reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja przy Emi tak wymiotowałam że przez 5 tygodni nic nie jadłam.Dawała radę jakoś z piciem.O dziwo co wcinałam to marchewkowe kubusie które nienawidzą a w tamtym czasie mi tak smakowały.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klusek niestety głowa chyba od zatok mnie boli.Od wczoraj nie chcę przestać.
Ag.ta pewnie że nie a jak myślisz czy mamy nawet tu obecne na forum nie biorą swych dzieci w tym lub podobnym wieku na ręcę np.żeby wyciągnąć z wózka lub łóżeczka.Nie przesadzaj z noszeniem ale raz czy 2 wziąć na ręcę możesz.

Marii19 kiedy dokładnie będziesz w Dundee.Możemy się spotkać no chyba że ja będę w Polsce.My lecimy 7 kwietnia.
Aga a ja widzę 12 t4d ciąży na Twoim suwaczku...używam aplikacji na telefonie.

Aga no nie wiem ja taka pracoholiczka jestem.Poza tym w każdej ciąży musiałam pracować więc pewnie dlatego.Mówię że z dzidziusiem zostanę długo w domu...no zobaczymy czy po roku już nie wrócę.No chyba że dobrze mi będzie na macierzyńskim.

Witam piatkowo! Kurcze nie mam czasu nawet na podczytywanie... jedyne co to wpadnę na mniej oblegane wątki i uciekam:)
Dziś rozmawiałam z szefowom, poki co nie odchodzę będę pracować na pół etatu (oczywiscie bez zmian w umowie) mi to odpowiada, mogę na 4godz do nich przychodzic... mniejszy stres i obciążenie a i coś zaplanować zawsze można[emoji2]
W ogóle to muszę jeszcze zagadać, żebym raz na jakiś czas pracowała raz na 8godz a w zamian jeden dzień miała wolny... powinny się zgodzić, bo poniekąd one nie chcą żebym odchodziła bo i tak dużo zmian w żłobku bo część cioć odchodzi, część nowych, a nie ukrywam że zarówno dzieciaki jak i ich rodzice bardzo mnie lubią i się przywiazali, więc niebyliby zadowoleni z mojego odejścia.(zwłaszcza że to dla ich dzieci końcówka żłobka) Człowieka 2 dni w pracy niema a po powrocie rodzice stesknienie jakbym miesiąc chorowała[emoji13]

Dobra biorę się za czytanie co tam u Was, a przedemną ponad 30stron...
Buziaki

Widzę że poruszałyście temat kolędy nie pamiętam czy Wam pisałam ale załapałam się na kolędę u rodzicow i przyszedł ksiądz(taki staruszek) chyba z demencją bo pracuje tu już z 15 lat i był u nas kilka razy a przedstawił się, tłumaczył i opowiadał o sobie i dlaczego tu jest jakby dopiero zaczał służbę w tej parafi... to to nic... bo potem odwrocił się do nas tyłkiem w stronę choinki stojącej w kącie i zaczął jej opowiadać o papieżu Benedykcie i Franciszku... A potem zaczął się do niej (tej choinki) modlić. Ja z siostrą to myslałyśmy że parskniemy śmiechem, ledwo się powstrzymałyśmy. A brat (ten dorosły) stwierdził że to wygladało dziwnie ale on sobie pomyslał że może jakiś tutejszy nowy zwyczaj, "święte drzewko czy coś"[emoji16] Z całej chałupy pobłogosławił drzewko i poszedł... My nie mogliśmy się jeszcze z pół godziny otrzasnać z szoku po tej wizycie[emoji13][emoji13][emoji13]

Marii19 kiedy dokładnie będziesz w Dundee.Możemy się spotkać no chyba że ja będę w Polsce.My lecimy 7 kwietnia.
Aga a ja widzę 12 t4d ciąży na Twoim suwaczku...używam aplikacji na telefonie.

Pewnie chetnie się spotkam na kawę czy coś :) nie wiem jeszcze dokładnie, najpierw muszę porozmawiać z moją gin bo mam ciągle problem z ciśnieniem, mam cały czas ciut za wysokie i nie wiem czy mi pozwoli. Planowałam przelecieć po 20marca i wylecieć też tak koło 5/7/10 kwietnia żeby na święta w domu być :)

p19uflw1jarcljhd.png

Kawa.... normalnie potrzebuję jej jak nic. Co noc budzę się okolo 2 czy 3 i juz tak do rana nie śpię. A potem dziwić się, że w dzień jestem nieprzytomna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. Kwitnę w domu z młodą. Zdecydowałam się na wizytę u lekarza z nią bo kaszle z krtani typowo i przez weekend może być niewesoło. A wizyta dopiero przed 5 masakra.

Dziewczyny współczuję wymiotów :(

@kurektyna a widzisz wystarczyło pogadać i się wszystko super poukładało. Hehe dziwny ten ksiądz ;)
@luska1979 kobito zdrówka bo mam wrażenie że ty ciągle chora. Piękne zdjęcie z plaży! Jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam hihi
@dzag82 Ty jesteś nasz doradca kadrowy nr 1. Fajne móc kogoś zapytać. Dobrze że chłopaki zdrowe, w końcu sobie dychniesz.

Mój suwak nie wiem co pokazuje bo go na telefonie nie widzę.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry