reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Wlasnie poziom aktywnosci [emoji5]A tak wogole co u Ciebie jak malenstwo?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mam za dużo czasu na forum bo cały czas pracuję na pełnych obrotach. Wpadam tylko w wolnej chwili.... Maleństwo od poniedziałku daje o sobie znać [emoji3] cudowne uczucie. W środę idziemy na badania polowkowe i zobaczymy co się tam kryje.... wszyscy mówią że chłopiec bo ładnie wyglądam.... z zakupów wyprawkowych nie mam dosłownie nic.... nie szaleje narazie. A co u Was ? Polecam grupę na Facebooku, wczoraj dolaczylam i myślę że mnie nie usuna za brak aktywności [emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :) może mnie jeszcze pamiętacie. Nie mam dostępu do zamkniętego wątku, więc postanowiłam napisać tutaj. Byłam sierpniówką, bardzo cieszyłam się na tę ciąże, niestety los zadecydował inaczej i w 10tyg poroniłam. W lutym dostałam @ po łyżeczkowaniu, w 16dc poszliśmy na wizytę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok w środku, okazało się, że endo idealnie 11mm i pęcherzyk 21mm na granicy pęknięcia. Lekarz kazał się starać, bo nie widział żadnych przeciwskazań. Wczoraj mialam termin @ i na teście zobaczyłam drugą kreskę, była delikatna, ale nie tak żeby pod światło trzeba było ją oglądać. Dziś pojechaliśmy na betę i wynosi 220,9 ... chyba się udało :)

Cześć dziewczyny :) może mnie jeszcze pamiętacie. Nie mam dostępu do zamkniętego wątku, więc postanowiłam napisać tutaj. Byłam sierpniówką, bardzo cieszyłam się na tę ciąże, niestety los zadecydował inaczej i w 10tyg poroniłam. W lutym dostałam @ po łyżeczkowaniu, w 16dc poszliśmy na wizytę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok w środku, okazało się, że endo idealnie 11mm i pęcherzyk 21mm na granicy pęknięcia. Lekarz kazał się starać, bo nie widział żadnych przeciwskazań. Wczoraj mialam termin @ i na teście zobaczyłam drugą kreskę, była delikatna, ale nie tak żeby pod światło trzeba było ją oglądać. Dziś pojechaliśmy na betę i wynosi 220,9 ... chyba się udało :)
Pamietam Cie :) No dziewczyno, gratulacje co za nowina. To teraz dolaczasz do listopadowych mam?

Hej :) jestem tu nowa :) jestem w pierwszej ciąży, obecnie 18 tyd. Termin mam na koniec sierpnia.
Byłam parę dni temu na wizycie u gin. i wszystko jest ok (chociaż dzidzia nie chciała się pokazać czy to on czy ona :p ), ale martwi mnie, że jeszcze nie czuję ruchów :( jak długo mam jeszcze czekać :(

A ty jak sie czujesz? Pracujesz czy w domciu?Ja niestety zrezygnowalam z pracy i troche zaluje.Nuda mnie dopadla i rutyna[emoji5]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo dobrze, dzisiaj miałam połówkowe i wszystko idealnie. Dzidzia wszystko Nam pokazała. Zdrowiutki synek. Szyjka macicy 4,22 cm zaciśnięta. Synek coraz bardziej kopie. Waży 280 gram +/- 40gram z tego co lekarz mówił.
A co do pracy to niestety siedzę w domu, bo miałam na początku zagrożoną ciążę, krwiak na jednym jajniku i 2 torbiele na drugim. Od 6 tygodnia brałam luteinę i do 15 tygodnia nie było śladu ani po torbielach, ani po krwiaku :) No, ale w domu zostałam, bo lepiej uważać mimo wszystko. Tak strasznie bałam się na początku, że teraz psychicznie chyba nie mogłabym sobie pozwolić na pracę. No i właśnie czasem dopada mnie taka ogromna nuda i szukam wsparcia na forach i grupach.

Witajcie! Tez nie mam dostepu do forum zamknietego, szkoda ze tak to sie rozwiazalo. U mnie troche sie dzieje...dwa tyg temu rano zaczelam krwawic, bez zadnych boli nic. .szybko szpital i okazalo sie ze mam łożysko przodujace.... Duzo odpoczywania i oszczedzania sie..tylko jak to zrobic z dwulatkiem...w czwartek wizyta i licze na pozytywne wiesci, bo gnicie w domu juz mnie męczy

reklama
DigitalGirl pamiętam Cię.Ale super że udało się i trzymam kciuki byś ślicznego dzidziusia w listopadzie urodziła.
Vercia spokojnie...ja w pierwszej ciąży dopiero po 20tc poczułam.
Kasiamikosz gratuluję zdrowego synka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry