reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja na rozstępy używam Mustela. I w pierwszej ciąży, chociaż miałam ogromny brzuch, to nie miałam żadnego rozstępu na brzuchu. Ale nie smarowałam pośladków i zrobił mi się taki lekki na jednym pośladku. W tej ciąży już nie smaruję tylko brzucha, ale też pośladki i kawałek ud. :)

reklama
Ja nie mam rozstępów po pierwszej ciąży, a i teraz nic. Mam nadzieję, że się nie zrobią[emoji12]
Linea negra też jeszcze się nie pokazuje, a wydaje mi się, że w pierwszej ciąży na tym etapie juz coś zaczynało być widać.
Ja dość sporo przytyłam na początku, bo już prawie 10 na plus mam. Musiałam przystopować ze słodyczami i zmienić trochę dietę na zdrową, bo bym się zaraz w drzwi nie zmieściła. O dziwo po zmianie diety dzidzia zaczęła szybciej rosnąć, ja na szczęście wolniej[emoji1]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kamila ja śpię na 2 boczkach ale częściej na prawym ehh...nie wierzę w to że niedotleniam dziecko przez to.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

E-O nie mam tej lini...w żadnej ciąży jej nie miałam.
A ja mam rozstępy niestety...smarowałam się bio oil i tak zaczęły się pojawiać więc odpuściłam i smaruje się zwykłym nawilżającym balsamem.
Tu też ma znaczenie jak szybko Ci brzuch rośnie...jak mocno wybrzusza to skóra nie nadąża za nim i nawet najlepsze specyfiki na rozstępy nie da rady.A mnie w tej ciąży bardzo brzuch rośnie do przodu.
Ja w pierwszej ciąży też nie miałam ani 1 rozstępy a w drugiej pojawiły się po 1 stronie a teraz pewnie ich jeszcze więcej będę miała.Ale i tak strój kąpielowy zawsze jednoczęściowy używam to co tam będę się nimi przejmować.

Dziewczyny, tą wagą małego aż tak się nie przejmuje, chociaż dziwi mnie to bo w mojej rodzinie raczej rodzą się dzieci 3500-ponad 4 kg, ale mysle sobie ze do porodu może nadrobić.
Bardziej martwi mnie ta krótsza kość udowa. Gdybyby tylko raz wyszło to ok,, uznalabym ze błąd pomiaru albo akurat tak nieharmonijnie urósł w danym miesiącu
Ale to juz trzecia wizyta na której te kości są krótsze
Nie umiem sie nie martwić tym.

Nie mam linii na brzuchu ani rozstepow. Ale kiedy bylam nastolatka sporo przytylam a później jeszcze więcej schudlam wiec ta skóra jest elastyczna i pomimo ze w pierwszej ciąży bardzo dużo przytylam nie miałam ani jednego rozstepu. Teraz tez nie ma.

Jak ja razie zero rozstepu i używam tylko biooil co 2 dzień lub codziennie... Na tylku i udach się nie spodziewam bo re zmalaly po 1 trymestrze i 4 miesiącach wymiotów dzień w dzień ;) jedynie mam kilka nowych na piersiach ale wczesniej też miałam bo cyc mam niestety wielgachny...
Głównie spie na lewym, ale zdarza się i obudzic na brzuchu. o_O

Aneczqa trzeba obserwować wagę małego...ale narazie nie ma co się stresować.

U mnie linię na brzuchu już od jakiegoś czasu widać :) ale rozstępów na szczęście nie mam :) Moja mama po dwójce dzieci też nie ma, ale ja wolę na wszelki wypadek smarować się 2 razy dziennie kremem "Będę Mamą" (dostępny w rossman) na brzuchu i raz na dwa dni uda i pośladki.

Co do spania to od trzeciego miesiąca zainwestowałam w rogala do spania ponieważ zawsze spałam na brzuchu i miałam problem żeby się przestawić. Teraz na zmianę śpię na lewym i prawym boku, choć często zdarza mi się przebudzić na plecach :p

Jeśli chodzi o wyprawkę w piątek zrobiłam spore zakupy w aptece internetowej Gemini - polecam z uwagi na bardzo konkurencyjne ceny :) Teraz czekam na paczkę :)

reklama
Do góry