reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Jejku ile wyscie przez noc i pół dnia napisały. Nadrobić jest rzeczywiście ciężko ;)
Odniosę sie tylko do paru tematów, tych które pamietam i z gory przepraszam za taki długi esej.

Dzag, mąż da radę ogarnąć małą w nocy, ale czasami jest sytuacja kryzysowa i wtedy mama, czyli ja, jest niezbędna. Więc chyba bede zzmuszona zjawić się wtedy w sypialni i pomóc.
Imię Basia, rzeczywiście piękne! My mamy krótkie nazwisko wiec szukaliśmy dłuższego imienia i Barbara pasowało. Owszem Barbara brzmi poważnie, ale w większości i tak ludzie będą mówić Basia, bo i mała Basia i duża pani Basia brzmi ok. Poza tym fajnie też że to imię nie jest tak bardzo "modne" teraz i pewnie w klasie będzie jedyną Basią. I co najważniejsze, wszystkie Basie które znam sa super! :-)

CZarna oliwka, my robimy tak z podgrzewaczem w nocy ze stoi w nim butelka z wodą, i jak mała się budzi to wtedy dopiero robię mleko, wsypuję proszek, mieszam i mieszanka gotowa :) niestety ale jak zostawisz mleko na dłużej niz 3h to po prostu jest skisniete, bleh.... zresztą na opakowaniu naszego Nan pisze zeby wylac mleko od razu i nie przetrzymywac.

Klusek, to nie jest tak ze będę odpychac męża i separowac. Po prostu wydaje mi sie to najrozsadniejsze na chwile obecna. Kiedy urodzi sie maluch, nasza mloda bedzie miala prawie półtora roku. Wydaje mi sie ze maluszek płacząc będzie Ja również tym płaczem budził w nocy. I jesli bedziemy spac w sypialni we czworke to smiem twierdzic ze de facto nie wyspi sie nikt. Wiec zostaje opcja tato z młodą, a ja z bobasem w innym pokoju. Wiadome też ze maz będzie chodzil do pracy wiec musi sie jako talo wyspać. Ja mogę zawsze pokimac w dzien podczas drzemki dzieciakow (o ile w tym czasie nie będę gotowala, prala, sprzatala, etc). Ja sobie tak myślę na chwilę obecną, ale moze będę miała zlote dziecko ktore obudzi sie 2 razy na mleko i nie obudzi przy tym starszej. Nie wiem, czas pokaże jak bedzie...
Zresztą z tego co widze to nieb ja jedyna ma taki plan na przyszłość z malym brzdacem.

Myyycha, czy zadowolona byłaś z tego wózka podwójnego, jeden za drugim? Mogłabyś podać nazwę firmy?
Też chyba będę musia kupić coś podobnego gdyż spacer codziennie ttaki mus! Dziecko trzeba przewietrzyć, dotlenic, a i dla mamy to jakaś rozrywka :)

Dzasta.o, mizeria, mniam mniam!

Wszystkim życzę miłej niedzieli :)
Zadowolona baaardzo! Duze, zwrotne kola, duzy kosz na zakupy, mimo tego, ze Krzys ciezki facet to bez problemu jezdzilam po naszych slaskich chodnikach, ale i po lesie. Idealny na zakupy, bo waski, wiec wszedzie sie dalo na luzie wjechac. Nawet autobusem podrozowalismy,a po zlozeniu zajmowal tyle miejsca co zwykly wozek pojedynczy. Aaa no i najwazniejsze info jaki to w ogole wozek - kees tandem deluxe. Przednie siedzenie mozna bylo znizyc do pozycji polezacej (Krzys tak potrafil spac po 3h:p) a przy okazji nie miazdzyl nozek Jasia w gondolce. No i z czasem gondolke mozna wymontowac i jest spore miejsce spacerowe :) zaluje, ze puscilam go dalej w swiat..

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to widzę, że remonty pełną parą ruszą :biggrin2: Ja mam nadzieje, ze na wiosnę w końcu zrobimy przedpokój. Do dzisiaj mamy tam wsadzone szafy z dużego pokoju z poprzedniego miejsca zamieszkania. Taka prowizorka, garderoby nie ma, nawet bez lamp, tylko żarówki wiszą. Wstyd ludzi wpuszczać do domu.

