reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny mnie Nie było kółka dni. Biegunka w domu istna masakra :( na szczęście mnie ominęła ;)
Czy ja mogę jeszcze prosić o dopisanie do tabelki? Dominika 29lat om 9.11.2016 termin 16.08.2017 płeć? Imiona?brat Franuś

Franus piękne imię:)
Ja tez się dołączam do prośby o dopisanie.
Kasia 30 lat termin 12.08. Płeć nieznana. Brat Tymon. Propozycje imion Witold/Anna/Barbara.

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do tycia kochane ja w pierwszej ciąży przytylam 8kg A jadłam co popadlo A najwoecej słodyczy [emoji6] trraz mam to samo ze w sensie ze najpierw lecę z wagi dzidzi pochłania chyba mój nagromadzony tłuszcz bo ja nie wymiotuje A waga na początku mi spadła prawie 3 kg dopoero teraz dobijam do wagi wyjściowej czyli 65kg A jem wszystko normalnie badania robię wyniki mam dobre więc to chyba geny;) bo moja mama w ciazy bliźniaczej 20lay temu w 7 miesiącu ciąży w szpitalnej aptece spotkała znajomego tory pytał na co jest chora ze ona w szpitalu hehe[emoji6]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam podobnie w pierwszej ciąży przytyłam 9 kg. A jem naprawdę jem. Chociaż mam to, że czuję, że ostatnia nawet maleńka łyżeczka nie wejdzie i muszę zostawić bo jak dopchne to zdycham. Muli mnie strasznie. ..

Wywalilo mi posta :( Jeszcze raz. Trzecia w nocy to sobie po piszę po co spać ;)
Franus piękne imię :)
Dołączam do prośby
Kasia 30 lat. Termin 12.08. Płeć? Prpozycje imion Witold/Anna/Barbara. Brat Tymon :)

Po obróbce w 200st raczej mozna. Mi ginek pozwolila wszystkie sery ktore sa robione na goraco. Do tej pory jadlam oscypka, valbone no i teraz plesniowy. Im bardziej ser śmierdzi tym bardziej go kocham.

A jeżeli jest robiony z melka pasteryzowanego to juz w ogole nie ma stresa. A tym bardziej ze traktujesz to piekarnikiem :)

Dobra ide spać bo tu na produkuje do rana jak szalona. Padlam o 21.30 i takie sa efekty. Dobrze, że jest forum i można przydatnie spędzić czas bezsenności. Aaa i ktoś pytał o dźwignię. Ja wyrażę tylko i wyłącznie moje zdanie. Ja w ciąży nie dźwigam, nie podnosze syna. Nie targam zakupów. Absolutnie nic. Ale jest to tylko i wyłącznie moja decyzja. W pierwszej ciąży dźwigalam i mialo to tragiczne skutki. Nie jest to potwierdzona przyczyna ale ja wolę dmuchać na zimę. Nie chce nikogo straszyc ale u mnie zaczęło się od plamien i juz tego nie umieli opanować. Także ja jestem i będę ostrożna w temacie ciężkich rzeczy w ciąży.

Doberek , nie spie od 4 ... siusiu wrryyyy

Tfu, tfu na razie glowa nie boli, ale cisnienie podskoczylo, bo cukier na czczo 105, pomierze jeszcze jutro i przed wizyta i najwyzej powiem ginowi...

Ja serow plesniowych nie lubie :p

@dzag82 jak juz pisalam na pewno wszystko jest ok :-)

@luska1979 tee bez czarnych scenariuszy mi tu, dziec nie ma zadnych wad!! , moze tak jak piszesz pozniej jak zazwyczaj poczujesz ruchy , albo dziec kopie w lozysko i zo "amortyzuje" jego ruchy ;-)
Taki zbieg okolicznosci widzisz :-D , to teraz juz nie zapomne o Twoich urodzinach hihi :-)

@safiya to dzis moze beda wyniki ??? Jesli tak zycze sanych dobrych wiesci, niech to bedzie Twoj pierwszy prezent od dzieciatka :-)

@Angelika:) gratki ruchow!! Mnie odrzuca od slodkiego, ale mysle ze to moja podswiadomosc, bo wisi na demna widmo cukrzycy ciazowej :-/

@GuaRaNa u mnie wywala forum i wyskakuje, ze nie istnieje jak trace zasieg wifi ;-)

Ja jestem za zamknietym, bo duuuzo osob podczytuje (nie tylko sierpniowki) , a faktycznie tematy u nas juz dosc prywatne ;-)

@25_pixels ojj to niziutkie masz cis, konsultowalas to z gin ?? Fajnie ze bejbik zdrowiutki, a synek zadowolony :-)

Ja zakupow nie targam, jak juz cos potrzebuje to siedze w bagazniku i grzebie w torbach, biore to co mi potrzebs na obiad i tylko to tacham :p , ale chyba faktycznie zaczne ograniczac noszenie Neli, moj szczypiorek wazy nie cale 11kg, no ale to tez cos ;-)

Milego dnia :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie i ja :-)

Beata ja tak samo obudziłam sie po 4 na siku i juz po spaniu, wrocilam do lozka i spac nie moglam. Jak tak lezalam zrobilam sie głodna, brzuch mi tak burczal jak zly pies, az w szoku bylam, bo ja nigdy nie jem w nocy i tak rano jak jeszcze moge pospac :-o no ale poddalam sie i poszlam zjesc pol bulki z serem i pomidorem.
W ogóle to nie smakują mi zimowe pomidory, a w biedrze byly w promocji sliwkowe i tak mnie wciągnęły ze dzisiaj ide po druga paczke :-)

I zaczynam sie juz denerwowac ze moje Malutkosci nie daja znac o sobie. Najpierw każe czekac na siebie 1,5 roku, pozniej siedzi w brzuszku fikolajki fika a nic nie smyrnie, nie kopnie. Kusi mnie zeby znów zrobic usg ale obiecałam sobie ze nie będę tak często.

Wywalilo mi posta :( Jeszcze raz. Trzecia w nocy to sobie po piszę po co spać ;)
Franus piękne imię :)
Dołączam do prośby
Kasia 30 lat. Termin 12.08. Płeć? Prpozycje imion Witold/Anna/Barbara. Brat Tymon :)
Dzisiaj bede znow dopisywac :) na liscie juz jest nas 40, znow doszly nowe dziewczyny, szok :S

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Qrna jego mać :realmad:. Noc tragiczna, ja myślałam że kilka ostatnich było ciężkich... Jeczał od 3 Witek, Tymek przylazł do nas, jęczał ze go nerki bolą. Takie nerki w dole brzucha :dry:. Po 5 kupę robił. Wrócił i ryczałt, bo oczywiście się Witek obudził i musiałam go wziąć do siebie, na miejsce Tymka. Wkurzył się, poszłam do łóżka Tymka spać, ich zostawiłam z mężem. Po 6 przylazł Tymek i wyje bo mu się pić chce... Dostał, poszłam do siebie, on został w swoim łózeczku. 15 minut, zadzwonił mój budzik, woła Tymek. Kupę chce. Siedzi teraz na kanapie i jęczy ze go brzuch boli. Wiec qrna do przedszkola nie idzie. Jeden dzień wczoraj był po dwutygodniowe przerwie. A ja jeszcze dzisiaj mam szczepienie Witka. Qrna mam dość, naprawdę to już jest dla mnie za dużo. Od połowy grudnia nie mam chwili wypoczynku.Już mąż lamentuje, jak my sobie z trójka damy rade...
Siądę i się zaraz porycze, jak moje dzieci.
Wczoraj Was nie nadrabiam, bo zasnęła z telefonem w ręce. Nie wiem nawet kiedy. Permanentny niedobór snu.

Ostatnia edycja:
Do góry