reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 też się bałam, że krew będzie się sączyć i sączyć ale szybko przestała lecieć i wszystko ładnie się goi, zależy od organizmu, w każdym razie jak bolało to nie było wyjścia

reklama
niedługo mąż wraca z pracy, bardzo się cieszę :happy2:
ja za to jutro mam spotkanie z jednymi rodzicami i już wariuję, bo młoda to królewna, która przez 7 miesięcy odezwała się do nauczycieli kilka razy używając 2 wyrażeń na krzyż, a jak mamcia jest to skacze i trajkocze jak szalona (chyba muszę poczytać więcej o Koreańczykach :nerd:). Nasza native już szaleje, bo ten 'silent period' trwa ciut za długo (aczkolwiek mieliśmy już sztukę, która odezwała się po roku i teraz nawija :errr:). Kręci, że się źle czuje jak tylko się nudzi i nic ją nie interesuje, a rodzice mają nierealistyczne wymagania .. no zobaczymy :confused2:

Jutro czeka mnie też prasowanie, bo w piątek wyruszamy do Kielc na weekend (pociągiem) i rodzice biorą nam już w czwartek torbę. Nienawidzę się pakować, bo zawsze czegoś zapomnę .. :-( :(

wczoraj mieliśmy z małżem sprzeczkę, bo miał zmienić pościel i zostawił mi prześcieradło do naciągnięcia na materac 200x160 .. :wściekła/y: jak się wydarłam, czy nie ma wyobraźni to stwierdził, że wcale mi nie kazał :oo: rzucił starą pościel na środek łazienki i zadowolony, więc za to też mu się oberwało, bo jakby dla spokoju nie można było wsadzić jej do pralki. Ale wybuchłam jak nigdy, bo już za dużo się zebrało. Przecież każda rzecz przenosi się do magicznej krainy "jutro". Chyba coś podziałało, bo dziś piec umyty, naczynia wsadzone do zmywarki i paczkę z paczkomatu przywiezie. Czy z facetami to tak trzeba? Pamięć krótkotrwała i przypomnienie, co 2 tygodnie? :no:

o.paulina pisze:
Suuuper! Na nastepnej wizycie moze sie uda podejrzec. To duzt maluch albo moj za maly bo wedlug usg u mnie 12t3d a maly mierzy 4.85
Chyba raczej Maleństwo Agi przeciętne, bo ja dzisiaj mam równo 12 tygodni a Maluch 5,9cm. Równo tydzień temu, czyli równo 11 tygodni, miał 4,85cm.

Atfk, łaaał, no gratuluję uzdolnionej córy! Oj poryczałabym się z dumy chyba :laugh2:

Tyllkaaa pisze:
Powiedzcie mi kobietki jak kichacie macie czasem taki ból przy kości biodrowej jak by balonik bolesny się napelni, potem chwilę boli i przydotyku też? Masakraaaa
Ja z racji dyskopatii mam już wypracowaną pozycję do kichania - muszę się szybko zgiąć, przynajmniej jedną nogę dociągnąą do brzucha, bo inaczej będzie źle. Ale jak zdarzy mi się nie zdążyć, to rzeczywiście tez coś kłuje w dole brzucha.

Eehhh nie nadrobię wszystkiego. Reszta jutro po rehabilitacji. Aga, za tego paprykarza to dzisiaj Cię przeklinam :laugh2: ;-) ;) Tak mi smaku narobiłaś, że po prostu musiałam, a że mój żołądek odzwyczajony od takich rzeczy, to sraczki dostałam, myślałam że zwymiotuję, do teraz żołądek boli. Eehhh. Jeszcze popołudniu taaaaaki ból głowy mnie dopadł, przed 18 się zamknęłam w sypialni i zdrzemnęłam ponad godzinę.
Tak więc ja juz do spania, bo paskudnie się czuję.

Ostatnia edycja:
@dzag82 Ojoj biedulko.. Najważniejsze, że smakowało podczas jedzenia :D
Polecam też pastę jajeczną, taką jak dzieci w przedszkolu dostają :D
Przemielone przez maszynkę do mielenia mięsa jaka z kiełbasą żywiecką+majonez, sól, pieprz. Można dodać szczypiorek albo trochę koncentratu pomidorowego. Pychaaaa :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Magena_85 super wieści.
Marii19....zęby to okropieństwo.Współczuję.Ja muszę wrócić do dentystki bo mam kilka zębów do wyleczenia i mimo że to zęby martwe i nie zabolą to wolę to załatwić by nie doszło do jakiegoś stanu zapalnego.
Anntryb a podobno w ciąży wyrywanie niesie ryzyko krwotoku.Ja też mam 1 zęba do wyrwania ale nie wiem czy warto ryzykować.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam wyrywany ząb mądrości w 12 tygodniu na wakacjach w Polsce przez jakiegoś konowała. U nas przepisują lek na ból (jest bezpieczny bo znieczula tylko nerw, który odpowiada za ból). Dostałam takiej infekcji, że spuchło mi pół twarzy. Dodatkowo zrobił się sucho dół. Jak po powrocie zobaczyła mnie moja ginekolog załamała ręce.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

wczoraj mieliśmy z małżem sprzeczkę, bo miał zmienić pościel i zostawił mi prześcieradło do naciągnięcia na materac 200x160 .. :wściekła/y: jak się wydarłam, czy nie ma wyobraźni to stwierdził, że wcale mi nie kazał :oo: rzucił starą pościel na środek łazienki i zadowolony, więc za to też mu się oberwało, bo jakby dla spokoju nie można było wsadzić jej do pralki. Ale wybuchłam jak nigdy, bo już za dużo się zebrało. Przecież każda rzecz przenosi się do magicznej krainy "jutro". Chyba coś podziałało, bo dziś piec umyty, naczynia wsadzone do zmywarki i paczkę z paczkomatu przywiezie. Czy z facetami to tak trzeba? Pamięć krótkotrwała i przypomnienie, co 2 tygodnie? :no:

Kiedyś kumpela mi wysłała taki tekst jak jej powiedziałam, że mój znowu o czymśtam zapomniał:
369c2e0d6805f1da2768cca28933431d.jpg

I po tym padłam. Ze śmiechu oczywiście [emoji23][emoji23][emoji23]

Też 16 wizytuje
No to 16.02 zaciskamy kciuki, by wszystko poszło elegancko Ja będę w 13 tyg a dokładnie w 12+5 a Ty ?
Wiecie jaka akcja w Chojnicach gdzie mieszkam, testu pappa też nie zrobię, bo żadna placówka go nie wykonuje heh czujecie to normalnie zacofanie jak na wioskach ,a to nie jest małe miasteczko mieszka tu około 50 tyś mieszkańców. Parodia jakaś, nie wiem czy się śmiać czy płakać

Kiedyś kumpela mi wysłała taki tekst jak jej powiedziałam, że mój znowu o czymśtam zapomniał:
369c2e0d6805f1da2768cca28933431d.jpg

I po tym padłam. Ze śmiechu oczywiście [emoji23][emoji23][emoji23]

Ten tekst to chyba o moim mężu jest normalnie, co pół roku muszę go cisnąć o zrobienie czegoś chyba,że go wyprzedzę i sama to zrobię to nagle okazuje się, że on miał zamiar się za to zabrać

Ikulka teraz już musi być dobrze, tego Ci życzę

A z tym żołądkiem i bólem głowy to zauważyłam, że większość z nas tak się dzisiaj czuła. Ja też popołudniu na ból głowy nie wyrabiałam i jakoś mdliło cały dzień ,musi być coś z ciśnieniem. U nas na Pomorzu rosło i śnieg sypał cały dzień więc coś na rzeczy .
Dobrej nocki

reklama
Kurcze wróciłam od lekarza chyba jakaś podziębiona.. Na zewnątrz mróz, śniegu tyle, że iść nie można.. A tak się cieszyłem, że uda mi się ominąć wszystkie choroby! Idę spać, może przegonię złe fluidy [emoji14]

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Do góry