reklama
Kamila198234
Fanka BB :)
Śpicie tylko na lewym boku. Ją do niedawna tak ale od jakiś 2 boli mnie biodro pewnie od leżenia. Muszę się oszczędzać więc teraz większość dnia spędzam na wygodnym dużym fotelu. Do spania kupiłam dużego rogala super sprawa i da się zasnąć na lewym jak się na niego nawale ale organizm chyba podświadomie przez sen przewracam się i budzę na plecach lub prawym boku. Jak leżałam w szpitalu pielęgniarka ochrzania mnie że na plecach oglądałam telewizor że przez to dziecko dostaje mniej tlenu. Po 6 miesiącach mój lewy bok ma dosyć. Ciekawi mnie jak Wy śpicie?
doriq
@Kamila198234 ja śpię jak jak mi wygodnie[emoji12]
Wstawiam co nieco info Link do: Słynny ciążowy lewy bok
Ale mam też informację z mamaginekolog, o spędzaniu większości czasu na lewym boku
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wstawiam co nieco info Link do: Słynny ciążowy lewy bok
Ale mam też informację z mamaginekolog, o spędzaniu większości czasu na lewym boku
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też się staram na lewym boku spać przez większość nocy. Ale na prawym też śpię, bo to nie sposób z jednej strony cały czas. Ale więcej na lewym. A w dzień to raczej się nie kładę.
Ostatnio to, nawet jak się położę na plecach to mi strasznie ciężko jest, jakby mnie dzidzia dusi w dół i z trudem oddycham, więc ta pozycja już do spania już odpada.
Ostatnio to, nawet jak się położę na plecach to mi strasznie ciężko jest, jakby mnie dzidzia dusi w dół i z trudem oddycham, więc ta pozycja już do spania już odpada.
Vercia
A tam smutki [emoji14] to pierwsza dzidzia [emoji6] przy kolejnej sie bede starac o dziewczynke [emoji14]@Vercia czyli opijasz smutki a nie świętujesz... Tak bardzo chciałaś dziewczynkę. Ja też się boję, ze z mojej 99% Anielki zrobi się Dawid
A co do spania ja tez na lewym spie w wiekszosci, ale bez przesady cala noc sie nie da, ciezko mi bo zawsze na brzuchu spalam, a teraz to nie wykonalne [emoji53]
Dziewczyny wam tez sie rozstepy robia u mnie masakra... chociaz smaruje oliwka [emoji31]
Witam,
Vercia, gratki synka!!! [emoji1405]
Chłopaki sa fajni, zreszta gwarantuje ci, ze od pierwszego spojrzenia sie zakochasz [emoji6].
Pamietam jak przy pierwszej ciazy byłam tak nastawiona na chłopaka, ze o dziewczynce nawet nie chciałam słyszeć, az dostałam
ochrzan od mojej mamy [emoji850]. Faktycznie pierwszego mam synka, ale teraz wiem, jakie to było durne z mojej strony [emoji6].
doriq, cudny maluszek! [emoji7]
aneczqa, rozumiem zdenerwowanie, ale w tych pomiarach czesto zdarzają sie pomyłki. Moze po prostu nie bedzie długonogim koszykarzem [emoji6]. Wagą to juz zupełnie nie ma sie co sugerować, według mojej lekarki jakiekolwiek obstawianie wagi ma sens w trzecim trymestrze, bo dopiero wtedy maluch nabiera tłuszczyku i juz tylko tyje i rośnie.
Co do spania to spie jak mi wygodnie, ale faktycznie z przewaga na lewej stronie, ale tylko dlatego, ze tak jestem przyzwyczajona. Czesto czytam wieczorami książki i wtedy mam pozycje półleżącą na plecach. Wydaje mi sie, ze maluch sam zakomunikuje jesli bedzie mu zle [emoji6]. Pamietam jak w ciazy z córka położyłam sie w pozycji mocno bocznej (prawie na brzuchu), zaczela tak mocno kopać, ze nie dało rady dluzej tak leżeć i szybko sie przekręciłam [emoji12].
Ja rowniez czuje, ze Ludek nam
podrósł, bo kopie juz porzadnie i coraz wyżej, wczoraj moje dzieci same zauważyły jak mi brzuch podskakuje przy kopniakach [emoji4]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Vercia, gratki synka!!! [emoji1405]
Chłopaki sa fajni, zreszta gwarantuje ci, ze od pierwszego spojrzenia sie zakochasz [emoji6].
Pamietam jak przy pierwszej ciazy byłam tak nastawiona na chłopaka, ze o dziewczynce nawet nie chciałam słyszeć, az dostałam
ochrzan od mojej mamy [emoji850]. Faktycznie pierwszego mam synka, ale teraz wiem, jakie to było durne z mojej strony [emoji6].
doriq, cudny maluszek! [emoji7]
aneczqa, rozumiem zdenerwowanie, ale w tych pomiarach czesto zdarzają sie pomyłki. Moze po prostu nie bedzie długonogim koszykarzem [emoji6]. Wagą to juz zupełnie nie ma sie co sugerować, według mojej lekarki jakiekolwiek obstawianie wagi ma sens w trzecim trymestrze, bo dopiero wtedy maluch nabiera tłuszczyku i juz tylko tyje i rośnie.
Co do spania to spie jak mi wygodnie, ale faktycznie z przewaga na lewej stronie, ale tylko dlatego, ze tak jestem przyzwyczajona. Czesto czytam wieczorami książki i wtedy mam pozycje półleżącą na plecach. Wydaje mi sie, ze maluch sam zakomunikuje jesli bedzie mu zle [emoji6]. Pamietam jak w ciazy z córka położyłam sie w pozycji mocno bocznej (prawie na brzuchu), zaczela tak mocno kopać, ze nie dało rady dluzej tak leżeć i szybko sie przekręciłam [emoji12].
Ja rowniez czuje, ze Ludek nam
podrósł, bo kopie juz porzadnie i coraz wyżej, wczoraj moje dzieci same zauważyły jak mi brzuch podskakuje przy kopniakach [emoji4]
Dziobo, ja tez bardzo polecam szkole rodzenia dla rodzicow, ktorzy spodziewają sie pierwszego maleństwa. Nam bardzo sie przydala, szczegolnie cwiczenia prawidlowego oddychania przy porodzie [emoji846].
Co do wyprawki to jestem spokojna, bo najgrubsze rzeczy juz mamy, ciuszkow tez jak na blizniaki, a przed nami jeszcze impreza "baby shower" [emoji6].
Z jedzeniem mam fazę od poczatku na bite ziemniaki z brązowym sosem i na granaty. Za to kompletnie mnie odrzuciło od kurczaków, inne miesa mi wchodzą, ale kurczaki w jakiejkolwiek postaci nie [emoji849]
Co do wyprawki to jestem spokojna, bo najgrubsze rzeczy juz mamy, ciuszkow tez jak na blizniaki, a przed nami jeszcze impreza "baby shower" [emoji6].
Z jedzeniem mam fazę od poczatku na bite ziemniaki z brązowym sosem i na granaty. Za to kompletnie mnie odrzuciło od kurczaków, inne miesa mi wchodzą, ale kurczaki w jakiejkolwiek postaci nie [emoji849]
A czy pojawia wam sie ciemniejące linia na brzuchu ( tzw. linea negra)? Mi zaczyna pojawiać sie jej cień, pewnie niedługo zacznie ciemniec coraz bardziej.
Rozstępów, mimo trzeciej ciazy, nadal nie mam i mam nadzieje, ze i tym razem mi sie nie pojawią Tez smaruje sie oliwka dla nawilżenia i zapobieganiu swędzenia skory, ale jestem pewna, ze tak naprawde zawdzięczam ich brak genom. Moja mama rowniez pomimo trzech przebytych ciąż niegdy nie miala na skórze nawet jednego rozstępu [emoji846]. Ale zeby nie było tak różowo, odziedziczyłam tez po niej bardzo jasna (wrecz bladą) karnację i niemozliwosc opalania sie. Teraz juz mi to nie przeszkadza, ale jako nastolatka bardzo nad tym ubolewałam [emoji6][emoji1]
Rozstępów, mimo trzeciej ciazy, nadal nie mam i mam nadzieje, ze i tym razem mi sie nie pojawią Tez smaruje sie oliwka dla nawilżenia i zapobieganiu swędzenia skory, ale jestem pewna, ze tak naprawde zawdzięczam ich brak genom. Moja mama rowniez pomimo trzech przebytych ciąż niegdy nie miala na skórze nawet jednego rozstępu [emoji846]. Ale zeby nie było tak różowo, odziedziczyłam tez po niej bardzo jasna (wrecz bladą) karnację i niemozliwosc opalania sie. Teraz juz mi to nie przeszkadza, ale jako nastolatka bardzo nad tym ubolewałam [emoji6][emoji1]
Kamila198234
Rozstępy to też częściowo sprawa genów ja w 1 ciąży przytyłam 13 kg i zero rozstępów a stosowałam specjalne kremy w ostatnim trymestrze teraz mam 1 kg do przodu i mam wrażenie że piersi mam takie napięte i je smaruje 2 razy dziennie ale to dopiero początek mojego tycia więc wszystko przede mną Schudłam na początku i dopiero od 2 tygodni tak wyraźnie przybieram ale gin mówił że to normalne jestem otyła więc powinnam przybrać 6-8 kg
reklama
Kamila198234
Dzięki za odpowiedź odnośnie spania Postanowiłam nie wkręcać sobie faz na temat rzeczy na które nie mam wpływu Tak jak się obracam podczas snu