reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A która czesc Warszawy ?:) ja teraz juz z pod Warszawy to do każdego szpitala w centrum mam prawie taka sama drogę :) ok 27 km.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emikaa ja z prawobrzeżnej, dokładnie saska kępa.

Słyszałyście jakieś opinie o szpitalu na Karowej? Miałam tam praktyki i wiem, ze są tam super specjaliści, ale jak maja 'normalna ciaze' to podobno znieczulica...bo to szpital kliniczny i oni zajmują się przede wszystkim groźnymi przypadkami

reklama
Mnie się podobają te poduchy... Są w miare długie i podoba mi się, że są wiązane i mają zdejmowane poszewki do prania
Link do: Poduszka dla kobiet w ciąży fasolka duży rogal do spania, PUSZEK - kolory tylko nie mogę się zdecydować na wzorek. M ma wybrać za mnie i jakąś zamówić. Nie chcę tez na nią wydawać fortuny bo nie wiem czy się w ogóle sprawdzi u mnie i czy nie będzie leżała gdzieś w kącie.

@marii19 mnie też spojenie boli, nigdy nie sądziłam, że tym zajmuje się ortopeda

@emikaa a to nie dziwne, że urosło później zamiast spaść?

Jest taka pogoda, że nie chce mi się iść do sklepu po nic na obiad. A mam jeść sama. Przeszukałam lodówkę i mam do wyboru serek homo, żółty ser, kiełbasę czosnkową, papryka, banan, mleko, lody, zamrożone: jagody, mięsko wołowe, mielone i giuseppe jakąś z kurakiem. Szaleństwo totalne zważywszy, że od mięsa i nabiału mnie odrzuca ... Normalnie muszę ruszyć zada, a tak mi się nie chce ;(

Emikaa ja z prawobrzeżnej, dokładnie saska kępa.

Słyszałyście jakieś opinie o szpitalu na Karowej? Miałam tam praktyki i wiem, ze są tam super specjaliści, ale jak maja 'normalna ciaze' to podobno znieczulica...

Ja wcześniej pare lat na Białołęce mieszkałam i chwile na Targówku.

Hm ja jedynie tyle co wyczytałam w necie, ale szczerze to nie brałam nigdy pod uwagę tego szpitala.

Ja mam chyba najłatwiej z dojazdami do szpitali. Wszędzie tak samo daleko :p W sumie Inflancka i Kasprzaka wypadają mi najdalej. Nie biorę pod uwagę ani Madalińskiego ani Bielańskiego bo za daleko...

@emikaa a co do Starynkiewicza zobacz czy nadal mają ograniczenie wiekowe dla odwiedzających. Moja sąsiadka jak rodziła tam kilka lat temu mówiła, że nie wpuszczają tam dzieci poniżej 10 roku życia i jej córeczka nie mogła przyjść z wizytą. Podobno ze względów epidemiologicznych

@marii19 a co Ci przepisali i w jakiej dawce? Pewnie Dopegyt. Musisz mierzyć regularnie w domku to ciśnienie, bo jak nie masz skoków to się organizm przyzwyczaja do zwyżki. Ja w I ciąży zaczynałam od 1 tabletki a kończyłam 3x2!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak dokładnie Dopegyt 250mg narazie mam 1tab 2x dziennie. Nie mam raczej skoków ciśnienia a stale podwyższone.

@kotomiś no ja też nie wiedziałam że z tym do ortopedy, ginekolog mi powiedziała że on stwierdza rozejście spojenia i to wskazanie do cesarskiego cięcia. Facet ginekolog mnie nie przeraża ale rozkładanie nóg przed ortopedą jest dziwne ;) poza tym ja bardzo nie chce cesarki

p19uflw1jarcljhd.png

@emikaa a co do Starynkiewicza zobacz czy nadal mają ograniczenie wiekowe dla odwiedzających. Moja sąsiadka jak rodziła tam kilka lat temu mówiła, że nie wpuszczają tam dzieci poniżej 10 roku życia i jej córeczka nie mogła przyjść z wizytą. Podobno ze względów epidemiologicznych

A myślałam ze to wszędzie taka zasada ze nie wpuszczają poniżej 10 roku. Tam chyba tak właśnie jest.
Na inflanckiej tylko powyżej 14 stego.

reklama
Ja mam chyba najłatwiej z dojazdami do szpitali. Wszędzie tak samo daleko :p W sumie Inflancka i Kasprzaka wypadają mi najdalej. Nie biorę pod uwagę ani Madalińskiego ani Bielańskiego bo za daleko...

Ja to pomyslałam nawet, ze jakby mnie odesłali to chyba bym w jakimś hotelu w centrum sie zalokowala :):) bo najczęściej z doświadczeń znajomych widzę ze jest tak, ze odsyłają ze to jeszcze nie to, a za 3 h jadą z powrotem :)

Do góry