reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie dzisiaj ewidentny skok hormonów...
Od rana oglądałam w internecie "polozne" i ryczałam na każdym momencie... A teraz wieczorem oglądałam film "mój rower" i ryczałam przez pół filmu...
zauważyłam też że codziennie koło 23 robie się głodna mimo że specjalnie dzisiaj zjadłam kanapkę o 21..
jak tak dalej pójdzie to będę się toczyć jak kulka z łóżka do lodówki [emoji23]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie zjadłam chałkę z dżemem. Nigdy nie jadłam kolacji a teraz jestem najbardziej głodna w nocy. Poza tym ten ból głowy. Jakaś tragedia

reklama
Mnie też głowa boli cały dzień. Od wczoraj na dodatek powrót wymiotów, a od 3 dni moglabym jeść co chwila... Jest jednak pewien plus ściskania ceramicznego. Waga dalej na 0. Jak zaczynalam z 68 tyle jest i teraz.

Evelinia, masz ogólnie umowę o pracę od stycznia i wcześniej nie miałaś w ogóle umowy? Czy wcześniej miałaś inny rodzaj umowy o pracę, a od stycznia masz na czas nieokreślony? Jeśli to drugie to w ogóle nie masz się czym martwić, bo masz ciągłość ubezpieczenia chorobowego. A jeśli dopiero w styczniu podpisałaś umowę o pracę, to czy od 1/2 stycznia, czy jakaś późniejsza data? Albo czy przed tą umową miałaś wcześniej inną umowę o pracę, z przerwą między jedną a drugą nieprzekraczającą 30 dni? Jest coś takiego jak okres wyczekiwania. To okres 30 dni od zatrudnienia. Jeśli łapiesz się w ten okres to za dni zwolnienia lekarskiego w okresie wyczekiwania nie dostaniesz wynagrodzenia. To jest nieobecność usprawiedliwiona niepłatna. Od kiedy masz umowę i od kiedy wystawione zwolnienie?

Dzag82 to zapewne post do Ewelina09065
ale przyda się ta wiedza pozdrawiam

Dziewczyny powiedzcie proszę bo sama nie wiem jak to jest z tym l4..czy można iść na płatne l4 już po miesiącu pracy?mam umowę na czas nieokreślony..wcześniej pracowałam ale od stycznia dopiero umowa. Nie chciałam jeszcze zwolnienia ale z uwagi na moją krótką szyjke lekarz kazal się oszczędzać i dał zwolnienie.

Ja też jestem ciekawa czy coś się u mnie odkłada ostatnio jak byłam to było 1,5 kg na minusie ,zdałoby się troszkę dołożyć Brzuch się już pojawił to może coś ruszyło
Jak ja wam kobiety współczuję tych wymiotów, ja miałam mdłości a byłam wykończona a tu takie coś długo was trzyma a mówią, że w drugim trymestrze lepiej oby było lepiej ☺

Hej kobitki. I mnie weekend minął nieciekawie..ból brzuch z prawej strony i ogólne źle samopoczucie.. wczoraj taki ból mnie chwycił ze nieoglsm się ruszyć..Teraz już wiem że to atak kolki nerkowej.ech... oby za często mnie nie lapalo to cholesrtwo.
Oszczędzam się jak mogę ..
Hej. Miałam to w poprzedniej ciąży... myślałam, że coś z maluszkiem i byłam przerażona. U mnie kolke wywoływały ostre potrawy i jak za dużo wypiłam gazowanego. Jedyne lekarstwo położyć się na prawym boku, żeby gazy odeszły i się uspokoiło. Współczuję bo znam ten ból.

reklama
Mam swieza ksiazke w domu. Sztuka kochania. Widze ze to bardziej poradnik. Nie wyobrazam sobie filmu. Zreszta na razie bym w kinie nie wysiedziala.

Kiedys w galerii podeszla do mnie babka w obuwniczym. Spytala ile ma Domi. Ja mowie, ze rok. A ona- takie duze dziecko i smoka ciagnie? Burknelam tylko co ja to obchodzi.
Ludzie sa nieobliczalni.
Ja pitole szok [emoji15]

Do góry