reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja od polowy ciąży jestem wszystkożerna ale najbardziej zajadam się owocami i warzywami.

Martwi mnie to ze ruchy małego są słabsze, ale u lekarza wszystko ok. Wiem ze przed porodem może tak być i w pierwszej ciąży tez to przerabialam ale ta końcówka jest taka stresująca. O 5 obudził mnie bol brzucha ,taki miesiaczkowy i trwał do 7. W ciągu dnia znowu będzie się pewnie powtarzał i nasilał i tak od tygodnia. Tego bólu brzucha w pierwszej ciąży nie miałam, wtedy były tylko bezbolesne napinania. Rozwarcia w czwartek nie miałam, trochę skrócona szyjka tylko. Następną wizyta za tydzień, jak doczekam.
Miłego dnia!

reklama
Hej dziewczyny :) Ja mam termin na 11 sierpnia i na razie nie miałam żadnego skurczu przepowiadającego :p Jedyne co to delikatne napięcie jak na okres. Aż jestem ciekawa jak to jest czuć te skurcze :p Mam nadzieję niedługo się przekonać :) W tym tygodniu muszę jeszcze skoczyć na wizytę do gina, bo od piątku idzie na urlop, więc później jakby się coś działo, czy nie działo to już tylko szpital mi zostaje :)

Hej dziewczyny,

Nie mialam czasu zagladac, bo intensywnie sie przeprowadzalismy. Na szczescie juz jestesmy na swoim[emoji28]Zostalo mi tylko ostatnie rzeczy umiescic w garderobie, no i syna ciuszki i zabawki poukladac, ale to dopiero jak maz szafe skreci. Na razie caly dzidziusiowy pokoj zastawiony kartonami z zabawkami syna... na szczescie juz urzadzony. Wiec mam nadzieje,ze nasza mala ksiezniczka jeszcze tydz posiedzi...

@aneczqa z tego co wiem to takie bóle moga sie zdarzac, choc w sumie od 5-7 to dlugo Cie trzymało. Z tego co pamietam to Ty juz 39 tydz, wiec macica sie przygotowuje.

@Dziobo ja mam podobny termin. A skurczami się nie martw na pewno rozpoznasz[emoji23] Do przyjemności to nie należy. Kiedy masz gina?

@olgierda ja to bym wszystko jadla. Najlepiej slodycze... Na szczescie po slodyczach dostaje pryszczy od razu i nogi mi puchna, wiec nie jem.

@Olisiaa a na kiedy masz termin? 3 mam kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aneczqa u mnie znowu ruchy są mega intensywne, nie cały czas ale jak zacznie fikac to do tego stopnia że widać jak brzuch lata z jednej strony na drugą i napina się bardzo wysoko. Idzie wyczuć "twardsze" miejsce pewnie kolanko albo pieta.

Rozmawiałam z ginekolog i jutro przed 8.00 mam być w szpitalu, pewnie założą mi cewnik i albo po tym się ruszy a jeśli nie to w środę oxy i porodówka. Najprawdopodobniej w środę powitam mała na świecie, tylko nie wiem jeszcze jak będzie mieć na imię hahahaha

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Doriq przeprowadzaliście się na mieszkanie czy do domku.
Nam się marzy budowa. W zeszłym roku kupiliśmy działkę na wsi i tak planujemy i rozmyślamy o domu ale jeszcze nie wiemy co zrobić z mieszkaniem na kredyt, bo 9 lat temu kupiliśmy w bloku dwu pokojowe a teraz już jest w nim ciasno dla 4 osób
Co do mojego terminu to ja już jestem dawno po.....powinnam być lipcowka bo termin na 26 był, ale pierwszą ciążę też przenośilam i czułam że trafię do was [emoji3] jednak przeczucie mnie nie myliło

@Olisiaa domek. Mial byc gotowy 1 kwietnia [emoji23][emoji23][emoji23] a skonczylo sie na 13 czerwca. Potem wykonczenie, ktore sie nie wloklo i wciaz nowe koszty itd, a i tak wiele rzeczy musielismy zaakceptowac choc mialy byc troche inaczej. No i na koniec ciazy zostala mi praca przy przeprowadzce.
Nie mozna kredytu przeniesc na budowe czesciowo? Musielibyscie jeszcze sie dowiedziec jak by bylo gdyby sprzedac mieszkanie i tym splacic kredyt, bo zazwyczaj kaza placic kary. Bo swoj domek z ogrodkiem to wygoda z dzieciakami.

Ja sie caly czas modle, zeby dzidzia jeszcze posiedziala, a czesto to sie konczy przenoszeniem...
A próbowałaś jakiś metod na przyspieszenie? Trzymam za Ciebie kciuki, żeby samo poszlo.

Doriq próbowałam wywołać począwszy od wchodzenia na 5 piętro, po mycie okien, łazienki, sexu, spacerów .....nic nie pomaga taka moja natura przenosić każda ciążę

Jeśli mogę zapytać jaki duży macie domek i projekt.
U nas jedynie wchodzi sprzedać mieszkanie, spłacić kredyt wziasc kolejny na budowę z tym że wtedy jest problem bo gdzie tu zamieszkać na czas budowy. Nie opłaca się wynajmować bo za wynajem zapłacę jeszcze raz tyle co za ratę kredytu

@Olisiaa to jeszcze ananas został[emoji12]

My mamy tzw dom z projektu na naszej ulicy sa 4 prawie identyczne budowane przez 1 firme. Dosyc duzy, bo parter i 2 pietra z garazem. Mieszkamy w Holandii wiec tu sa inne projekty i troche realia.
Kurcze to ciezko, bo wynajmowanie sie nie oplaca to pewne, a przeniesc sie gdzies z dwojka dzieci do tesciow albo rodzicow, zeby katem mieszkac to tez lipa.

reklama
Do góry