reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja pierwszą córkę urodziłam ok 2 tygodnie przed terminem, bez wód już, a drugą 4 tygodnie przed dokładnie jeden dzień przed 9 miesiącem. Pierwsza ważyła 3200 druga 3000.
Podziwiam mamy rodzące dzieci powyżej 3500.
Co do smaków o dziwo jak zjem coś słodkiego to mnie mdli i raczej mnie odrzuca mam ochotę na słone kwaśne i ostre.
Ja na kwaśne nie bardzo. Ale ostre lubie:)

Ja tez właśnie jemu pomidorowa. Mnie też na słodkie nie ciągnie z córką tez mnie nie ciągnęło za to z synem strasznie i on teraz by samymi slodkosciami zyl

Ja synka urodziłam 2tyg przed terminem. W sumie dobrze bo pewnie jak bym rodziła w terminie albo po to ważyłby ponad 4kg :szok:
Chyba zeświruję do wizyty a to jeszcze tyle czasu :/ w ogóle to dopóki nie byłam umówiona na wizytę to jakoś tak się nie stresowałam a teraz spać po nocach nie mogę :/
No moja młodsza miała 4,5 kg.Ale szybko się urodziła.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Antek ur. Z waga 3320g cały porod od pierwszych skurczy 2h45min Hania z wagą 2910g po 1.5h od pierwszego skurczu ledwo do szpitala dojechaliśmy

reklama
@luska1979 a rodziłaś naturalnie? jeśli tak to podziwiam bo mój synek ważył 3880g i było ciężko.
@Adeline89 czy ja mogę z Tobę zamieszkać? albo chociaż przyjeżdżać na obiady mogę? :cool2: gotujesz pod mój gust ;)
Tak naturalnie rodziłam obydwa razy.Obydwa porody wywoływane.Pierwszy ok.8 h od wywołania ale Emi trudniej się rodziło bo była źle ułożona tzw.twarzyczkowo i miała prawie 4 kg.Wikusię łatwiej choć była większa tylko ok.4 h pewnie dlatego że z wodami się urodziła po prostu pluskła.Wiki trzymała mnie długo co do porodu bo do 36 tc była w pozycji poprzecznej.Nie wiem jak się jej udało tak późno przekręcić.Posłuchała mnie bo nie chciałam mieć cc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry