia w środę żeby wszystko poszło gładko. Kamila u mnie też główka napiera skrócona szyjka , ale nie mam skurczy . A termin mamy podobny. Ciekawe która będzie pierwsza ;)...aneczqa mogło Ci się coś zawinąć może w jelitach. Ale to męczące musiało być, bo pewnie przy wdechu czułas. ..
mi wszystko puchnie, ręce nogi, obrączka juz dawno zdjęta. I niestety apetyt na słodkie się tylko nasila. Musze się opamiętac bo w tych ostatnich dniach przytyje tyle co w całej ciazy:sorry:
Kamila, Olgierda miałyśmy najpierw powitać wszystkie sierpniowe maluszki, nie zostawiajcie mnie samej :no2::wink:

@truskawa83 nie przejmuj się, ja niewiele mniej bo 17kg :p Ale mam nadzieję to później zrzucić więc będzie się czym kiedyś pochwalić :p :D Jutro do szpitala na kolejne KTG :) Termin mam na jutro więc kto wie co to się wydarzy :p Ale patrząc na brak jakichkolwiek sygnałów to nic się nie wydarzy :p
Dziobowy, to ja chyba jestem na pierwszym miejscu, odnośnie dodatkowych kilogramów w ciąży, mam +19 :szok: i jeszcze 3 tyg przede mną. Po pierwszej ciąży było podobnie i po miesiącu prawie wsxystko zgubiłam. Ostatnio jak zaniosłam zwolnienie do firmy, to mnie spytali czy na pewno nie urodzę bliźniaków:no:

Asinka, Olisia piękne te Wasze dzieciaczki <3

Anitek spokojnie, nie zostaniesz sama. Ja też wciąż w dwupaku.

W nocy delikatne skurcze. Obudziłam się z twardym brzuchem. Teraz co jakiś czas znów jakby coś mnie pobolewa, ale ze skurczami ma to malo wspólnego. Moja kuzynka od 3 dni meczy die w szpitalu i ma skurcze, rozwarcie na 3 cm i nic do przodu. Dziś już jej wody odeszły więc powinno być po wszystkim po 3 dniach męczarni...

Piękne maluszki ja to się zaraz wzruszam. Też już chce. Filip ważył WC,oraj 3450 to i dosyć

Śpi malutka bardzo dlugo. Pozazdrościć. Ja się tak porodu nie boje jak tego że będzie cycusiowy synuś i się odklei. Còrka była mega spiochem i pamiętam jak dzwoniłam do znajomej neonatolog czy z nią wszystko ok. Karmiłam ja przez sen, odbijałam i przewijałam. Przed roczkiem nie spała w dzień tylko od 18:00 do do 08:00 rano tak zapełniała dobowe zapotrzebowanie. Kolek nie miała bo po każdym jednym karmieniu się wypróżnianiała. Przez pierwsze 5 lat nie wiedziała o co to antybiotyki. Teraz ma 9 lat i jest nadal taka mega grzeczna że to się w głowie nie mieści. Więc obstawiamy z mężem i znajomi, rodzina też że to 2 razy takie dzieci się nie zdarzają i że Filip odbije nam te 9 lat błogiego spokoju posiadania dziecka.

reklama
Do góry