reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Usg połówkowe to najważniejsze usg w ciąży...ja mam swoje 23 marca i wtedy w końcu poznam płeć.
Safiya bardzo się cieszę z Twojego wyniku.Super...płeć mniej ważna.
Teraz to ja będę czekać w nerwach na swoje wyniki.
Dokładnie Guarana tak się czuję....rozleniwiłam się już przy mojej 5latce i 7latce.
Kurektyna no właśnie co z tymi naszymi głowami jest nie tak.Dobrze że nie podłapałaś rota.
Ja chyba zostanę przy moim wypróbowanym wózku Graco....jest może trochę większy niż planowałam ale w bagażniku się zmieści napewno.
Klusek tak to bywa z tymi przecenami.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi akurat nic się nie przydarzyło przykrego w obydwóch ciążach ale jak Wy tak czujecie ruchy bejbików już to zapragnęłam też już to poczuć i nie mogę się już doczekać.
Łożyska na pewno nie mam z przodu Patysia152.Może szybciej to moja tusza.A Ty już coś czujesz?A doczytałam że też nie.Ale ja jestem już w bardziej zaawansowanej ciąży.

Nie mogę czytać :D

JustynaWM, no to widzę u Ciebie też piękny maraton. Oj też współczuję, ciężko tak żyć.
U mnie nie chodzi o choroby dzieci same w sobie. Tylko kurde ja siedzę z nimi non stop w domu, nic nie można zaplanować, problem z wyjściem do lekarza, nawet do sklepu! Miałam plan iść dzisiaj po szczepieniu do sklepu. No ale szczepienie musiałam odwołać. Bezsensownie 2 dni trzymałam Witka w domu, żeby wirusa w żłobku przed szczepieniem nie złapał.... Więc będzie musiał iść wieczorem mąż, tylko że w tym momencie nie mam rzeczy na obiad dla nas, dla dzieci przede wszystkim. Będę musiała jakąś prowizorę walnąć. No po prostu wszystko się rypie. I to siedzenie od grudnia non stop praktycznie. Wyjść mogę tylko jak mąż wraca wieczorem, ale wtedy jestem tak wyrypana, że mam ochotę tylko na wannę i łóżko.
Mąż nawet czekoladek nie dostanie na Walentynki, bo nie mam jak kupić...
To jest po prostu psychicznie ciężkie, jeszcze z takimi dwiema marudami, wieczne jęki, złości i narzekania...

Jezu, jak bosko było w ciąży przy pierwszym dziecku...

I przepraszam, że tak jakoś nie po mojemu jęczę i bęczę tu. Ale kuźwa serio, mam wszystkiego po kokardę.
Kochana obiady z takiej prowizory są najlepsze! Moj maz sie smieje, ze po tym poznac dobra kuchare. Smiejemy sie, ze z biedy w lodowce najlepsze żarcie wychodzi :D ja tez dzisiaj nie mialam jak wyjsc do sklepu, przetrzepalam cala lodowke i zamrazalnik i prosze - kurczak w sobie smietanowo-koperkowy z ryzem i tarta marchewka na slodko :D i nawet zupe sie dalo ugotowac. Ale swietnie.Cie rozumiem, czasem mozna pierd*lca dostac. Ja mialam taki okres w grudniu, co prawda chlopcy raczej nie choruja,le mimo wszystko jakos mnie ta monotonia przytloczyla. I do tego problemy finansowe, bo ktos nas za przeproszeniem zrobil w ch, z czego do teraz sie zbieramy. No i nawet z ciazy sie cieszyc nie umialam. Przyjdzie wiosna, bedzie lepiej ;);)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi akurat nic się nie przydarzyło przykrego w obydwóch ciążach ale jak Wy tak czujecie ruchy bejbików już to zapragnęłam też już to poczuć i nie mogę się już doczekać.
Łożyska na pewno nie mam z przodu Patysia152.Może szybciej to moja tusza.A Ty już coś czujesz?A doczytałam że też nie.Ale ja jestem już w bardziej zaawansowanej ciąży.

Ja mam 13 tydz dzisiaj. I tez jestem nie z rych chudych...a nawet grubszych...

Dzwonili z Harmony! Wynik prawidlowy! Ale .. nie ma plci :frown::frown::frown: jednak najwazniejsze, ze wynik jest optymistyczny!!❤
No super wieści ściskam Ciebie mocnooo
a czemu płci nie zrobili ? tyle kasy zapłaciłaś, a oni takie jaja
Wiadomo o wynik chodziło przede wszystkim i jest rewelacja

reklama
Myycha pisze:
ja tez dzisiaj nie mialam jak wyjsc do sklepu, przetrzepalam cala lodowke i zamrazalnik i prosze - kurczak w sobie smietanowo-koperkowy z ryzem i tarta marchewka na slodko :D i nawet zupe sie dalo ugotowac.
Uoooo, to u Ciebie wypas :tak:. Mnie się przypomniało, że jakiś czas temu wysłałam męża po pierogi z truskawkami, a ten wrócił z ... truskawkami :laugh2: Więc zrobiłam chłopakom mannę z sosem truskawkowym. Z Tymkiem już lepiej trochę, może się na jakiś czas w brzuchu zatrzyma. A rosół na szczęście mąż wczoraj zrobił :D Ale jeszcze na Tymkowy brzuszek nie chcę mu dawać.

Safiya, no przecież inny wynik nie mógł wyjść ;-) ;);-) ;) Super. Szkoda, że przy okazji płci nie poznałaś, skoro już tyle kasy za święty spokój zapłaciłaś.

Do góry