Cytologia nie jest niebezpiecznym badaniem. W ciąży wykonuje się go min. raz a zalecana jest dwukrotnie. Owszem czasami występuję krwawienie po badaniu szczególnie gdy lekarz jest mało delikatny albo nasza szyjka bardzo wrażliwa i ukrwiona . Osobiście zawsze krwawiłam po cytologi i bolał mnie brzuch... aż zmieniłam lekarza na mężczyznę. Jest delikatniejszy.
reklama
Izba Przyjęćmoże zacofana jestem co to jest to IP bo jakoś nie mogę skojarzyć skrótu
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
@koko@ nigdy nie zdażyło mi się po cytologi krwawić
@Angelika:) chyba IZBA PRZYJEC , a mi też lekarz tam naciska nie raz na brzuch i się boję, ale to raczej normalne chyba, żeby zbadał dokładnie. Chociaż słyszałam historie ,że wziernikiem kiedyś babka coś uszkodziła i poroniła kobieta, ale to może wyssane z palca
@Katy83 ja bym jechała , ja mam złe wspomnienia, u mnie zaczęło się od różowej plamki i pojechałam od razu, a nad ranem w szpitalu miałam już taki krwotok jakbym trzy krotnie okres miała niestety doszło do poronienia, lepiej wiedzieć niż być nie świadomym. Ja osobiście wolałabym jechać sprawdzić niż się stresować , bo to ma zły wpływ na dziecko. Z synem dwa razy w miesiącu miałam usg
@Katy83 ja bym jechała , ja mam złe wspomnienia, u mnie zaczęło się od różowej plamki i pojechałam od razu, a nad ranem w szpitalu miałam już taki krwotok jakbym trzy krotnie okres miała niestety doszło do poronienia, lepiej wiedzieć niż być nie świadomym. Ja osobiście wolałabym jechać sprawdzić niż się stresować , bo to ma zły wpływ na dziecko. Z synem dwa razy w miesiącu miałam usg
luska1979
Fanka BB :)
Jakoś mi bardziej pasuje podejście te w UK.Po co grzebać w miejscu akurat które powinno być szczelnie zamknięte całą ciążę dla dobra dzidziusia.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie popieram ! Tylko stresujesz się nie potrzebnie a dziecku to wcale nie pomoże.@Angelika:) chyba IZBA PRZYJEC , a mi też lekarz tam naciska nie raz na brzuch i się boję, ale to raczej normalne chyba, żeby zbadał dokładnie. Chociaż słyszałam historie ,że wziernikiem kiedyś babka coś uszkodziła i poroniła kobieta, ale to może wyssane z palca
Nusia123
Powodzenia!!Ja mam lekki stresik za pół godziny wizyta u lekarza
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
@Katy83 Kochana pamiętaj, że iśc spytać i się przebadać to normalna rzeczy. Każda z tutaj obecnych jak i Ty by poszła sięprzebadać dla własnego spokojnego sumienia.
Ja też wiele przeszłam i nie życzę tego nikomu. Teraz siedzę na tykającej bombie czy rozwinie się maleństwo czy nie. Więc wiem co to znaczy się stresować ale razem z moim M. doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie, my i tak się nie poddamy bo jak nie teraz to następnym razem I wierz mi lub nie do wizyty we wtorek mam trochę czasu i nie mogę sobie miejsca znaleźć więc wiem że Ty przeżywasz to 10000 x gorzej teraz niż ja.
Dziewczyny miałyście takie baaardzo silne bóle podbrzusza ? jak sobie radziłyście ? u mnie się takie pojawiają o różnych porach i nie wiem czy to poronienie czy jednak coś się dzieje i pracuje w środku
Ja też wiele przeszłam i nie życzę tego nikomu. Teraz siedzę na tykającej bombie czy rozwinie się maleństwo czy nie. Więc wiem co to znaczy się stresować ale razem z moim M. doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie, my i tak się nie poddamy bo jak nie teraz to następnym razem I wierz mi lub nie do wizyty we wtorek mam trochę czasu i nie mogę sobie miejsca znaleźć więc wiem że Ty przeżywasz to 10000 x gorzej teraz niż ja.
Dziewczyny miałyście takie baaardzo silne bóle podbrzusza ? jak sobie radziłyście ? u mnie się takie pojawiają o różnych porach i nie wiem czy to poronienie czy jednak coś się dzieje i pracuje w środku
Nusia123
Moja robi co miesiac usg!juz jestem po wizycie...
Ja to chyba zyje w innym świecie...
Pani doktor zalozyla mi karte ciazy, powiedziala ze wszystkie wyniki sa dobre, pomacala mnie i zrobilam cytologie... po ktorej powiedziala ze moze byc kropelka krwi i zebym sie nie przestraszyla..
Jak ja mam sie nie przestraszyc ?!
I to wszystko !
Nic wiecej nie powiedziala
Zapytalam sie co z usg ale ona na to ze oni robia tylko 3 razy podczas ciazy.. i pierwsze bedzie miedzy 10-13 tygodniem dopiero...
Sama nie wiem co o tym myslec.. .
Jestem zla na maksa...
reklama
Nusia123
Na nfz ma w swoim gabinecie usg idz prywatnie lub zmien lekarzajuz jestem po wizycie...
Ja to chyba zyje w innym świecie...
Pani doktor zalozyla mi karte ciazy, powiedziala ze wszystkie wyniki sa dobre, pomacala mnie i zrobilam cytologie... po ktorej powiedziala ze moze byc kropelka krwi i zebym sie nie przestraszyla..
Jak ja mam sie nie przestraszyc ?!
I to wszystko !
Nic wiecej nie powiedziala
Zapytalam sie co z usg ale ona na to ze oni robia tylko 3 razy podczas ciazy.. i pierwsze bedzie miedzy 10-13 tygodniem dopiero...
Sama nie wiem co o tym myslec.. .
Jestem zla na maksa...