reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Truskaweczka i dla mnie to była rozpacz jak zobaczyłam jakie ilości mogę jeść :D Ja śniadanie to jak drwal jem, 4 kromki, czasem jeszcze coś do tego. Dzisiaj nawet 5 zjadłąm, a potem pączkiem docisnęłam :). Wczoraj 4 kromki z jajecznicą z 3 jajek :D. Ja się muszę rano najeść. A tu racje jak ptaszek: 1,5 kromki chleba z połową łyżeczki masła, 2 plasterki wędliny i sałata - do oporu :laugh2: Kurde to całe przykładowe śniadanie. Na drugie śniadanie np. jabłko, 1 kromka pieczywa z masłem i jogurt naturalny. Pieczywo oczywiście nie białe, ze słodem, tylko pszenno-żytnie, na zakwasie najlepiej, albo razowe.

@ witaj aneczqa rówieśniczko:) ja za yyyy miesiąc tez 36 :) i tez po cichu liczyłam na dziewczynkę ale jakoś u nas tubw sierpniu ostatnio moda na siurasy ;))

@Truskaweczka2017 ta glukoza na czczo średnia :/ ale po 2 h ja miałam 141 i dwóch lekarzy potwierdziło ze jest ok, a po 1 h to nie wiem czy w ciąży norma nie jest do 190. Wiec jeszcze jest nadzieja :)

--Aga-- a wiesz ze ja dzisiaj właśnie zobaczyłam ze takie obrzmiałe i z jednego właśnie prawie skóra mi zaczęła schodzić te takie kuleczki brodaweczki jakieś dziwne sie zrobiły bialawo żółte i jakby poodzielaly ble :) ale lanolina od razu posmarowałem i ulga i przestała tez swędzieć :)

A u mnie dzisiaj słaby dzień, ta pogoda chyba dobija, wyjęłam rybę z zamrażarki, narazie leży dalej...wyjęłam tez ziemniaki na fryty :) i tez leżą, bardzo mdły mam dzień i jeszcze jakoś brzuch taki napiety...
I dzisiaj moja mama tez z imieniem wyskoczyła ze moze - Pawełek- moja siostra miała być Pawełkiem i teraz tak szuka tych Pawełkowi. Ładne imię ale napisałam jej ze mi sie nie podoba i podobnie jak Twój mąż @25_pixels ze juz miała szanse nazwać swoje dzieci wiec niech pozwoli i nam wybrać wedle siebie:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dzag82 to ja z głodu umrę na tej diecie :p jakoś będę musiała to ogarnąć, jak trzeba to trzeba. W środę mam wizytę u swojej ginekolog to da mi skierowanie do diabetologa pewnie i tam wszystkiego się dowiem.

Witam. Czytam Was od pewnego czasu. Mam prawie 36 lat, 12 letniego syna i drugiego w drodze :)
Do niedawna ludzilam się ze będzie dziewczynka ale lekarz w 14 tyg 2 dn powiedział ze na 100% będzie syn. Na dowód dal mi zdjęcia na którym wyraźnie cos jest miedzy nóżkami :)
Syn prze szczęśliwy ze będzie miał brata :)
Termin porodu mam na 6 sierpnia.
Witaj na sierpnióweczkach

Emikaa pisze:
@Truskaweczka2017 ta glukoza na czczo średnia :/ ale po 2 h ja miałam 141 i dwóch lekarzy potwierdziło ze jest ok, a po 1 h to nie wiem czy w ciąży norma nie jest do 190. Wiec jeszcze jest nadzieja attachFull795848
Po 2 godzinach powinno być maksymalnie 140 mmol. Może przymrużyli przy Tobie oko, może po 1 godzinie już miałaś w normie. A u Truskaweczki po 1 godzinie chyba już ponad granicę jest.

Załączniki

• upload_2017-2-17_15-37-23.png
    upload_2017-2-17_15-37-23.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 58
Dzisiaj mialam koszmarny sen...
Snilo mi sie ze bylam na usg i lekarz zobaczyl cos u dziecka w wielkosci orzeszka ale nie kazal sie bardzo przejmowac.
Wrocilam do domu i powiedzialam mezowi a on ze mi zrobi usg i zrobil. Zobaczyl ze jest cos faktycznie i rozcial mi brzuch by zobaczyc co to jest ja sie nie zgodzilam a on powiedzial ze tylko otworzy i zobaczy i odcinal mi kawalek po kawalku ciala i zobaczyl dzidzi i wyrwal mi z brzucha i te dziecko sie strasznie darlo i zmarlo.
Ja strasznie plakalam ze mnie oszukal i ze nie ma dzidzi. Plakalam i czekalam na krwawienie. Zadzsonilam do lekarza i powiedzialam mu a lekarz nicnie skomentowal. Nagle rozplynelo sie duzo czerwonej krwi i sen sie skonczyl. Strasznie sie boje bo z pierwszym poronieniem mi sie ciagle zle snilo...

Truskaweczka pisze:
Moje wyniki: glukoza na czczo:105, po 1h: 179 a po 2h: 149. C
Wróciłam sobie do tych wyników. Na czczo na pewno jest ciut za dużo. Z tego co pamiętam to powinno być do 90. Po 1 godzinie chyba się mieścisz, ale po 2 godzinach też ciut za dużo. Lecę teraz do przedszkola po syna, to nie sprawdzę w moich dokumentach, później zerknę.

reklama
Dzisiaj mialam koszmarny sen...
Snilo mi sie ze bylam na usg i lekarz zobaczyl cos u dziecka w wielkosci orzeszka ale nie kazal sie bardzo przejmowac.
Wrocilam do domu i powiedzialam mezowi a on ze mi zrobi usg i zrobil. Zobaczyl ze jest cos faktycznie i rozcial mi brzuch by zobaczyc co to jest ja sie nie zgodzilam a on powiedzial ze tylko otworzy i zobaczy i odcinal mi kawalek po kawalku ciala i zobaczyl dzidzi i wyrwal mi z brzucha i te dziecko sie strasznie darlo i zmarlo.
Ja strasznie plakalam ze mnie oszukal i ze nie ma dzidzi. Plakalam i czekalam na krwawienie. Zadzsonilam do lekarza i powiedzialam mu a lekarz nicnie skomentowal. Nagle rozplynelo sie duzo czerwonej krwi i sen sie skonczyl. Strasznie sie boje bo z pierwszym poronieniem mi sie ciagle zle snilo...
Jeju wspolczuje... to tylko zly sen i wszystko bedzie dobrze!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry