reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@dona1710 Ja mam termin Om 23.08 z usg 20.08 wiec też pod koniec. Ostatnio miałam doła i zwątpienie ale pocieszam sie 2 rzeczami. 1 - mniej wagi do zgubienia po ciąży. 2 - dopóki ściskam ceramicznego wiem, ze dzidzia tam jest i sie nadal rozwija.

I to moja pierwsza ciąża i na razie nie widze powodów na 2ga bo to przeklety stan a nie błogosławiony

Hola77.. to ty też z taką nastolatką zbuntowaną walczysz ?

W 10 tyg lekarz oceniał długość cewki moczowej i na tej podstawie ocenił że chyba dziewczynka ( dziewczynki mają krótszą cewkę od chłopców ).
o. paulina u mnie też mąż zawsze wspominał o dużej rodzinie jemu nie przeszło a ja uległam;)

@dona1710 Ja mam termin Om 23.08 z usg 20.08 wiec też pod koniec. Ostatnio miałam doła i zwątpienie ale pocieszam sie 2 rzeczami. 1 - mniej wagi do zgubienia po ciąży. 2 - dopóki ściskam ceramicznego wiem, ze dzidzia tam jest i sie nadal rozwija.

I to moja pierwsza ciąża i na razie nie widze powodów na 2ga bo to przeklety stan a nie błogosławiony

Ja niestety wymioty odrzuca mnie od jedzenia a waga rośnie:angry:
W poprzednich ciążach przytyłam po 25 kg więc tym razem nie liczę na cud, pocieszam się że szybko też gubię wagę i poprzednio w czasie karmienia piersią ważyłam mniej niż przed ciążą

Ile wy tu produkujecie:szok: :-D
Dzięki wielkie za pocieszenie i słowa zrozumienia. Niby człowiek się stara o dziecko ( u nas pół roku ). Wielka radość jak się uda. Wielka radość jak wszystko jest ok, a jednak w przypadku płci jak się okazuje, że nie ta wymarzona to gdzieś tam w serduchu żal i tęsknota. Mąż mówi że jestem wariatka i najważniejsze żeby było zdrowe i on może mieć i same dziewczyny, ale cóż uczuć nie przeskoczysz...
Ja ma w domu właśnie nastolatkę w okresie buntu, ciężko jest. Dlatego może te marzenia o synu, synusiu mamusi z którym będzie łatwiej....
Koniec marudzenia:-) :)
luska1979 jestem z Rybnika na śląsku
u nas też tylko ja mam problem z płcią dla męża tp obojętne było od poczatku, śmiał się ze mnie że tak kalkuluje. u nas też okres buntu i pewnie trochę dlatego chciałam synusia mamusi tak jak Ty.
ale obie córki kocham całą mocą matczynego serducha, i wiem że z trzecią będzie tak samo, dla mnie to oczywiste ale. i tak ciężko skorygować nastawienie
a druga od początku miała być dziewczynką bp chciałam siostrę dla córki. dopiero teraz tak mnie dopadło

Ja jako naczelna grubaska jestem zadowolona, że jeszcze nic nie przytyłam, a nawet mam -2kg na liczniku. :cool2: Wiem, wiem takie przechwalanki, nie życzcie mi teraz źle ani -o zgrozo, bycia większą grubaską. ;)

Hola77.. to ty też z taką nastolatką zbuntowaną walczysz ?

W 10 tyg lekarz oceniał długość cewki moczowej i na tej podstawie ocenił że chyba dziewczynka ( dziewczynki mają krótszą cewkę od chłopców ).
o. paulina u mnie też mąż zawsze wspominał o dużej rodzinie jemu nie przeszło a ja uległam;)
niestety też i to się pogłębia
a dodatkowo znak bliźniak więc niezła mieszanka!

u nas też tylko ja mam problem z płcią dla męża tp obojętne było od poczatku, śmiał się ze mnie że tak kalkuluje. u nas też okres buntu i pewnie trochę dlatego chciałam synusia mamusi tak jak Ty.
ale obie córki kocham całą mocą matczynego serducha, i wiem że z trzecią będzie tak samo, dla mnie to oczywiste ale. i tak ciężko skorygować nastawienie
a druga od początku miała być dziewczynką bp chciałam siostrę dla córki. dopiero teraz tak mnie dopadło

U mnie najgorsze, że młodsza nastawiła się na brata ,nie wiem czemu,nigdy przy niej nie rozmawialiśmy o płci dziecka, zawsze tylko wspominaliśmy, że chcemy jeszcze dzidziusia. Jak jej napomknęłam, że może być siostrzyczka to mi powiedziała, że ona się modliła o braciszka bo siostrę już ma a lekarz mógł się pomylić i jej nie przegadasz ona wie lepiej :-D

reklama
Do góry