reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dobre wyniki to podstawa naszego spokoju.
Ja zaraz zmykam.Trzymajcie ✊✊✊. Ja trzymam za te co dziś w późniejszej godzinie☺. Odezwę się wieczorem.

reklama
@dzag82 a chociażby twoja wypowiedź "takiej baby ja nie chciałabym mieć w domu". Nie dotyczyła mnie, ale dla mnie osobiście wydała się niemiła. Ale nie chce mi się już do tego wracać.

Zachmurzyło sie cos w sierpniu ;):)
Tez wtrącę 2 słowa :) jak ktoś ma sile, chęci, i pozwolenie na prace, wysiłek itp to tylko pogratulować! I tylko sie z tego cieszyć!
Jak wylądowałam na IP z tym krwawieniem to lekarz powiedział ze jak ciaza jest zdrowa to nic jej nie zaszkodzi. Mówił ze zna przypadki małolat które zaszły w ciąże i chcialy sie jej pozbyć, Piły, paliły paczka za paczka, uprawiały ostryyyy sex, nawet jedna skakała na bungiee i co... ciąże sie utrzymały.

Ja np dopiero od 2 dni czuje sie w miarę ok, juz nie mam uczucia kaca:) No i mniejszy stres o te plamienia i dopiero zaczynam sie ruszać, do tej pory oprócz obiadu i zawiezienia/przyprowadzenia syna nic nie robiłam. Mąż skakał, sprzątał itp :):)
Czy mi z tym zle było? Czułam sie jak niedołężna ale po prostu nie miałam siły, ochoty i możliwości być bardziej aktywna.

Każdy niech robi to na co ma ochotę :) wolność wolność i swoboda.... lalalala

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@kotomiś szumiś to taki pluszak sensoryczny, ktory szumi sobie i pomaga niektorym dzieciaczkom usnac. U mojegi brata zdal egzamin na 6, ja tez planuje kupic.

1487165343-aaaaaa.jpeg

Też planuje kupić

No i nie chcę ale muszę...
O.paulina pisze:
@dzag82 a chociażby twoja wypowiedź "takiej baby ja nie chciałabym mieć w domu". Nie dotyczyła mnie, ale dla mnie osobiście wydała się niemiła. Ale nie chce mi się już do tego wracać.
Po pierwsze - nie napisałam "baba" tylko "kobieta". Sprawdź. Strona 1345. Ale dla mnie taka ciężarna która tylko odpoczywa to baba, a nie partnerka. Ale z tego co już tu zauważyłam, nie ma u nas tu takich przypadków. Wiec dla kogo byłam niemiła?
Za to jak każda po kolei nazywała jednego z lekarzy dziewczyn idiotą i partaczem (a ostatecznie okazało się, że jednak miał rację...) to wszystkie chóralnie krzyczały w ten deseń, nie mając pojęcia o sytuacji i nie mając tej wiedzy co on.
Czy to nie jest dwulicowość?

Ostatnia edycja:
Spoko, ja się nie wtrącam już. Lepiej chyba wziąć popcorn i przyglądać się waszej dyskusji z poziomu widza niż próbować załagodzić wasze hormony. Może jestem za miła, cokolwiek.
Nie bardzo wiem o czym mówisz o jakim lekarzu. Jedyne jakie mam zastrzeżenie to uogólnianie, wsadzanie wszystkich do jednego worka, w sensie bo jakieś tam powiedziały to, a tamte tamto bez konkretnych imion i twarzy i w końcu nie wiadomo czy chodzi o ciebie, o sąsiadkę czy luźna gadka.

Ja nie jestem osobą konfliktową i byłoby fajnie gdyby się zeszło już z tej spiny na jakiś przyjemniejszy temat.. :)

reklama
O lekarza Adeline.
W takim razie w imieniu zdrowych dziewczyn również proszę o niewrzucanie wszystkich do jednego worka i nie ochrzanianie za mycie okien :-) I będzie po równo.

Do góry