reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Tymon 4,5 roku, a Witek 14 miesięcy.

Ag.ta, wszystkiego naj naj dla męża :blink: Które to urodziny? Tort sama robiłaś? Oj zjadłabym taki szwarcwaldzki:rolleyes2:
A, doczytałam. 31. O mamo... Jaki młody :blink: Mnie się nie chce wierzyć, że ja już taka stara i takiego starego męża mam... A przecież dalej w duszy taka młodość...:sorry2:

Nie słuchaj gadania,bo się dodatkowo niepotrzebnie zestresujesz. Jak mnie się szyjka skracała i niestety rozszerzała w 6. miesiącu to z kolei absolutnie nic nie czułam :-p. Moja gin an standardowej wizycie mnie poinformowała i do szpitala wysłała. Nie każde objawy to samo oznaczają. Równie dobrze to może być po prostu nic, zwykłe kłucie, bo się tam coś naciąga, kichnęłaś, kaszlnęłaś, coś poderwałaś. Obserwuj i czekaj.

Truskaweczka, niech moc będzie z Tobą u notariusza!!

Jejuuuu, miałam sobie w spokoju powtórkę Barw Szczęścia obejrzeć, bo wczoraj dzieciory nie dały. A tu taka wichura cały czas, że nawet tv normalnie nie działa, cały czas się sygnał rwie i wiesza. Nic człowiek z życia nie ma...:wściekła/y:

Przyszły dzisiaj ciuszki kupione przedwczoraj. Co prawda głównie dla Witka, ale i małe co nieco dla Maleństwa, ale wrzucam do wyprawki co przyszło, jestem zachwycona wzorkami :laugh2:

A tu mój mały niezadowolony wilk ze środowego balu przebierańców w żłobku:
Zobacz załącznik 796619
Zobacz załącznik 796620

Mój zawsze uwielbiał być zwierzątkami.
2c2dfb45bf6649e9e4fb0c68a014d29e.jpg
87b41c93e906c176628bf91e993da790.jpg

Na pierwszym tygrys. Na drugim lew. Potem Bob budowniczy. A niedawno to juz takie miny strzelali i kostiumy ala przebieranki nie były niepotrzebne do zabawy.
de543c971193717772f54d3f21827d96.jpg

Nie obchodzimy karnawału, ale Halloween. W ostatnie chciał być Mario. Nie cierpi superheros [emoji23][emoji23][emoji23]
cb98d5b2ed9b5a6c16c39a9eca84e56b.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@marii19 a co Ci przepisali i w jakiej dawce? Pewnie Dopegyt. Musisz mierzyć regularnie w domku to ciśnienie, bo jak nie masz skoków to się organizm przyzwyczaja do zwyżki. Ja w I ciąży zaczynałam od 1 tabletki a kończyłam 3x2!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wow mam wyniki, szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej, przed badaniem babeczka pobrała mi krew i poglądowo sprawdziła glukometrem, na czczo było 102mg !
Z wyników laboratoryjnych na czczo 78mg/ po 1h 155mg/ po 2h 152mg
Jak myślicie jest ok? Ostatni przedział na granicy normy? ale ogólnie szok jaka różnica w porównaniu z glukometrem...
Ważne że tydzień mojej dietki przyniósł rezultaty bo ostatnio miałam 101mg z krwi na czczo :)

O to masz podobne do moich wyniki, bo ja miałam po 1h 140 a po 2 h 141. I jest ok :) a na glukometrze mi wychodziło po 1 h 209!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rany zaserwowałam dzieciom naleśniki z mąki razowej. Bałam się że nie będą jadły. Wciągały jak ta lala, ja też. Nie miałam pojęcia że takie syte są, 2 i koniec.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry