reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aneczqa, ja mam dwóch chłopaków, choć z mężem liczyliśmy na dziewczynkę. Ale też w tamtym czasie u męża w rodzinie były dosłownie same chłopaki, wiec liczyłam się z tym, że marne szanse na dziewczynkę. Teraz najprawdopodobniej tez będzie chłopak :laugh2: I mimo, że bardzo chciałabym mieć córkę, to jednak cieszę się z tych moich chłopaków. Chłopaki są super, serio :tak: Ja osobiście wolę samych chłopaków niż same dziewczynki. Tego bym nie zniosła chyba :laugh2: Wiadomo, że dziecko najważniejsze, a nie jego płeć. Ale to normalne, że człowiek sobie myśli, marzy. To nic złego.
Inna sprawa, że przy pierwszym dziecku to rzeczywiście bez różnicy i najłatwiej wtedy mówić, że płeć obojętna, co to za różnica. Ale jak się już ma kolejne dziecko tej samej płci, to jednak gdzieś tam w serduchu naprawdę można poczuć ukłucie gdy chciałoby się małej odmiany. Na Grudniówkach była z nami dziewczyna z trójką synów. Najpierw usłyszała, że teraz będą bliźniaki, a jakiś czas później, że... chłopaki :rofl2: Niby bez różnicy, ale jednak...
A z chłopakami w domu będzie Ci fajnie :tak: Łatwiej dbać o higienę niż u dziewczynek, łatwiej złapać siuśki do badania, są mniej rozhisteryzowani i sfochowani niż dziewczynki, nie stroją się aż tak jak dziewczyny, nie wsiąkają w łazience na długie godziny.... :rofl2:

Ancymonka, fajnie ze nie musisz jechać. Masz jak kontrolować poziom cukru w domu? Tak by było najlepiej. Bo tak dieta w ciemno to tez trochę bez sensu :-p Na kolejne obciążenie glukozą w żaden sposób nie wpłynie, a może niepotrzebnie się jej będziesz trzymała.

reklama
Ja też chyba zaraz po lody siegnę.
Angelika a dlaczego masz spotkanie z genetykiem?
Dzag82 ale niektórym wykrywają bo znam dużo dziewczyn u których zdiagnozowano cukrzycę ciążową.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

25_pixels u nas podobnie choć nie tak ciepło jak u Was ale też już wszystko zaczyna kwitnąć.
Dzag82 u mnie jajecznica na kolację była.Współczuję tak wczesnej pobudki.
Widzę że dzieci Wam nie dały pospać....pewnie dlatego że sobota heh.

Aneczqa, ja mam dwóch chłopaków, choć z mężem liczyliśmy na dziewczynkę. Ale też w tamtym czasie u męża w rodzinie były dosłownie same chłopaki, wiec liczyłam się z tym, że marne szanse na dziewczynkę. Teraz najprawdopodobniej tez będzie chłopak :laugh2: I mimo, że bardzo chciałabym mieć córkę, to jednak cieszę się z tych moich chłopaków. Chłopaki są super, serio :tak: Ja osobiście wolę samych chłopaków niż same dziewczynki. Tego bym nie zniosła chyba :laugh2: Wiadomo, że dziecko najważniejsze, a nie jego płeć. Ale to normalne, że człowiek sobie myśli, marzy. To nic złego.
Inna sprawa, że przy pierwszym dziecku to rzeczywiście bez różnicy i najłatwiej wtedy mówić, że płeć obojętna, co to za różnica. Ale jak się już ma kolejne dziecko tej samej płci, to jednak gdzieś tam w serduchu naprawdę można poczuć ukłucie gdy chciałoby się małej odmiany. Na Grudniówkach była z nami dziewczyna z trójką synów. Najpierw usłyszała, że teraz będą bliźniaki, a jakiś czas później, że... chłopaki :rofl2: Niby bez różnicy, ale jednak...
A z chłopakami w domu będzie Ci fajnie :tak: Łatwiej dbać o higienę niż u dziewczynek, łatwiej złapać siuśki do badania, są mniej rozhisteryzowani i sfochowani niż dziewczynki, nie stroją się aż tak jak dziewczyny, nie wsiąkają w łazience na długie godziny.... :rofl2:

Ancymonka, fajnie ze nie musisz jechać. Masz jak kontrolować poziom cukru w domu? Tak by było należnej. Bo tak dieta w ciemno to tez trochę bez sensu :-p Na kolejne obciążenie glukoza w żaden sposób nie wpłynie, a może niepotrzebnie się jej będziesz trzymała.
Nie mam jak
Za 2 tyg pójdę oddać krew. Moja koleżanka była w tej poradni i już mi opowiedziała co jeść. Bo właśnie miała wysoki poziom glukozy i cała ciążę miała dietę. Mi wystarczy nie jeść słodyczy, więcej warzyw.
A to moja kochana teściowa wiecznie w niedzielę coś piecze słodkiego i to leży i kusi. A przed ciążą to jadłam słodycze non stop. Nie było dnia bez słodkości. Pewnie mam zaległe jeszcze we krwi :D :D :D

U nas też dziś ponuro było.
Ja też w pieczywo zaopatruję się w polskim sklepie...mają własną piekarnię.Dmuchane szkockie bułki to nie dla mnie.

Ancymonka, no dieta cukrzycowa na pewno na zdrowie wyjdzie :tak: Szkoda, że nie masz glukometru. Łatwiej by było i nad jedzeniem panować i ogólnie wiedziałabyś, czy w ogóle jest coś na rzeczy. Bo może nie :blink: Jakbyś poszła do poradni diabetologicznej to od razu dostałabyś glukometr do codziennej kontroli.
Za 2 tygodnie na badanie poziomu cukru na czczo tylko, czy kolejna próba obciążenia glukozą? Jak Ci na czczo wcześniej wyszło?

Ancymonka, no dieta cukrzycowa na pewno na zdrowie wyjdzie :tak: Szkoda, że nie masz glukometru. Łatwiej by było i nad jedzeniem panować i ogólnie wiedziałabyś, czy w ogóle jest coś na rzeczy. Bo może nie :blink: Jakbyś poszła do poradni diabetologicznej to od razu dostałabyś glukometr do codziennej kontroli.
Nie chcę mi się jeździć i siedzieć w tych kolejkach od 6 rano :/
Jeszcze gdyby było u mnie w mieście to spoko...
Moja koleżankę z poradni wyszla z glukometrem, wyslali do domu, po tygodniu wróciła i została na 3 dni w szpitalu... Nie chcę tak.
O, właśnie mąż mi przypomniał że babcia jego ma glukometr. Bo cukrzycę ma. Więc już mamy czym zmierzyć :)

Ancymonka, no i super :blink: Tylko igieł tych samych nie używajcie. A po co koleżankę w szpitalu zostawili? :oo: Musiała mieć mega anomalie powyżej normy, albo cukier raz w kosmos a raz za niski. Pewnie z insuliną wyszła? Normalnie się w szpitalu nie zostaje.
A może w ogóle wszystko będzie ok i zaraz wrócisz do smażonego i słodkości :blink:

reklama
Mamaa03 autyzm nie jest wywołany przez 1 czynnik więc coś napewno innego też na rzeczy jest.Ja szczepię moją autystyczną córkę i nigdy żadnego regresu nawet nie miała po szczepieniach.Zresztą ona nie ma regresów a tylko postępy.U nas autyzm genetyczny.

Do góry