reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Z mezem ustalilismy ze jesli bedzie dziewczynka to ja wybieram dla niej imie a on wybiera drugie, a jesli bedzie chlopak to znowu na odwrot. Dziewczynke chce nazwac Wiktoria, a maz chlopca Mateusz, chociaz mi sie nie bardzo podoba wolalabym inne [emoji12] w razie czego sprobuje go przekabacic [emoji1]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas juz potwierdzona dziewczynka :) i tez będzie Wiktoria ❤

reklama
Cześć dziewczyny :) może mnie jeszcze pamiętacie. Nie mam dostępu do zamkniętego wątku, więc postanowiłam napisać tutaj. Byłam sierpniówką, bardzo cieszyłam się na tę ciąże, niestety los zadecydował inaczej i w 10tyg poroniłam. W lutym dostałam @ po łyżeczkowaniu, w 16dc poszliśmy na wizytę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok w środku, okazało się, że endo idealnie 11mm i pęcherzyk 21mm na granicy pęknięcia. Lekarz kazał się starać, bo nie widział żadnych przeciwskazań. Wczoraj mialam termin @ i na teście zobaczyłam drugą kreskę, była delikatna, ale nie tak żeby pod światło trzeba było ją oglądać. Dziś pojechaliśmy na betę i wynosi 220,9 ... chyba się udało :)
Gratulacje!!!! :) teraz wszystko będzie dobrze. Fajnie, ze do nas wpadlas pochwalić sie radosna nowina :)

Witam wieczorowa pora,
Wpadam sie pochwalić, ze dzis usłyszałam wyniki badan genetycznych z krwi. Spodziewamy sie zdrowego chłopca! <3 :)
Caly dzien ciesze sie jak niepoważna! ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super gtatulacje!! Chciałaś synka? Jeju ile facecikow w sierpniu :-D

W ogole gratuluje wszystkim sierpniówką zdrowych bobasow :)

:) :) :)

Super gtatulacje!! Chciałaś synka? Jeju ile facecikow w sierpniu :-D

W ogole gratuluje wszystkim sierpniówką zdrowych bobasow :)

:) :) :)

Było mi wszystko jedno, chciałam zdrowe dziecko. Mam juz chłopca i dziewczynkę, wiec nie miałam parcia na płeć ;) .
Dla chłopca mamy juz wybrane imie, dla dziewczynki nie mielismy pomysłu, ktory przypadł by wszystkim do gustu, wiec przynajmniej nie bedzie bitwy na imiona ;) .

Gratuluje wszystkim dzieciaczków, bez wzgledu na płeć! :)

Vercia, ale nie chcesz w ogole połówkowego?
Tutaj ( nie mieszkam w Polsce) to sie nazywa sonogram genetyczny i według wielu lekarzy jest to najwazniejsze badanie w całej ciazy. Nie chodzi tylko o ujawnienie płci i choroby genetyczne, sprawdzane sa tez wszystkie organy, przepływy, łożysko, normy i jednocześnie wykluczane sa powikłania, ktore moga sie pojawić. Ja akurat na tym badaniu bym nie oszczędzała...

E-O a nie mówiłam.Gratuluję zdrowego chłopca.Z płci jesteś zadowolona?
Aha doczytałam że nie miałaś parcia na konkretną płeć.
Vercia też myślę że nie jest to całkiem mądra decyzja...zawsze wiedzieć co w trawie piszczy.Druga sprawa że możecie mieć jakieś obciążenia genetyczne i nawet o tym nie wiecie tak jest u nas.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Vercia, ale nie chcesz w ogole połówkowego?
Tutaj ( nie mieszkam w Polsce) to sie nazywa sonogram genetyczny i według wielu lekarzy jest to najwazniejsze badanie w całej ciazy. Nie chodzi tylko o ujawnienie płci i choroby genetyczne, sprawdzane sa tez wszystkie organy, przepływy, łożysko, normy i jednocześnie wykluczane sa powikłania, ktore moga sie pojawić. Ja akurat na tym badaniu bym nie oszczędzała...

No nie chce wgl, co ma byc to bedzie [emoji6] i tak juz na nic nie mam wplywu co by nie bylo, a po co sie niepotrzebnie stresowac i szkodzic dziecku. Siostra zaszla w ciaze, lekarz jej powiedzial ze ma duzego krwiaka juz zmartwiona 2 lata sie starala o dziecko, ale koniec koncow synek urodzil sie zdrowy. Druga siostra zaszla w ciaze bez problemu dziecko zdrowe sie rozwijalo, urodzila poltorej tyg przed terminem i pod inkubatorem lezal chory, bo przeciagali porod wredna polozna glupie teksty do niej "co cesarki by sie chcialo?" W koncu lekarz przyszedl, zrobili jej cesarke bo akcja wgl nie ppstepowala nawet po 3ch kroplowkach.. no a maly zapalenie pluc dostal dobrze ze nic wiecej powaznego.. Wiec dziecko sie moze zdrowe rozwijac, a spierdola cos przy porodzie i moze w moment stac sie kaleka.

Ostatnia edycja:
A znowu kolezanka siostry, tez byla na badaniu polowkowym. Wszystko niby bylo ok, a przy porodzie sie okazalo, ze dziecko ma zrosniete paluszki.. czego nie widzieli. Takze nie wierze w te ich badania.. [emoji19]

No nie chce wgl, co ma byc to bedzie [emoji6] i tak juz na nic nie mam wplywu co by nie bylo, a po co sie niepotrzebnie stresowac i szkodzic dziecku. Siostra zaszla w ciaze, lekarz jej powiedzial ze ma duzego krwiaka juz zmartwiona 2 lata sie starala o dziecko, ale koniec koncow synek urodzil sie zdrowy. Druga siostra zaszla w ciaze bez problemu dziecko zdrowe sie rozwijalo, urodzila poltorej tyg przed terminem i pod inkubatorem lezal chory, bo przeciagali porod wredna polozna glupie teksty do niej "co cesarki by sie chcialo?" W koncu lekarz przyszedl, zrobili jej cesarke bo akcja wgl nie ppstepowala nawet po 3ch kroplowkach.. no a maly zapalenie pluc dostal dobrze ze nic wiecej powaznego.. Wiec dziecko sie moze zdrowe rozwijac, a spierdola cos przy porodzie i moze w moment stac sie kaleka.

Hey,

Ja bym jednak poszła. Ze względu ze mozna zobaczyć, ze dziecko jest np za małe albo jest duże ryzyko zahamowania wzrostu i wtedy przepisują Acard na lepszy przepływ krwi w macicy i dziecko ma lepsze odżywianie. Mi tak wyszło, zaczęłam brać Acard po prenatalnym i już mała jest w górnej granicy.

Taka moja sugestia;)

Ostatnia edycja:
reklama
Vercia zdarzają się pomyłki ale często też potrafią wykryć jakieś anormalności i odpowiednio zaryzykować.Ja poddałam się bardziej inwanzyjnemu badaniu..amniopunkcji ale czego się nie robi dla dobra dzidziusia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry