reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dane wyślę wieczorkiem po usg jak wreszcie zmierza dzidzie, by nie trzeba było ich zmieniać za bardzo. Boje się po wczorajszym jeszcze bardziej tego usg... A co jak te wymioty źle wpływają na malucha? No i najgorsze, że nawet woda nie chce mi wchodzić...

reklama
Dane wyślę wieczorkiem po usg jak wreszcie zmierza dzidzie, by nie trzeba było ich zmieniać za bardzo. Boje się po wczorajszym jeszcze bardziej tego usg... A co jak te wymioty źle wpływają na malucha? No i najgorsze, że nawet woda nie chce mi wchodzić...

Wszystko na pewno jest dobrze !:) nie Ty pierwsza i nie ostatnia wymiotuje w ciąży :) Poproś o cos przeciw wymiotnego , pamietam ze lekarz pytał mnie na początku czy potrzebuje, wiec sa jakieś specyfiki w ciąży dopuszczalne widocznie, moze Ci pomogą a i będziesz mogła cos szamac normalnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja uważam że matka natura jest mimo wszystko inteligentną babeczką i nie pozwoliłaby na wymioty gdyby to miało się stać krzywdą dla dzieciaczka ;)

Witam i ja
Kotomis u mnie dzis 14+2. I od 2 dni nie wymiotuje. Oby tak zostalo

Beata nie musze zdazyc z przeprowadzka przed porodem. Jak stanie dobudowka to przewioza mi wieksze klamoty. A ja w maju tylko z ciuchami do mamy sie przeprowadze zeby sprzedac juz moje mieszkanie. Od mamy do domku mam 5 minut. Takze na spokojnie.

Kotomis wyluzuj. U mnie lekarze mowia im wieksze wymioty tym silniejsza ciaza. Pocieszyc chca :). Nic Ci nie bedzie

@kotomiś na pewno z maleństwem wszystko w porządku :) z synkiem w ciąży wymiotowałam non stop przez kilka tygodni i żyłam tylko na kanapkach z serkiem i pomidorem. No i wszystko było w porządku. Powiedz o tym lekarzowi na wizycie to na pewno coś Ci przepisze ;)
@ikulka jak tam sytuacja dzisiaj? mam nadzieję, że już nie plamisz.

Kobietki, powiedzcie mi te które są na L4, macie adnotacje że L4 chodzące czy leżące? Dziś tesciu który jest policjantem trochę mnie nastraszyl że u nas w mieście ZUS robi dużo kontroli,tych którzy są dłużej na zwolnieniu. Ja do południa siedzę sama w domu a jak narzeczony bwraca z pracy to jeździmy często do jego domu..Boję się że kiedyś nie zastana mnie w miejscu zameldowania i co wtedy? Któraś miała z was już kontrolę kiedyś? Czy lekarka może wystawić jakieś pisemko tylko dla mnie, że no mam zalecenie 2h spaceru dziennie i ewentualnie podczas nieobecności będzie to moim usprawiedliwieniem?
Ja mam że L4 chodzące.

Jak ja Ci współczuję tych wymiotów moja koleżanka tez teraz w ciazy jest i gadalam z jej mama ostatnio to mi powiedziała ze ona do 16 tyg cały czas wymiotowala nawet z łóżka wstać nie mogła. Ale dziecko rozwija się w porządku wiec nic się nie martw.
Ja jeszcze w łóżku Hania nie chciała iść do przedszkola wiec została Antek kaszle wiec jeszcze w łóżku lezymy ale zaraz czas na śniadanie

reklama
Mi księgowa powiedziała, że ze dwa razy mogą mnie sprawdzić w ciąży, ale nie wiem czy w przypadku L4 chodzącego też. Jak nie zastaną mnie w domu to podobno trzeba im pismo zanieść z wytłumaczeniem gdzie się w tym czasie było. Porażka. Muszę się dowiedzieć u lekarza jak to jest i czy napisze z adnotacją, że chodzące czyli 2B, bo ostatnio miałam wpisaną tylko literkę B.

Do góry