reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Truskaweczka i dla mnie to była rozpacz jak zobaczyłam jakie ilości mogę jeść :D Ja śniadanie to jak drwal jem, 4 kromki, czasem jeszcze coś do tego. Dzisiaj nawet 5 zjadłąm, a potem pączkiem docisnęłam :). Wczoraj 4 kromki z jajecznicą z 3 jajek :D. Ja się muszę rano najeść. A tu racje jak ptaszek: 1,5 kromki chleba z połową łyżeczki masła, 2 plasterki wędliny i sałata - do oporu :laugh2: Kurde to całe przykładowe śniadanie. Na drugie śniadanie np. jabłko, 1 kromka pieczywa z masłem i jogurt naturalny. Pieczywo oczywiście nie białe, ze słodem, tylko pszenno-żytnie, na zakwasie najlepiej, albo razowe.

@ witaj aneczqa rówieśniczko:) ja za yyyy miesiąc tez 36 :) i tez po cichu liczyłam na dziewczynkę ale jakoś u nas tubw sierpniu ostatnio moda na siurasy ;))

@Truskaweczka2017 ta glukoza na czczo średnia :/ ale po 2 h ja miałam 141 i dwóch lekarzy potwierdziło ze jest ok, a po 1 h to nie wiem czy w ciąży norma nie jest do 190. Wiec jeszcze jest nadzieja :)

--Aga-- a wiesz ze ja dzisiaj właśnie zobaczyłam ze takie obrzmiałe i z jednego właśnie prawie skóra mi zaczęła schodzić te takie kuleczki brodaweczki jakieś dziwne sie zrobiły bialawo żółte i jakby poodzielaly ble :) ale lanolina od razu posmarowałem i ulga i przestała tez swędzieć :)

A u mnie dzisiaj słaby dzień, ta pogoda chyba dobija, wyjęłam rybę z zamrażarki, narazie leży dalej...wyjęłam tez ziemniaki na fryty :) i tez leżą, bardzo mdły mam dzień i jeszcze jakoś brzuch taki napiety...
I dzisiaj moja mama tez z imieniem wyskoczyła ze moze - Pawełek- moja siostra miała być Pawełkiem i teraz tak szuka tych Pawełkowi. Ładne imię ale napisałam jej ze mi sie nie podoba i podobnie jak Twój mąż @25_pixels ze juz miała szanse nazwać swoje dzieci wiec niech pozwoli i nam wybrać wedle siebie:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dzag82 to ja z głodu umrę na tej diecie :p jakoś będę musiała to ogarnąć, jak trzeba to trzeba. W środę mam wizytę u swojej ginekolog to da mi skierowanie do diabetologa pewnie i tam wszystkiego się dowiem.

Witam. Czytam Was od pewnego czasu. Mam prawie 36 lat, 12 letniego syna i drugiego w drodze :)
Do niedawna ludzilam się ze będzie dziewczynka ale lekarz w 14 tyg 2 dn powiedział ze na 100% będzie syn. Na dowód dal mi zdjęcia na którym wyraźnie cos jest miedzy nóżkami :)
Syn prze szczęśliwy ze będzie miał brata :)
Termin porodu mam na 6 sierpnia.
Witaj na sierpnióweczkach

Emikaa pisze:
@Truskaweczka2017 ta glukoza na czczo średnia :/ ale po 2 h ja miałam 141 i dwóch lekarzy potwierdziło ze jest ok, a po 1 h to nie wiem czy w ciąży norma nie jest do 190. Wiec jeszcze jest nadzieja attachFull795848
Po 2 godzinach powinno być maksymalnie 140 mmol. Może przymrużyli przy Tobie oko, może po 1 godzinie już miałaś w normie. A u Truskaweczki po 1 godzinie chyba już ponad granicę jest.

Załączniki

• upload_2017-2-17_15-37-23.png
    upload_2017-2-17_15-37-23.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 52
Dzisiaj mialam koszmarny sen...
Snilo mi sie ze bylam na usg i lekarz zobaczyl cos u dziecka w wielkosci orzeszka ale nie kazal sie bardzo przejmowac.
Wrocilam do domu i powiedzialam mezowi a on ze mi zrobi usg i zrobil. Zobaczyl ze jest cos faktycznie i rozcial mi brzuch by zobaczyc co to jest ja sie nie zgodzilam a on powiedzial ze tylko otworzy i zobaczy i odcinal mi kawalek po kawalku ciala i zobaczyl dzidzi i wyrwal mi z brzucha i te dziecko sie strasznie darlo i zmarlo.
Ja strasznie plakalam ze mnie oszukal i ze nie ma dzidzi. Plakalam i czekalam na krwawienie. Zadzsonilam do lekarza i powiedzialam mu a lekarz nicnie skomentowal. Nagle rozplynelo sie duzo czerwonej krwi i sen sie skonczyl. Strasznie sie boje bo z pierwszym poronieniem mi sie ciagle zle snilo...

Truskaweczka pisze:
Moje wyniki: glukoza na czczo:105, po 1h: 179 a po 2h: 149. C
Wróciłam sobie do tych wyników. Na czczo na pewno jest ciut za dużo. Z tego co pamiętam to powinno być do 90. Po 1 godzinie chyba się mieścisz, ale po 2 godzinach też ciut za dużo. Lecę teraz do przedszkola po syna, to nie sprawdzę w moich dokumentach, później zerknę.

reklama
Dzisiaj mialam koszmarny sen...
Snilo mi sie ze bylam na usg i lekarz zobaczyl cos u dziecka w wielkosci orzeszka ale nie kazal sie bardzo przejmowac.
Wrocilam do domu i powiedzialam mezowi a on ze mi zrobi usg i zrobil. Zobaczyl ze jest cos faktycznie i rozcial mi brzuch by zobaczyc co to jest ja sie nie zgodzilam a on powiedzial ze tylko otworzy i zobaczy i odcinal mi kawalek po kawalku ciala i zobaczyl dzidzi i wyrwal mi z brzucha i te dziecko sie strasznie darlo i zmarlo.
Ja strasznie plakalam ze mnie oszukal i ze nie ma dzidzi. Plakalam i czekalam na krwawienie. Zadzsonilam do lekarza i powiedzialam mu a lekarz nicnie skomentowal. Nagle rozplynelo sie duzo czerwonej krwi i sen sie skonczyl. Strasznie sie boje bo z pierwszym poronieniem mi sie ciagle zle snilo...
Jeju wspolczuje... to tylko zly sen i wszystko bedzie dobrze!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry