reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny mnie Nie było kółka dni. Biegunka w domu istna masakra :( na szczęście mnie ominęła ;)
Czy ja mogę jeszcze prosić o dopisanie do tabelki? Dominika 29lat om 9.11.2016 termin 16.08.2017 płeć? Imiona?brat Franuś

Franus piękne imię:)
Ja tez się dołączam do prośby o dopisanie.
Kasia 30 lat termin 12.08. Płeć nieznana. Brat Tymon. Propozycje imion Witold/Anna/Barbara.

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do tycia kochane ja w pierwszej ciąży przytylam 8kg A jadłam co popadlo A najwoecej słodyczy [emoji6] trraz mam to samo ze w sensie ze najpierw lecę z wagi dzidzi pochłania chyba mój nagromadzony tłuszcz bo ja nie wymiotuje A waga na początku mi spadła prawie 3 kg dopoero teraz dobijam do wagi wyjściowej czyli 65kg A jem wszystko normalnie badania robię wyniki mam dobre więc to chyba geny;) bo moja mama w ciazy bliźniaczej 20lay temu w 7 miesiącu ciąży w szpitalnej aptece spotkała znajomego tory pytał na co jest chora ze ona w szpitalu hehe[emoji6]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam podobnie w pierwszej ciąży przytyłam 9 kg. A jem naprawdę jem. Chociaż mam to, że czuję, że ostatnia nawet maleńka łyżeczka nie wejdzie i muszę zostawić bo jak dopchne to zdycham. Muli mnie strasznie. ..

Wywalilo mi posta :( Jeszcze raz. Trzecia w nocy to sobie po piszę po co spać ;)
Franus piękne imię :)
Dołączam do prośby
Kasia 30 lat. Termin 12.08. Płeć? Prpozycje imion Witold/Anna/Barbara. Brat Tymon :)

Po obróbce w 200st raczej mozna. Mi ginek pozwolila wszystkie sery ktore sa robione na goraco. Do tej pory jadlam oscypka, valbone no i teraz plesniowy. Im bardziej ser śmierdzi tym bardziej go kocham.

A jeżeli jest robiony z melka pasteryzowanego to juz w ogole nie ma stresa. A tym bardziej ze traktujesz to piekarnikiem :)

Dobra ide spać bo tu na produkuje do rana jak szalona. Padlam o 21.30 i takie sa efekty. Dobrze, że jest forum i można przydatnie spędzić czas bezsenności. Aaa i ktoś pytał o dźwignię. Ja wyrażę tylko i wyłącznie moje zdanie. Ja w ciąży nie dźwigam, nie podnosze syna. Nie targam zakupów. Absolutnie nic. Ale jest to tylko i wyłącznie moja decyzja. W pierwszej ciąży dźwigalam i mialo to tragiczne skutki. Nie jest to potwierdzona przyczyna ale ja wolę dmuchać na zimę. Nie chce nikogo straszyc ale u mnie zaczęło się od plamien i juz tego nie umieli opanować. Także ja jestem i będę ostrożna w temacie ciężkich rzeczy w ciąży.

Doberek , nie spie od 4 ... siusiu wrryyyy

Tfu, tfu na razie glowa nie boli, ale cisnienie podskoczylo, bo cukier na czczo 105, pomierze jeszcze jutro i przed wizyta i najwyzej powiem ginowi...

