reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mamaa03 oj niedobrze.
O.paulina ciśnienie mam czasami niskie ale podczas migren podręcznikowe jest więc to chyba nie to.
Beata1313 really ?....ale super.Wyśpij się może głowa minie.
Nie można serów pleśniowych w ciąży...na 100%.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mozna kochana, jesli jest zrobiony z mleka pasteryzowanego to spokojnie mozna jesc ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale naprodukowałyscie:) jestem tak padnieta zechybanie dam rady dzisiaj nadrobic :(

A tak przy okazji w kwesti co mozna a co nie. Jak myslicie czy takie ostre papryczki jalapeno mozna jesc??? Widzialam w gazetce lidla ze beda dostepne od 20 lutego a ja mam bzika na ich punkcie. Potrafilam caly sloik zjesc na raz i tak sie zastanawiam czy teraz tez moge jesc. Troche jestem przewrazliwiona i wole chuchac na zimne po tych wszystkich przygodach :p

A co do tycia w ciazy. Mam 167cm i przed ciaza wazylam 84 kilo. I to juz jest nadwaga wiec jak sobie pomysle ze tak z 20 mialoby mi przybyc to nie wiem czy kolana i kregoslup dal by rade wytrzymac. Zwlaszcza ze przed ciaza mialam juz problemy. Nie wspominajac o biodrach... Dlatego dosc mocno kontroluje wage. Alew ramach rozsadku- na razie mam 2 kilo mniej- ale to wynik zdrowszego jedzenia. Siedze w domu i jem co 3 godziny, wiecej warzyw produktow pelnoziarnistych duzo wody pije. Ruchu mam baaaardzo malo. Rozumiem skrajene wypadki kiedy dziewczyna jest naprawde chuda a panicznie boi sie przytyc szkodzac tym samym sobie. Ale nie uwazam aby pilnowanie wagi bylo czyms zlym. Bo tak jak wspomnialam jak ktos ma. juz spory nadbagaz to nie jest powiedziane ze musi przytyc 10-15kilo aby wszystko bylo ok. I w druga strone nie rozumiem- jestem w ciazy to jem za dwoje i wszystko moge w nieograniczonych ilosciach. A pozniej na forach placza jak to przytyly 30 kilo i nie moga sie tego pozbyc. Ale to moje zdanie :)

No to się wyjaśniło z serkami pleśniowymi :eek:
nie zmienia to faktu, że i tak ich nie lubię ;)

Dziewczyny nie piszcie tyle po nocach, bo człowiek rano oczopląsu dostaje, gdy widzi 5-10 stron do nadrobienia :-D
na dzień dobry :-p:wink:
Życzę wam spokojnej nocy :rofl:

Ale naprodukowałyscie:) jestem tak padnieta zechybanie dam rady dzisiaj nadrobic :(

A tak przy okazji w kwesti co mozna a co nie. Jak myslicie czy takie ostre papryczki jalapeno mozna jesc??? Widzialam w gazetce lidla ze beda dostepne od 20 lutego a ja mam bzika na ich punkcie. Potrafilam caly sloik zjesc na raz i tak sie zastanawiam czy teraz tez moge jesc. Troche jestem przewrazliwiona i wole chuchac na zimne po tych wszystkich przygodach :p
:)

Jalapeños uwielbiam [emoji7] mam nawet swoje co lato. Bez nasionek to nawet mój synek zje w zupie czy chili. Jem i jadłam zawsze. Nie ma jakichś przeciwskazań. Moje kumpele Meksykanki jedzą codziennie. Po kilka. Słoikami/kilogramami bym tego nie jadła (choć robię swoje w słodko octowej zalewie), ale jak lubisz to czemu nie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@o.paulina ale masz piękny suwaczek! Skąd?
Rany ten sos to dopiero bomba kaloryczna. Cieszę się ze plamienia odpuściły. Na nast. wizycie pogadaj z ginem niech obejrzy dobrze szyjkę. U mnie po cytologii wyszło też jakieś dziadostwo, może niech ci zrobi cytologię też.
@JustynaWM no trochę dziwne, same piersi i macica z dzieckuem ważą. Takie kobiety żeby wyjść na zero to musiałyby chudnąć...
@Ag.ta zazdroszczę usg niespodzianki i gratuluję synka!
@atfk fajnie masz, a zauważyłaś jakąś prawidłowość? U mnie dzieć dziś mało ruchliwy. Może się obróciło.
@dominoo10 raczej byś miała od razu powikłania. Kiedy miałaś zzo?
@SZIRLI witam w gronie sierpniowych mam
@luska1979 mi się jakiś błąd zrobił i mnie wywaliło, pokazało że to forum nie istnieje [emoji33] i oczywiście zżarło to co już napisałam na telefonie. Jak to z tymi serami w końcu? Ponoć z pasteryzowanego mleka można.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Przejrzałam tylko pobieżnie, bo zbyt wiele do nadrobienia po dzisiejszym dniu.. ;) Witam nowe mamusie!
I też sądzę, że zamknięty wątek to dobry pomysł. Tym bardziej, że tematy piersi, kupy i najbliższej rodziny i miejscowości są u nas codziennością :D Po co kusić los.. [emoji14]

Ostatnio pisałam, że jeśli większość sierpniówek będzie chciało wątek zamknięty to to załatwię. Tylko musicie się określić czy chcecie już czy jeszcze czekamy ;)

reklama
Wiem już dlaczego czuję się jak żółw. Ciśnienie 80/60.
Dzidzia zdrowa. Fajnie się rozwija. Na usg normalnie mały człowieczek do nas machał rączkami. Mój synek był w siódmym niebie [emoji16][emoji16][emoji16]
Ale jak tak dłużej będzie zamienię się w zombie [emoji43][emoji43][emoji43]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry