reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
O szczepienia. Okropny temat. Ja osobiście, jako nieuświadomiona dzicz, nie mogę słuchać, że dziecko ma autyzm od szczepionki. Autyzm ma jednak nieco inne podłoże...
Z drugiej strony rozumiem rozpacz rodziców i desperackie szukanie powodów takich problemów.zdrowotnych u dziecka.
Syn znajomej nieszczepiony, bo ona jest bardzo przeciwna. Walczyła zacięcie. Zgadnijcie, co u niego finalnie zdiagnozowali tuż przed trzecim urodzinami...
Szczepię 5w1, dodatkowo rotawirus i ospa. I szczepienie przeciw rota naprawdę działa i ratuje dzieciaczki, sprawdzone. A ospę szczepię bo dzieci w żłobku mają za free a mnie już za dużo chorób, ospy dodatkowo mi nie trzeba.

Morawka, zazdroszczę takie swojskiego, prawdziwego, domowego chleba. Ja od kilku lat jestem motywowania przez Sierpniówki 2012, ale nie mam do tego chyba zdolności i cierpliwości jednak. Za dużo roboty z tym zakwasem :-p Ciasta, ciasteczka, torty - no problem. Ale bułki i chleb mi nie wychodzą.
A makaron ryżowy u nas jest w byle jakim najmniejszym spożywczaku. Niech mąż sprawdzi.
Moja teściowa piecze jakiś taku chleb że tylko zabełtać i do piekarnika. Jak masz jeszcze siły próbować to skombinuję przepis. Ja leń - maszyna piecze.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dzag82 w Dino nie mieli [emoji14] Jeszcze niedaleko mam Społem, tam faktycznie powinno być. Ale czy z ryżowym będzie smaczne?
A zakwas dostałam od mamy, która dostała od kogoś tam [emoji14]

@25_pixels wcale nie ma tak dużo pracy przy chlebie własnej roboty. Tylko trzeba czekać... Mam przepis, który zawsze się udaje, jedyny minus to czekanie. Bo na poczatku troszkę mąki z zakwasem i wodą musi odczekać 8 godzin, potem się dodaje resztę mąki, wodę, troszeńkę drożdży, sól, ulubione dodatki (u mnie zwykle słonecznik, siemię i otręby owsiane) i znow czekanie 2 godziny. No i pieczenie. Ale jak rano nastawię, to na wieczór mam pyszny, pachnący domowy chlebek :)

@GuaRaNa dobry pomysł :)

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Może i ja dołączę do Was. Przyjmiecie starą babę z dwójką dzieci trzecim w drodze? Spojrzałam na listę to chyba starszej ciążówki nie ma :) Latem czterdziecha mi stuknie, ale jestem młoda mamą: mam 7- latka i 4-latkę, a w brzuchu 13,3 tc.

Widzę, że temat żarcie króluje :) Lubię jeść nie cierpię gotować :) Aczkolwiek dzisiaj i pomidorówka i drugie i kopiec kreta ... i lody Koral bakaliowe ( na śmietanie - pyszne...). No i pomidory mi wchodzą i serki - w zasadzie wszystko mi wchodzi :)

Któraś pisała, że z wynikami do genetyka. Spokojnie, ja też miałam w czwartek genetyczne, nie dostałam wyników - mam je odebrać u genetyka wraz z wynikami papa. To standard - przynajmniej u nas i po 35 r. życia. U mnie na szczęście usg ok, ale zawsze większe ryzyko ze względu na wiek. Chociaż lekarka tylko machnęła ręką: ,, Proszę Pani dużo starsze przychodzą"

GuaRaNa, ja to bym chciała robić taki prawdziwy, na zakwasie. taki właśnie jak Morawka robi, z kupą roboty :-p Taki "zabełtać" to robi mój tato. Nie powiem, jest ok, ale to nie to. Ale myślę że jeszcze przyjdzie mój czas na chleby ;-)

Morawka, myślę że to kwestia gustu. Ja bardzo lubię ryżowy makaron, ale każdy lubi co innego.

Atfk!!!!!! widzę, że udało się ustalić!!!! :-) Remigiusz, fajnie. Moja znajoma ma Remika, bardzo mądry i bystry kilkulatek. I przystojniak :-p

Saqita, a bo tu mało nas w okolicach czterdziestki z dwójką w domu i trzecim w brzuchu? :-D Witaj.

reklama
A ja jak czulam tak juz nic nie czuje. Widocznie to jeszcze nie ruchy. Z Domi ok22tyg poczulam. Ide zaraz do mamy bo nudze sie przeokropnie. Pozniej zajde do kauflandu po plyn do podlogi.

Witam nowa mame :)

To co zamykamy watek? Moze od 1 marca?
Co Wy na to?

Do góry