@ a ja będąc u rodziców dorwalam ten stary detektor tętna płodu. miałam nie włączać, bo za wcześnie itp, ale oczywiście mnie kusiło za bardzo. I najpierw sie ucieszyłam ze znalazłam tętno, ale pózniej zdolowalam ze za niskie bo wychodziło ok 90. Ale moze to były tętnice moje brzuszne :)
To jest niezły generatorek stresu :) ale jeszcze użyje i sprawdzę za jakiś czas:) ruuuuuchy ! Czekam na Was ! :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

25_pixels ja też mam swoje warzywa owoce mąż w tym roku nie każe mi się rozpędzić

U nas to taka rodzinna operacja. Synek w tym roku dostaje dwój kawałek ogrodu (prawie 6 lat) i będzie sadził co tam chce. My mamy resztę. Taki z nas ewenement. Bo wokół nikt nie sądzi nic oprócz kwiatów. Ja mam do pomocy męża i mamę. Nie tak źle. Oni zawsze zruszą mi ziemię kultywatorem (taki nieduży, ale jest). Ja zaczynam zawsze od wysiewania w domu tego co można. Mam kilka odmian różnych warzywek, wiec w każdy pojemniczek idzie patyczek z napisem co jest w środku. Synek ma swoje. Sam podlewa i pilnuje. W tym roku młody sadzi: szczypior, szpinak, jarmuż, sałatę, ogórki, pomidory i fasolkę. Oczywiście na mniejszą skalę jak my. Musi pamiętać żeby podlać i wyrwać zielsko. Rok temu to u niego pokazał się pierwszy ogórek. Ale był zachwycony [emoji16] mąż w tym roku chce zasadzić truskawki. Mam tylko problem znaleźć te co maja owoce cały czas. Liczę na pierwsze jabłuszka i śliwki w tym roku [emoji16] nawet niech jedna będzie [emoji12] mam sporo malin. Uwielbiam. Osobny ogród na zioła. Generalnie co roku próbujemy coś nowego. W tym roku wypatrzyłam taką ala dynię/cukinię, która jak jest gotowa suszysz i tniesz. Wychodzą z tego gąbki [emoji33]
Myślałam tez o dyni makaronowej bo dużo kupuję.
Ja to poprostu lubię. Nie to żebym się w tym roku zarzynała [emoji12] ale to tak na zasadzie hobby. My to wogole jesteśmy rodzina zbieraczy [emoji23][emoji23][emoji23] jeździmy na farmę zbierać truskawki, maliny, borówki amerykańskie. Na plaży muszle (mam listę i do kolekcji muszli brakuje mi kilka), zęby rekina, rozgwiazdy. W tym roku chcemy synka zabrać do takiej ala kopalni/jaskini, gdzie można wykopać swój worek ziemi i potem jak poszukiwacze złota płukać [emoji23][emoji23][emoji23] dla nas to taka zabawa [emoji12]

Ostatnia edycja:
@luska1979 o matulu to poważny wypadek mieliście :( całe szczęście że tak się skończyło.
@25_pixels @MamaT mi też już mąż truje że w tym roku bez szału w ogródku, bo potem sam będzie musiał koło tego chodzić a średnio lubi.
@MamaT dobrze że sama w tym kinie nie byłaś. Dzwoń jutro do ginki, ciekawe co powie.

Chyba u większości z nas na wiosnę coś się będzie działo w kwestii remontów, a mężowie zasilą grono szczęśliwych odwiedzających markety budowlane[emoji23] u nas salon do malowania, namawiam też na nową kanapę bo stara ledwo zipi. No i łóżko na szersze chcę wymienić, ciekawe jak się finansowo ogarniemy [emoji33]

Wzięło mnie na wspominki chustowe to wrzucę wam foto :)
1486913434-aaaaaa.jpeg

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszczę Wam tych ogródków warzywnych. Ja sobie sieję zioła na balkonie a w tym roku mam zamiar wyhodować pomidorki koktajlowe bo mój synek uwielbia :) a może znacie się i mi doradzicie to jeszcze mogę posiać na balkonie ?

Obiadek zjedzony.Dom ogarnięty...chwila spokoju i odpoczynku dla mamy.
Wiktoriaa śliczna sukienka.
Klusek ja chyba najdumniejsza z tego jestem że sami z mężem sobie radzimy że dzieci nie są przerzucane od dziadków do dziadków czy od opiekunki do opiekunki.Teraz już też będzie luzik bo jednak miałam dzieci jedno po drugim a teraz dziewczyny starsze to i trochę pomogą i same już nie wymagają tyle opieki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ a ja będąc u rodziców dorwalam ten stary detektor tętna płodu. miałam nie włączać, bo za wcześnie itp, ale oczywiście mnie kusiło za bardzo. I najpierw sie ucieszyłam ze znalazłam tętno, ale pózniej zdolowalam ze za niskie bo wychodziło ok 90. Ale moze to były tętnice moje brzuszne :)
To jest niezły generatorek stresu :) ale jeszcze użyje i sprawdzę za jakiś czas:) ruuuuuchy ! Czekam na Was ! :)

Napewno to bylo twoje tetno ;) ja pierwszy raz uslyszalam w 9 tyg i teraz co parę dni słucham

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry