reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Cytologia nie jest niebezpiecznym badaniem. W ciąży wykonuje się go min. raz a zalecana jest dwukrotnie. Owszem czasami występuję krwawienie po badaniu szczególnie gdy lekarz jest mało delikatny albo nasza szyjka bardzo wrażliwa i ukrwiona . Osobiście zawsze krwawiłam po cytologi i bolał mnie brzuch... aż zmieniłam lekarza na mężczyznę. Jest delikatniejszy.

reklama
@Angelika:) chyba IZBA PRZYJEC , a mi też lekarz tam naciska nie raz na brzuch i się boję, ale to raczej normalne chyba, żeby zbadał dokładnie. Chociaż słyszałam historie ,że wziernikiem kiedyś babka coś uszkodziła i poroniła kobieta, ale to może wyssane z palca:p

@Katy83 ja bym jechała , ja mam złe wspomnienia, u mnie zaczęło się od różowej plamki i pojechałam od razu, a nad ranem w szpitalu miałam już taki krwotok jakbym trzy krotnie okres miała niestety doszło do poronienia, lepiej wiedzieć niż być nie świadomym. Ja osobiście wolałabym jechać sprawdzić niż się stresować , bo to ma zły wpływ na dziecko. Z synem dwa razy w miesiącu miałam usg

A pamiętam jak z synem miałam plamienie w 13 tyg i pojechałam to jak mnie zbadali dopiero mi leciało ... może faktycznie też tam wszystko ukrwione, a do tego miałam krwiaka

Jakoś mi bardziej pasuje podejście te w UK.Po co grzebać w miejscu akurat które powinno być szczelnie zamknięte całą ciążę dla dobra dzidziusia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@Angelika:) chyba IZBA PRZYJEC , a mi też lekarz tam naciska nie raz na brzuch i się boję, ale to raczej normalne chyba, żeby zbadał dokładnie. Chociaż słyszałam historie ,że wziernikiem kiedyś babka coś uszkodziła i poroniła kobieta, ale to może wyssane z palca:p

@Katy83 ja bym jechała , ja mam złe wspomnienia, u mnie zaczęło się od różowej plamki i pojechałam od razu, a nad ranem w szpitalu miałam już taki krwotok jakbym trzy krotnie okres miała niestety doszło do poronienia, lepiej wiedzieć niż być nie świadomym. Ja osobiście wolałabym jechać sprawdzić niż się stresować , bo to ma zły wpływ na dziecko. Z synem dwa razy w miesiącu miałam usg
Dokładnie popieram ! Tylko stresujesz się nie potrzebnie a dziecku to wcale nie pomoże.

@Katy83 Kochana pamiętaj, że iśc spytać i się przebadać to normalna rzeczy. Każda z tutaj obecnych jak i Ty by poszła sięprzebadać dla własnego spokojnego sumienia.
Ja też wiele przeszłam i nie życzę tego nikomu. Teraz siedzę na tykającej bombie czy rozwinie się maleństwo czy nie. Więc wiem co to znaczy się stresować ale razem z moim M. doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie, my i tak się nie poddamy bo jak nie teraz to następnym razem :) I wierz mi lub nie do wizyty we wtorek mam trochę czasu i nie mogę sobie miejsca znaleźć więc wiem że Ty przeżywasz to 10000 x gorzej teraz niż ja.

Dziewczyny miałyście takie baaardzo silne bóle podbrzusza ? jak sobie radziłyście ? u mnie się takie pojawiają o różnych porach i nie wiem czy to poronienie czy jednak coś się dzieje i pracuje w środku

juz jestem po wizycie...
Ja to chyba zyje w innym świecie...
Pani doktor zalozyla mi karte ciazy, powiedziala ze wszystkie wyniki sa dobre, pomacala mnie i zrobilam cytologie... po ktorej powiedziala ze moze byc kropelka krwi i zebym sie nie przestraszyla..
Jak ja mam sie nie przestraszyc ?! o_O
I to wszystko !
Nic wiecej nie powiedziala
Zapytalam sie co z usg ale ona na to ze oni robia tylko 3 razy podczas ciazy.. i pierwsze bedzie miedzy 10-13 tygodniem dopiero... :(
Sama nie wiem co o tym myslec.. .
Jestem zla na maksa...
Moja robi co miesiac usg!

reklama
juz jestem po wizycie...
Ja to chyba zyje w innym świecie...
Pani doktor zalozyla mi karte ciazy, powiedziala ze wszystkie wyniki sa dobre, pomacala mnie i zrobilam cytologie... po ktorej powiedziala ze moze byc kropelka krwi i zebym sie nie przestraszyla..
Jak ja mam sie nie przestraszyc ?! o_O
I to wszystko !
Nic wiecej nie powiedziala
Zapytalam sie co z usg ale ona na to ze oni robia tylko 3 razy podczas ciazy.. i pierwsze bedzie miedzy 10-13 tygodniem dopiero... :(
Sama nie wiem co o tym myslec.. .
Jestem zla na maksa...
Na nfz ma w swoim gabinecie usg idz prywatnie lub zmien lekarza

Do góry