reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
JustynaWM, spuchnięte juz ciążowo? Czy po prostu takie masz predyspozycje? Mnie w ciąży latem puchły, prace mam siedzącą to jak jeszcze wiosną pracowałam to tez dawały czadu. Nic "antypuchnięciowego" :-p nie wymyślisz. Możesz tylko je odciążać. Unieść wyżej, na stół czy krzesło, do chłodnej wody włożyć. Znajome w zaawansowanej ciąży na jakieś masaże chodziły. Ale to takie ulżenie bardziej, niż profilaktyka.

reklama
Myycha nie udawaj swietej. Zaciekle zawsze dazysz w dyskusje. Nie obracaj kota ogonem.
I kto tu kogo atakuje? Powiedz mi kiedy Cie wielce urazilam? Bo chyba nie zrozumialas sensu wypowiedzi, skoro uwazasz, ze poodkurzanie, posprzatanie lazienki, czytanie ksiazki i wyjscie na kawe z kolezanka to skrajne lenistwo?

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm nie nadążam za wami. Nie zawsze mam czaa tu wejść a jak juz wejde to jest pieć tysięcy nowych postów...
Na liscie mnie nie ma :(

Ja sie tu nie czuje przez nikogo urazona bo i tak mialabym to gdzies.

A slowa swieta tyczylo sie do ubawu bo myslisz ze jestem tu tylko dla ubawu z was. Zle myslisz.
Mam ubaw wtedy gdy toczy sie tu "slowna wojna". Bo to dla mnie jest smieszne. I to nawet bardzo. Czytam aktualnie horror. Ale tu mam niezla komedie czasami.

Dobra, koniec rozmowy. Mnie po prostu zadziwia, że niektóre dziewczyny w ciąży, bez żadnych wskazań medycznych, swoje codziennie życie ograniczają do ugotowania obiadu (o to dopiero od II trymestr, bo wcześniej się niedobrze robi) i starcia kurzy. Życie zamiera. Odkurzanie tez w zasadzie jest niewskazane. A mycie podłóg to już w ogóle, bo można sobie naciągnąć mięśnie brzucha, to i pewnie na macicę wpływa.

Klusek, Truskaweczka, taka sytuacja o której piszecie ma miejsce wtedy, kiedy umowa się kończy w trakcie ciąży, a pracodawca nie chce podpisać kolejnej umowy o pracę. Wtedy z automatu jest ona przedłużona do dnia porodu. Ale jeśli pracodawca nie chce się rozstawać z pracownią to nic mu nie staje na przeszkodzie, tylko podpisuje normalnie umowę czy to na czas określi y czy nieokreślony.
GuaRaNa, umowa do dnia porodu to w tym momencie dla Ciebie minimum.

Właśnie dzisiaj przyniosłam gazetkę z Carrefour, ale nie miałam czasu jeszcze zerknąć. Lovi super smoczki, używamy cały czas i właśnie tych, z tymi dziurami. Avent fajne butelki.
@dzag82 dzięki, to że do dnia porodu to wiedziałam, ale nie spotkałam się z przypadkiem żeby normalnie jakąś dłuższą umowę dostać. Zobaczymy co firma wymyśli.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@AniaCk absolutnie nie chcialam Cię urazić ani oceniać. Po prostu chciałam przestrzec/doradzić żebyś się oszczędzała. Robiła przerwy.. Po to w końcu tu jesteśmy. Żeby sobie pomagać i wspierać, i tylko to miałam na celu.
@natalkuś masz rację, chodziło o łożysko.
@Itta87 @o.paulina dzięki za wsparcie..

@dzag82 nigdy nie byłam leżąca i pachnąca panienką i nigdy nią nie będę. Jestem kobietą, która zajmuje się swoim domem, sprzata i robi zakupy. Niestety swoje wypowiedzi ukladasz jedynie pod siebie, obrażasz, nie bierzesz pod uwagę tłumaczenia, nawet jak starałam się to wyjaśnić. Rozpętałaś burzę zmieniając wątek w kłótnię. Nic na Ciebie nie powiedziałam, nie oceniłam, tłumaczyłem nie mając nic złego na myśli, więc nie życzę sobie aby ktoś mnie krytykował, śmiał się i obrażał. I dobrze wiemy, że odnosisz się do mojej wypowiedzi. I chcę już zakończyć ten temat, bo forum było dla mnie wsparciem i miłym spędzanie czasu, a teraz mam ochotę nie pojawiać się tu bo jestem tylko oceniania.
I nigdy nie napisałam nigdzie, że któraś z nas nie dba o swoją ciążę.

reklama
Klusek, nie neguj sama swoich slow. Czy to nazwiesz ubawem czy komedia, jeden kij. Mozemy tak sobie pisac do usranej smierci co kto mial na mysli cos piszac. Ale po co, przeciez jestes ponad tym, takze pozwolisz, ze i ja wylamie sie z tej jałowej dyskusji ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry