Z corka tak nie mialam... uwazam bardzoCzesc dziewczyny!!
Rany, wspolczuje jeszcze wymiotujacym.. Ale nie martwcie sie o dzirciaczki, one wezma z Was to co potrzebuja, o siebie zadbajcie, moze cos przeciwwymiotnego to dobry pomysl?
Ikulka jak tam dzisiaj? Moze taka Twoja 'uroda'...
My juz po spacerze i zakupach, biore sie za sprzatanie, jutro dziadki przychodza na impreze urodzinowa Krzysia, znowu sprzatanir, zakupy, gotowanir bleeeh juz mi sie nie chce.
Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
GuaRaNa
Fanka BB :)
Robiłam prawko 3 lata temu i miałam foto w okularach i problem był bo zawsze trzeba być w okularach za kierownicą. Po ślubie po wymianie już jest takie foto jak do nowego dowodu - od przodu i bez okularów. I bądź tu mądryHehe tez mam to szczęście i mam bezterminoweprzynajmniej nie trzeba jak narazie bawić sie w dodatkowe badania itp co jakiś czas, dopóki czegoś nie wymyśla !
Ale pamietam, ze jak miałam badania wzroku wtedy, i pani mi dała tekturke do zasłonięcia oka, to jak lewym patrzyłam to podejrzałam troszkęi wpisała do formularza "do jazdy bez okularów"
jak sa okulary to chyba właśnie trzeba raz na jakiś czas badania , choć nie wiem.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
25_pixels
Ale tylko raz mnie przez te 8 lat policja zatrzymała, jakieś 3 dni temu i nic sie nie przyczepiła wiec spoko, ciekawe kiedy zmienię
Ale śmieszna sytuacja była, bo kazał mi dmuchać, mówi prosto w dziurę jednym ciągiem No to ja dmucham, a on z uśmiechem pani Magdooo!? Pani ma całe usta w mące hehe a ja yyyyy??!!! W końcu sobie przypomniałam ,przepraszam właśnie jadłam paczka z cukrem pudrem ooppssna co on ; No widac widac Pani Magdo
![]()
Ja mam często spotkania z policją [emoji23]
Dwa tygodnie temu zdarzyło mi się zatrzymać ruch na ulicy z pracy do domu. Tak się złe czułam ze musiałam wyjść z auta i zaczęłam zwracać. Pod budynkiem głównym naszej policji. [emoji23][emoji23][emoji23] a że dwóch panów policjantów właśnie chyba z budynków uchodziło zaraz do mnie podbiegli. Nawet mi auto przeparkowali. Najpierw co prawda chcieli karetkę wzywać [emoji12] potem jak juz się lepiej poczułam pojechali za mną radiowozem, żeby się upewnić czy trafiłam do domu. W poniedziałek byliśmy im dlatego z synkiem zanieść pączki [emoji39]
Ale nasza policja jest taka do ludzi. Wiecznie coś organizują. Nawet jak wyszły pokemony. Przez stonkę oficjalna policji na fejsie i ogłoszenia zwołali ludzi. Podzielili na grupy, każdemu przypisali oficera czy dwóch i poszli wszyscy łapać. Policjanci od samego początku przestrzegali i uczyli dzieciaki i starszych by zawsze zwracali uwagę na otoczenie i patrzyli gdzie idą. Potem sesja z pokemonami na fejsie na stronie policji [emoji23][emoji23][emoji23] padłam jak zobaczyłam.
W lato rozdają "mandaty" dla dzieci. Mój dostał. Jak złapią dzieciaka z kaskiem na głowie na rowerze dostaje darmowe lody w pobliskiej lodziarni. I zdjęcie z panem policjantem na stronie policji [emoji12]
Jakiś czas temu jechałam za szybko. Złapali mnie. W historii w kompie pan zobaczył ze nie mam ani jednego mandatu. Puścił mnie. Dał tylko upomnienie.
No chyba nie myślałyście, że kontrolę na piękne oczy robiąGuaRaNa pisze:Moją koleżankę w ciąży tak zaskoczyli jak powiedziała że w aptece była to jej paragony kazali pokazywać. Masakra z nimi.

Kurektyna, o super, że tak się w pracy udało dogadać. Super rozwiązane. Wilk syty i owca cała

15+2GuaRaNa pisze:Mój suwak nie wiem co pokazuje bo go na telefonie nie widzę.

Emikaa, wiesz, u nas niestety pracodawca sprawdzał zwolnienia pracowników. No i gdzie pójdzie pracownik kadr jak w zwolnieniu i w aktach osobowych ma adres zameldowania? No właśnie tam. I już wtedy masz problem. Niestety. Z resztą na druku jest napisane, ze ma to być miejsce pobytu a nie zameldowania.
GuaRaNa, a wiesz, że według przepisów rozliczać z podatku trzeba się w miejscu zamieszkania a nie zameldowania? :-) Miejsce zameldowania nie ma tu nic "do gadania". NFZ tez powinnaś mieć ten, na terenie którego mieszkasz, bo to na tym terenie korzystasz z usług NFZ. To wszystko powinnaś miec podane w kadrach.
Żeby nie było, ja też mam inny adres zameldowania a inny zamieszkania

Ja się musze w końcu przemeldować, bo prawie 3 lata mieszkamy juz na naszym, a zameldowania jestem ciągle u teściowej

Ostatnia edycja:
25_pixels
Widzę ze sporo z was pisze o jeździ na nieaktualnym prawku. Nie wiem jak u was, ale u nas są za ta bardzo duże mandaty. Jak juz się zbliża data końca prawka i jeśli nie mam mandatów to przychodzi pismo do domu, że mogę odnowić przez internet i za jakieś dwa lub trzy tygodnie nowe przychodzi poczta. A ja nie cierpię kolejek wiec zawsze tak odnawiam.
Emikaa, wiesz, u nas niestety pracodawca sprawdzał zwolnienia pracowników. No i gdzie pójdzie pracownik kadr jak w zwolnieniu i w aktach osobowych ma adres zameldowania? No właśnie tam. I już wtedy masz problem. Niestety. Z resztą na druku jest napisane, ze ma to być miejsce pobytu a nie zameldowania.
p
U nas w korpo to chyba nie zdarzyło sie żeby ktoś z kadr sprawdzał, nie słyszałam, nie doświadczyłam
klusek
Kotomis chyba sama dzis wizytujesz. Ja w poniedzialek nfz u mojego starego dobrego lekarza. Ta moja na urlopie. Dobrze sie sklada. Juz u niego zostane. Raniutko mam wizyte bo od 7.30 przyjmuje.
Zjadlam rosol. Na to pomarancza i paczke zelek. Na razie wystarczy
Zjadlam rosol. Na to pomarancza i paczke zelek. Na razie wystarczy
Co innego data ważności dokumentu, a co innego nieaktualne dane. Przy ślubie i zmianie nazwiska obowiązek był zmienić jedynie dowód.Widzę ze sporo z was pisze o jeździ na nieaktualnym prawku. Nie wiem jak u was, ale u nas są za ta bardzo duże mandaty. Jak juz się zbliża data końca prawka i jeśli nie mam mandatów to przychodzi pismo do domu, że mogę odnowić przez internet i za jakieś dwa lub trzy tygodnie nowe przychodzi poczta. A ja nie cierpię kolejek wiec zawsze tak odnawiam.

marii19
Hahaha u mnie to samo@Emilkaa Ja też mam nieaktualne prawkoPanieńskie nazwisko, adres ze starego meldunku gdzie nikt z rodziny już nie mieszka ;P Ale nie zmieniam! To mój bojkot nowych przepisów, że prawko wydawane jest na 15 lat. Ja mam dożywotnio, więc nie pozwolę sobie zabrać ;P
![]()
Ale w papierach adresy mam właściwie aktualne bo teraz zameldowana jestem u teściowej pod 90a a mieszkam 90b, jedno podwórko więc w sumie żadna różnica

reklama
@Ag.ta ja mam dwolatka w domu, prawie 12 kg żywej wagi i też czasem muszę podnieść. A to do wózka wsadzić, jak robimy zakupy razem, a to na stołeczku postawić, żeby ręce umył, a to na toaletę posadzić. A bobo ma się dobrze
Myślę, że możesz czasem podnieść, ale też uważaj, bo nie jesteś do tego dodatkowego ciężaru przyzwyczajona, jak ja.
@kurektyna cieszę się, że udało Ci się dogadać w sprawie pracy. Maluszki potrafią nieźle umęczyć...
@ikulka Ty to biedna jesteś z tymi plamieniami. Oby Ci szybko minęło i nie wróciło
Bez sensu z tymi zwolnieniami. Jak będę chciała odwiedzić rodziców i mnie nie będzie tydzień czy dwa, to co mam powiedzieć, jeśli będzie kontrola w tym czasie? A pracować nie mogę, bo z substancjami chemicznymi w ciąży się nie powinno mieć styczności. Co prawda do tego doszedł kręgosłup, ale to już sprawa drugorzędna.
Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
@kurektyna cieszę się, że udało Ci się dogadać w sprawie pracy. Maluszki potrafią nieźle umęczyć...
@ikulka Ty to biedna jesteś z tymi plamieniami. Oby Ci szybko minęło i nie wróciło
Bez sensu z tymi zwolnieniami. Jak będę chciała odwiedzić rodziców i mnie nie będzie tydzień czy dwa, to co mam powiedzieć, jeśli będzie kontrola w tym czasie? A pracować nie mogę, bo z substancjami chemicznymi w ciąży się nie powinno mieć styczności. Co prawda do tego doszedł kręgosłup, ale to już sprawa drugorzędna.
Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom