reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Cytologia nie jest niebezpiecznym badaniem. W ciąży wykonuje się go min. raz a zalecana jest dwukrotnie. Owszem czasami występuję krwawienie po badaniu szczególnie gdy lekarz jest mało delikatny albo nasza szyjka bardzo wrażliwa i ukrwiona . Osobiście zawsze krwawiłam po cytologi i bolał mnie brzuch... aż zmieniłam lekarza na mężczyznę. Jest delikatniejszy.

reklama
@Angelika:) chyba IZBA PRZYJEC , a mi też lekarz tam naciska nie raz na brzuch i się boję, ale to raczej normalne chyba, żeby zbadał dokładnie. Chociaż słyszałam historie ,że wziernikiem kiedyś babka coś uszkodziła i poroniła kobieta, ale to może wyssane z palca:p

@Katy83 ja bym jechała , ja mam złe wspomnienia, u mnie zaczęło się od różowej plamki i pojechałam od razu, a nad ranem w szpitalu miałam już taki krwotok jakbym trzy krotnie okres miała niestety doszło do poronienia, lepiej wiedzieć niż być nie świadomym. Ja osobiście wolałabym jechać sprawdzić niż się stresować , bo to ma zły wpływ na dziecko. Z synem dwa razy w miesiącu miałam usg

A pamiętam jak z synem miałam plamienie w 13 tyg i pojechałam to jak mnie zbadali dopiero mi leciało ... może faktycznie też tam wszystko ukrwione, a do tego miałam krwiaka

Jakoś mi bardziej pasuje podejście te w UK.Po co grzebać w miejscu akurat które powinno być szczelnie zamknięte całą ciążę dla dobra dzidziusia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@Angelika:) chyba IZBA PRZYJEC , a mi też lekarz tam naciska nie raz na brzuch i się boję, ale to raczej normalne chyba, żeby zbadał dokładnie. Chociaż słyszałam historie ,że wziernikiem kiedyś babka coś uszkodziła i poroniła kobieta, ale to może wyssane z palca:p

@Katy83 ja bym jechała , ja mam złe wspomnienia, u mnie zaczęło się od różowej plamki i pojechałam od razu, a nad ranem w szpitalu miałam już taki krwotok jakbym trzy krotnie okres miała niestety doszło do poronienia, lepiej wiedzieć niż być nie świadomym. Ja osobiście wolałabym jechać sprawdzić niż się stresować , bo to ma zły wpływ na dziecko. Z synem dwa razy w miesiącu miałam usg
Dokładnie popieram ! Tylko stresujesz się nie potrzebnie a dziecku to wcale nie pomoże.

@Katy83 Kochana pamiętaj, że iśc spytać i się przebadać to normalna rzeczy. Każda z tutaj obecnych jak i Ty by poszła sięprzebadać dla własnego spokojnego sumienia.
Ja też wiele przeszłam i nie życzę tego nikomu. Teraz siedzę na tykającej bombie czy rozwinie się maleństwo czy nie. Więc wiem co to znaczy się stresować ale razem z moim M. doszliśmy do wniosku że co ma być to będzie, my i tak się nie poddamy bo jak nie teraz to następnym razem :) I wierz mi lub nie do wizyty we wtorek mam trochę czasu i nie mogę sobie miejsca znaleźć więc wiem że Ty przeżywasz to 10000 x gorzej teraz niż ja.

Dziewczyny miałyście takie baaardzo silne bóle podbrzusza ? jak sobie radziłyście ? u mnie się takie pojawiają o różnych porach i nie wiem czy to poronienie czy jednak coś się dzieje i pracuje w środku

juz jestem po wizycie...
Ja to chyba zyje w innym świecie...
Pani doktor zalozyla mi karte ciazy, powiedziala ze wszystkie wyniki sa dobre, pomacala mnie i zrobilam cytologie... po ktorej powiedziala ze moze byc kropelka krwi i zebym sie nie przestraszyla..
Jak ja mam sie nie przestraszyc ?! o_O
I to wszystko !
Nic wiecej nie powiedziala
Zapytalam sie co z usg ale ona na to ze oni robia tylko 3 razy podczas ciazy.. i pierwsze bedzie miedzy 10-13 tygodniem dopiero... :(
Sama nie wiem co o tym myslec.. .
Jestem zla na maksa...
Moja robi co miesiac usg!

reklama
juz jestem po wizycie...
Ja to chyba zyje w innym świecie...
Pani doktor zalozyla mi karte ciazy, powiedziala ze wszystkie wyniki sa dobre, pomacala mnie i zrobilam cytologie... po ktorej powiedziala ze moze byc kropelka krwi i zebym sie nie przestraszyla..
Jak ja mam sie nie przestraszyc ?! o_O
I to wszystko !
Nic wiecej nie powiedziala
Zapytalam sie co z usg ale ona na to ze oni robia tylko 3 razy podczas ciazy.. i pierwsze bedzie miedzy 10-13 tygodniem dopiero... :(
Sama nie wiem co o tym myslec.. .
Jestem zla na maksa...
Na nfz ma w swoim gabinecie usg idz prywatnie lub zmien lekarza

Do góry