reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A właśnie propo wyprawki. To pytanie do mam ;) jakie butelki lepsze? Szklane czy z tworzywa? I ile ich potrzeba?

reklama
25_pixels, jak przeczytałam o tej Twojej biednej kumpeli co ma rodzic to najpierw się zaśmiałam, a potem przeraziłam jak się w jej sytuacji postawiłam. Ja pierdzielę... Teściowej przy porodzie, z kamerzystą i fotografem. Boże. Ludzie to mają nagrane w głowach. Ja bym się zapytała, czy mnie również na ten poród zaprasza, skoro sami imprezę organizują? I wyprowadziłabyn się na bank, cichaczem bym urodziła, a męża na gotowe zaprosiła. Co za kurde tupet!!!!

Mała przerwa, żeby mi postu nie skasowało, i lecę nadrabiać dalej :-p

U nas rodzinne porody są bardzo popularne. Jedni chcą i rodzą przy dzieciach, teściach , rodzicach z kamerą itd (niektóre szpitale mają nawet podaną max ilość ludzi na sali w czasie porodu) Ja nie potrafię tak. Ona tez nie. Pewnie dlatego że to Polka, a mąż Amerykanin. Jemu się najpierw wydawało, że ona będzie rodzic w domu, przy rodzinie. Wybiła mu to z głowy (znam kilka babeczek, które w domu wolały urodzić z dulą). Dziwi mnie sam fakt, gdzie teście nie biorą pod uwagę tego czy ona ich tam chce czy nie. To jej pierwszy poród. Nie wiesz czego masz się wtedy spodziewać. Moja mama nigdy by się nie pchała. Raz mi co prawda zasugerowała, po co mi mąż na sali. Lepiej bez. Wiec jej odrazu powiedziałam, że sama sobie tego dziecka nie zrobiłam. A mojemu nawet przez głowę nie przeszło że może nie być.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Walentynki.... Hahahaha jak zwykle zapomniałam [emoji23][emoji23][emoji23] mój raczej nie będzie zdziwiony [emoji12] synek ma chyba jakąś imprę w klasie. Muszę mu walentynki dla wszystkich dzieci przygotować. Mój mąż wie jakie kwiatki lubię i często kupuje orchidę o jakimś ciekawym kolorze lub odmianie. Chciałabym drzewko limonkowe, ale chyba za późno już żeby doszło. Wspomnę mu kiedy indziej. Właśnie sprawdziłam w kalendarzu i widzę, że to we wtorek. Akurat młody ma pływanie. W domu będziemy około 5. Pewnie jakiś obiad zrobię. Mąż kupi jakieś kwiatki i słodycze. Obejrzymy wieczorem film i tyle. W czwartek mamy wolne i bierzemy synka do muzeum nauki i przemysłu (samoloty, pojazdy kosmiczne, antyczne pociągi na parę, łodź podwodna, bardzo się tym interesuje). Wtedy pewnie wyskoczymy gdzieś do restauracji.

Ach! I mam wizytę na 12 tygodni w poniedziałek. Nie mogę się juz doczekać. Wy wszystkie juz miałyście. Ja mam termin na koniec miesiąca.

A właśnie propo wyprawki. To pytanie do mam ;) jakie butelki lepsze? Szklane czy z tworzywa? I ile ich potrzeba?

My mieliśmy najpierw aventu bo jakos mi utkwilo ze to najlepsza firma..ale Hania w ogóle nie chciała tego wziac do buzi:), ale w prezencie dostaliśmy butelkę firmy MAM antykolkowa i naprawde rewelacja... Pozniej dokupywalismy większe i do samego konca jechalismy na ich produktach jezeli chodzi o butelki:) teraz pewnie bedzIe tak samo :) ale nie wszędzie sa dostepne!

Kotomos ja mialam te z tworzywa. Dwie. Bo lato bylo. Jedna do mleka druga do wody. Teraz tez zamierzam. Tomme tippie pamietam mialam. A pozniej rozne. Nuka, Lovi.

A smoki rozne. Moja wszystkie ssala. Okragle splaszczone itd. Te do butelek tez jej bylo wszystko jedno

My dziś zaczynamy ferie [emoji1] a moje dzieciaczki zamiast spać do bólu to pobudka o w pół do ósmej [emoji23] a jak do szkoły to trzeba się naprosić żeby wstaly [emoji14]

f2w3rjjgpq9zxm14.png

Moi kurcze rowna 7.00 a do przedszkola 7.20 nie da sie ich dobudzic :)

reklama
Ja tez tak na luzie podchodze mimo że nie mam ale na spokojnie do końca ciąży się wyrobie

Do góry