reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Powiem Ci że mój gin robił mi 2 usg żeby zobaczyć czy serducho bije i to genetyczne a teraz idę na wizytę bez usg, a najbliższe dopiero za 6 tygodni !!dlatego ja idę prywatnie i dodatkowo robię usg żeby podejrzeć co się tam dzieje :)
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

hmm w sumie dobry pomysł, może i ja powinnam iść ;) bo wizytę mam za miesiąc.

A mam pytanie podróżowałyście lub zamierzacie podróżować samolotem w ciąży?

------------------------------------------------------------------------------------------
w4sqe6hhoie3cn79.png

reklama
@luska1979, co ja czytam! Gratulacje zdrowej dzidzi! Kiedy mniej więcej poznasz płeć?

Ale nas tu sie narobiło! Witam wszystkie nowe sierpniówki :)

Ja prawko zrobiłam dopiero półtora roku temu, jak Szymek miał 7 czy 8 miesięcy. Kiedyś, jeszcze w liceum próbowałam zdać, ale przez stres mi się nie udało, a instruktor mówił, że jeżdżę bardzo dobrze. Teraz zdawałam tu, gdzie mieszkam i się udało od razu. Tylko sobie godziny dokupiłam, już bez kursu. A na egzaminie i tak poszłam po bandzie i robiłam głupoty ze stresu. Ale że miałam bardzo wyrozumiałego egzaminatora, to zdałam :)

Co do kolorów na ścianach bardzo podoba mi się połączenie bieli z turkusem i do tego meble koloru naturalnego drewna. Mamy zamiar tak sobie zrobić kiedyś w sypialni.

@dzag82, a co Ci się z autem stało, że szukasz? Nie zaglądałam tu przez weekend i chyba sporo mnie ominęło.

Jutro o 15 wizytuję i liczę na Wasze kciuki :) Ale na pewno płci nie zobaczę, bo zmieniłam przychodnię, a tam mają bardzo kiepskie USG. A przynajmniej wygląda jak wielki kalkulator [emoji14]

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

@GuaRaNa Ja mam na paznokciach hybrydę. Sam lakier, bez przedłużania i jest okej. A w marcu mam urodziny i zamówiłam sobie od sióstr zestaw z lampą do hybryd. Będzie szał! [emoji14]

@luska1979, co ja czytam! Gratulacje zdrowej dzidzi! Kiedy mniej więcej poznasz płeć?

Ale nas tu sie narobiło! Witam wszystkie nowe sierpniówki :)

Ja prawko zrobiłam dopiero półtora roku temu, jak Szymek miał 7 czy 8 miesięcy. Kiedyś, jeszcze w liceum próbowałam zdać, ale przez stres mi się nie udało, a instruktor mówił, że jeżdżę bardzo dobrze. Teraz zdawałam tu, gdzie mieszkam i się udało od razu. Tylko sobie godziny dokupiłam, już bez kursu. A na egzaminie i tak poszłam po bandzie i robiłam głupoty ze stresu. Ale że miałam bardzo wyrozumiałego egzaminatora, to zdałam :)

Co do kolorów na ścianach bardzo podoba mi się połączenie bieli z turkusem i do tego meble koloru naturalnego drewna. Mamy zamiar tak sobie zrobić kiedyś w sypialni.

@dzag82, a co Ci się z autem stało, że szukasz? Nie zaglądałam tu przez weekend i chyba sporo mnie ominęło.

Jutro o 15 wizytuję i liczę na Wasze kciuki :) Ale na pewno płci nie zobaczę, bo zmieniłam przychodnię, a tam mają bardzo kiepskie USG. A przynajmniej wygląda jak wielki kalkulator [emoji14]

@Madlen08 w poprzedniej ciąży leciałam samolotem w 2 trymestrze, tak ponoć najbezpieczniej. Gin nie widział przeciwwskazań. Ale najlepiej porozmawiaj ze swoim.

Ja lecze pazurki po roku hybrydy... Staly sie straszne... Mieksze z przebarwieniami od mocnego pilowania, wysuszone od acetonu i zmienily fakture...

Rety, co się dzieje z tą aplikacją. Chciałam edytować poprzedni post, żeby nie zaśmiecać forum jednym pod drugim a tu d., oba się dodały. Grrr.

hmm w sumie dobry pomysł, może i ja powinnam iść ;) bo wizytę mam za miesiąc.

A mam pytanie podróżowałyście lub zamierzacie podróżować samolotem w ciąży?

------------------------------------------------------------------------------------------
w4sqe6hhoie3cn79.png

Tak. Zawsze i często. Lekarz nigdy nic nie mówi jak wspominam że lecimy. Nie mam żadnych przeciwskazań.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I ja powinnam się wybrać do fryzjera bo już siwe wyłażą :crazy:

Dziękuję za miłe przyjęcie mnie do grona mamusiek :)
Chyba i mi by się przydał taki detektor tętna bo cały czas się zastanawiam czy z małą wszystko ok :(
Lekarz powiedziała, że już powinnam zacząć czuć ruchy dziecka, ale jak na razie nic.
Usg miałam te genetyczne, a teraz kazał mi zrobić dopiero połówkowe.

w4sqe6hhoie3cn79.png
Nie martw się na zapas ,to twoja pierwsza ciąża ja tez jestem w pierwszej i jutro zaczynam 18 tydzień i jeszcze nic nie czuję ,chociaż bardzo bym chciała [emoji2]

Do góry