Ja serow plesniowych nie lubie :p

@dzag82 jak juz pisalam na pewno wszystko jest ok :-)

@luska1979 tee bez czarnych scenariuszy mi tu, dziec nie ma zadnych wad!! , moze tak jak piszesz pozniej jak zazwyczaj poczujesz ruchy , albo dziec kopie w lozysko i zo "amortyzuje" jego ruchy ;-)
Taki zbieg okolicznosci widzisz :-D , to teraz juz nie zapomne o Twoich urodzinach hihi :-)

@safiya to dzis moze beda wyniki ??? Jesli tak zycze sanych dobrych wiesci, niech to bedzie Twoj pierwszy prezent od dzieciatka :-)

@Angelika:) gratki ruchow!! Mnie odrzuca od slodkiego, ale mysle ze to moja podswiadomosc, bo wisi na demna widmo cukrzycy ciazowej :-/

@GuaRaNa u mnie wywala forum i wyskakuje, ze nie istnieje jak trace zasieg wifi ;-)

Ja jestem za zamknietym, bo duuuzo osob podczytuje (nie tylko sierpniowki) , a faktycznie tematy u nas juz dosc prywatne ;-)

@25_pixels ojj to niziutkie masz cis, konsultowalas to z gin ?? Fajnie ze bejbik zdrowiutki, a synek zadowolony :-)

Ja zakupow nie targam, jak juz cos potrzebuje to siedze w bagazniku i grzebie w torbach, biore to co mi potrzebs na obiad i tylko to tacham :p , ale chyba faktycznie zaczne ograniczac noszenie Neli, moj szczypiorek wazy nie cale 11kg, no ale to tez cos ;-)

Milego dnia :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie i ja :-)

Beata ja tak samo obudziłam sie po 4 na siku i juz po spaniu, wrocilam do lozka i spac nie moglam. Jak tak lezalam zrobilam sie głodna, brzuch mi tak burczal jak zly pies, az w szoku bylam, bo ja nigdy nie jem w nocy i tak rano jak jeszcze moge pospac :-o no ale poddalam sie i poszlam zjesc pol bulki z serem i pomidorem.
W ogóle to nie smakują mi zimowe pomidory, a w biedrze byly w promocji sliwkowe i tak mnie wciągnęły ze dzisiaj ide po druga paczke :-)

I zaczynam sie juz denerwowac ze moje Malutkosci nie daja znac o sobie. Najpierw każe czekac na siebie 1,5 roku, pozniej siedzi w brzuszku fikolajki fika a nic nie smyrnie, nie kopnie. Kusi mnie zeby znów zrobic usg ale obiecałam sobie ze nie będę tak często.

Wywalilo mi posta :( Jeszcze raz. Trzecia w nocy to sobie po piszę po co spać ;)
Franus piękne imię :)
Dołączam do prośby
Kasia 30 lat. Termin 12.08. Płeć? Prpozycje imion Witold/Anna/Barbara. Brat Tymon :)
Dzisiaj bede znow dopisywac :) na liscie juz jest nas 40, znow doszly nowe dziewczyny, szok :S

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Qrna jego mać :realmad:. Noc tragiczna, ja myślałam że kilka ostatnich było ciężkich... Jeczał od 3 Witek, Tymek przylazł do nas, jęczał ze go nerki bolą. Takie nerki w dole brzucha :dry:. Po 5 kupę robił. Wrócił i ryczałt, bo oczywiście się Witek obudził i musiałam go wziąć do siebie, na miejsce Tymka. Wkurzył się, poszłam do łóżka Tymka spać, ich zostawiłam z mężem. Po 6 przylazł Tymek i wyje bo mu się pić chce... Dostał, poszłam do siebie, on został w swoim łózeczku. 15 minut, zadzwonił mój budzik, woła Tymek. Kupę chce. Siedzi teraz na kanapie i jęczy ze go brzuch boli. Wiec qrna do przedszkola nie idzie. Jeden dzień wczoraj był po dwutygodniowe przerwie. A ja jeszcze dzisiaj mam szczepienie Witka. Qrna mam dość, naprawdę to już jest dla mnie za dużo. Od połowy grudnia nie mam chwili wypoczynku.Już mąż lamentuje, jak my sobie z trójka damy rade...
Siądę i się zaraz porycze, jak moje dzieci.
Wczoraj Was nie nadrabiam, bo zasnęła z telefonem w ręce. Nie wiem nawet kiedy. Permanentny niedobór snu.

Ostatnia edycja:
Do góry